Tajemství rodiny M.

Tajemství rodiny M. https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/494364/bmid_tajemstvi-rodiny-m-bHk-494364.jpg 4 27 13

Víte, že každá rodina má své tajemství? Matylda, Maxmilián a Kryštof jsou sourozenci, kteří jednoho dne zjistí, že před nimi rodiče něco tají. A tak rozjedou pátrací akci. Musí zkrátka přijít na to, oč jde. V jednu chvíli se ale všechno zvrtne a život celé rodiny se obrátí vzhůru nohama. A tak se Matylda rozhodne běžet svůj životní závod a rodinu zachránit. Podaří se jí ale vyhrát?... celý text

Přidat komentář

TaLu
07.06.2023 4 z 5

Příběh rodiny, ve které se stále něco děje. Problémy dospívání, sourozenecká rivalita, komplikace v podobě tragické nehody a postupná láska ke sportu. Trochu mi drhly vzájemné vztahy, vlastně netuším, proč by se rodiče v noci hádali z popsaných důvodů, to bych spíše rozuměla tomu podezření na rozvod, ale proč ne. Vždyť pohled na dospívání, když ho prožíváme a nebo ve vzpomínkách, má každý jinak. Ohledně ilustrací jsem se nemohla rozhodnout, ale detaily mě přesvědčily. Pavoučci a podkani nemají chybu.

maty341
05.06.2023 5 z 5

Krása, nádhera! (A potkany už máme, takže v pohodě )


Knihotyna
01.06.2023 3 z 5

Musím říct, že jsem čekala "větší tajemství" :D, ale kniha se věnovala jiným tématům, které jsem nečekala a za které jsem byla ráda :).
Knížka je pro děti od 10 let :).
Vypráví příběh jedné rodiny - mamky, taťky a třech dětí - puberťačky Matyldy a jejich dvou bratrů Maxe a Kryštofa.
Matylda je puberťačka a musí sdílet pokoj se svými bratry, ti si na ní leccos přichystají a problémy a rvačky jsou na světě. Rodiče jim hubují. A Matylda má problémy i ve škole. A navíc se rodiče v noci hádají. Chtějí se snad rozvést? Nebo co před nimi tají?

Co se mi líbilo
- kniha se zaměřuje na děti - mnohdy mi přišli rodiče až "zlí", mrzutí, nepříjemní - ale samozřejmě, nutno si uvědomit, že je to bráno z pohledu dětí - a kdo z nás neměl v pubertě stejný pocit :D?
- sourozenecké rvačky, vtipy, nenávist x sourozenecká láska :) - u té mi tekly slzy
- vytrvalost třídní učitelky - věděla, kam musí Matylda přesměrovat svou energii :)

Knížka o jedné běžné rodině se třemi dětmi. O sourozencích. O lásce. O pochopení. O tajemstvích - i když ne tak patrných na první pohled :).

Andrea x
20.02.2023 5 z 5

V závěru je knížka strhující. Psaná čtivě, reálně. Za mě top pro 10 - 13 let.

Jadla
27.01.2023 5 z 5

Přečetla jsem ji vlastně pracovně, abych věděla, co dávám číst dětem ve škole.
Autorce se výtečně povedlo vystihnout křehké vztahy v rodině, náladovost a hledání dětí na začátku dospívání, zároveň i sílu plynoucí z toho, že nejsme na všechno sami.
Líbí se mi příběh i způsob, jakým jej autorka vypráví. A to, jaká volí příjmení, je zábavnou třešničkou na dortu.

Marketplace
23.12.2022 4 z 5

Pěkný příběh. Po přečtení dětem hrozí, že budou chtít potkana :-)

daria887
12.10.2022 5 z 5

Doporučuji jako společné rodinné čtení. Děti se při čtení rozpovídaly, předváděly scénky s učiteli, své spolužáky, parodovaly nás rodiče... V knížce se rychle střídají humor, napětí, strach, nervy ze závodů... Celkově to byl krásně strávený čas...

JaLenka
09.10.2022 4 z 5

Pozor, tato kniha klame svým názvem, kdo čeká dobrodružné odhalování rodinného tajemství, bude zklamán (jako já). Naopak pro mě zcela nečekaná linie s běžeckými tréninky a závěrečný závod se mi líbily.

Knižní střípky
01.06.2022 5 z 5

Já opravdu nemohu jinak, než autorce opět zatleskat za to, jak skvěle dokázala vystihnout tu rozháranost dospívajících. Matylda mi připomněla, jak složitý může být svět dětí v tomto věku, jak si mohou připadat neukotvené, nepochopené, nešťastné, a za to autorce musím poděkovat. Krásná ukázka života jedné obyčejné české rodiny ze současnosti se všemi jejich radostmi i strastmi, to přesně je TAJEMSTVÍ RODINY M. A jak se s tím vším Matylda vypořádá, co jí pomůže najít si rovnováhu a radost v životě, to si již přečtěte sami . Kniha je sice samozřejmě určena primárně pro čtenáře od 10 let, ale věřte tomu, že i dospělý v ní najde hodně moudra a ponaučení.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

Síma031
25.05.2022 5 z 5

Skvěle napsaný příběh o životě jedné obyčejné rodiny se třemi dětmi. Hlavní hrdinka Matylda je takový dvanáctiletý smolař, na kterého se lepí samé problémy. Doma, ve škole i na atletice. Hledá si své místo v rodině i v celém životě. Konec je výborně vygradovaný, dojemný.

lenkaabooks
21.05.2022 4 z 5

Pro děti od 10 let. Matyldě je 12, má dva mladší bratry s nimiž bohužel sdílí dětský pokoj, je samý průšvih a do toho se začali divně chovat rodiče. Něco před dětmi tají, chtějí se snad rozvést? A pak jeden den jejich život rozhodí úplně. A tak Matylda začne běhat a běží svůj životní závod.
Kniha se četla moc hezky, má své ponaučení.

Lukina155
29.04.2022 5 z 5

Knížku jsme přečetli jedním dechem, příběh je občas drsnější, což podtrhují i poměrně drsné ilustrace. Kniha ukazuje problémy jedné ne zrovna dobře fungující rodiny. Hlavní postava Matylda překonává problémy tak, že se vrhne do běhání. Některé, zvláště sportovně zaměřené děti, by kniha mohla motivovat. Knížka je celkově moc pěkně zpracovaná, závěr velmi emotivní.

Aki111
22.04.2022 5 z 5

Knížka se mi mega líbila.

Autorovy další knížky

Pavlína Jurková
česká, 1977
2018  95%Viktor a záhadná teta Bobina
2020  86%Hra o sen
2022  88%Tajemství rodiny M.
2019  95%Viktor a případ zmizelého psa
2021  92%Eliška andílek

Kniha Tajemství rodiny M. je v

Právě čtených1x
Přečtených34x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených3x
Chystám se číst16x
Chci si koupit10x
dalších seznamech2x