Hra o sen

Hra o sen https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/438342/bmid_hra-o-sen-lvT-438342.jpg 4 42 15

NAPÍNAVÁ KNIŽNÍ REALITY SHOW PRO TY, KDO SE RÁDI BOJÍ. Deset třináctiletých, výjimečně nadaných dětí odjíždí do staré zapomenuté vily uprostřed divoké přírody. Čeká je tvrdý boj. Byly vybrány do nové televizní soutěže TAJNÝ MECENÁŠ. Kdo vyhraje, získá vlastního mecenáše – člověka, který mu zaplatí vše, co bude potřebovat, aby mohl rozvíjet svůj mimořádný talent. Soutěžící děti totiž spojuje jedna věc – vyrůstají v rodinách, které nemají peníze. Jde tedy o hodně. Vyhrát ale může jen jeden! Bude to zapálená šachistka, nadějný spisovatel, geniální houslistka, matematik nebo někdo úplně jiný? Soutěž je podivná, nebezpečná a její pravidla se vymykají zdravému rozumu. Teď už ale není cesty zpět. Neúprosný boj právě začíná!... celý text

Přidat komentář

Zmiu
15.09.2022 3 z 5

Pěkná a napínavá knížka, tématem je určená starším dětem, ale stylem bych ji zařadila spíše k těm do 10 let. Každopádně stojí za přečtení. Knížky o Viktorovi se mi líbily více, ale autorky rozhodně patří k těm, jejichž knížky můžu dětem vřele doporučit. Nenudí se totiž u nich ani dospělý.

Best._books
15.07.2022 4 z 5

I když je knížka možná cílená pro trošku mladší čtenáře, i tak si myslím že se bude líbit i starším a tak to bylo i v mém případě.Je to napínavé, hezky se to čte, česká knížka o reality show se moc nevidí, takže jako oddechový, ale i napínavý příběh moc fajn ! ️


Heyhey
03.05.2021 5 z 5

Nadšení. Skvěle napsáno. Napětí přiměřené dětem. Mírní poučení. Příjemné ilustrace.

zandu
22.03.2021 4 z 5

Ač jsem již dávno za věkem, pro který je kniha určena, moc se mi líbila. Jen ten závěr mi přišel takový dost uspěchaný. Ale je to kniha pro děti, takže to tak musím brát. Ale ten dovětek "o rok později" tam vůbec být nemusel. Povedený příběh.

TerJac
20.01.2021 4 z 5

(SPOILER) Jo! Tak tohle mě opravdu velmi mile překvapilo. Místy mi to dokonce trochu připomínalo Sirotčinec slečny P. Bylo to tajemné, napínavé, mělo to spád, hlavu i patu, prostě mi to sedlo a bylo to moc fajn. Jen přeci jen mi neseděl nakonec ten konec. To je to jediné, co bych vytkla. Na to, jak tajemný příběh to byl, jsem prostě pořád čekala, že konec odkryje ještě něco wau - prostě šokujícího - co by doladilo celou tu onu tajemnou podstatu příběhu. Takže mě onen happyend prostě zklamal. Ale jinak povedené.

Kniholenka9
08.11.2020 4 z 5

Moc pěkná kniha pro děti s krásnými ilustracemi. Trošičku mi vadil ten konec. Přece koho by těšilo přenechané vítězství. A doslov - o rok později, tam bych čekala něco jiného, ale celkový dojem z knihy mi to nezkazilo.

Renda698
08.11.2020 5 z 5

nádhera krása

veronna
16.09.2020 4 z 5

Kniha byla skvělá, poutavý příběh s krásnými ilustracemi. Nebýt toho konce O ROK POZDĚJI... dala bych 5 hvězdiček.

maty341
30.08.2020 5 z 5

Super kniha DOPORUČUJI.????

Ditules
05.08.2020 4 z 5

Super napínavé čtení od českých autorek. Moc mě bavilo, jak každá kapitola končila nějakým menším cliffhangerem, takže čtenář zkrátka musel ihned začít číst další kapitolu.

rysavas
28.06.2020 4 z 5

Původně jsem si říkala, že tahle kniha je rozhodně adept na pět hvězdiček. Jelikož i když už dávno nejsem cílovou skupinou, tak jsem text hltala a byla zvědavá, jak se vše bude vyvíjet.... jenže za ten konec dávám o hvězdičku méně..
.....pozor, možný spoiler...............
chybělo mi, že vlastně dál nebylo napsané nic o tom, jak jim mecenáš pomohl, také některé nevysvětlené věci v průběhu knihy (ale třeba bude další díl :) ) , no a v poslední kapitole, kdy vyleze záměr mecenáše...já nevím, ale politika bylo to poslední, co bych v téhle knize chtěla najít.... tak proto jen čtyři hvězdičky....

Síma031
09.06.2020 5 z 5

Hra o sen pro mě byla naprostá pecka! Nejenže jsem se od ní celou dobu čtení nedokázala odtrhnout, ale neustále mě nutila se zamýšlet nad chováním dětí, vztahy mezi nimi, nad reakcemi hlasujících diváků. Děj byl překvapivý, zvlášť vypadávání dětí ze soutěže v první části. V druhé části už jsem musela být hodně pozorná, aby mi neunikly i vedlejší zápletky.
Jediné, z čeho jsem byla zaražená byl epilog knížky. Čím dál víc mě ale nutil přemýšlet a to i několik dní po dočtení knihy. Nakonec se mi to všechno poskládalo. Bohužel i v politice musí být DOBRO řádně zmedializované a často se děje proto, aby se nějaký politik zviditelnil. Pomáhá slabším (v tomhle případě dětem, které nemají peníze) jen pro svoji kariéru. Tak jsem to alespoň pochopila já. Každý si ale závěr mohl vyložit jinak a to mám u knížek ráda. Ne, když je vše na první dobrou a nemám pak prostor pro vlastní fantazii a výklad knížky. Dávám jednoznačně 5 hvězdiček

KájaKoxík
25.05.2020 4 z 5

Kniha podle mne pro čtenáře od 10 let. Je velice napínavá, připomíná mi seriál Kdo přežije říznutý Hunger games ve verzi pro děti.

Strhávám hvězdu za to, že kniha jede pouze po hlavní lince příběhu. Všechny náznaky vedlejších dějových otázek zůstávají nezodpovězeny. Jako třeba: Jak vlastně zemřel pes z tunelu, kde se na pozemku vzala kulčiba, co dala Líza Tobiášovi v aréně? Atd.

Ani v epilogu se nedozvíte odpovědi na výše zmíněné otázky, ba naopak vyvolává další. Svým tématem již nepatří do knih pro děti. Jelikož není nijak rozveden pro pochopení. Očekávala bych spíš informaci o tom, kam se vítěz soutěže díky finanční podpoře od mecenáše posunul při rozvoji svého talentu.

Závěrem snad jen doufat, že se to vysvětlí v pokračování.

Knižní střípky
08.05.2020 5 z 5

Bylo to úžasné, perfektně vymyšlené, nemám co vytknout. Už jen ten pocit, když děti poprvé vstoupily do MECEVILY, která je starým zchátralým domem, ze kterého dětem naskakuje husí kůže, byl velkolepý. Strašně moc se mi líbilo, jak byla vila upravena a vymyšlena – každé z dětí v ní hned po příjezdu objevilo to, co má rádo, čemu se věnuje a co jej vlastně dostalo do výběru v soutěži. Nu a samotný místní správce, u kterého se ihned ujala přezdívka ZOMBÍK, tak ten byla také skvělý – takový český FILCH z Harryho Pottera. A spoustu dalších a dalších věcí bylo úžasných, ale nechci Vás ochudit o ten zážitek, který jsme měly při čtení s dcerou my dvě.

Troufám si říci, že kniha je díky zvolenému tématu, díky prostředí, ve kterém se odehrává a celkově obsahu příběhu, takovou přípravou pro mladé čtenáře na „dospělácké“ thrillery. Já mám doma jedenáctiletou čtenářku, pro kterou se na její vlastní přání, snažím neustále vyhledávat, jak ona sama říká, napínavé knihy, u kterých se bude občas i bát, což bývá někdy oříšek. HRA O SEN mi vytrhla trn z paty, za což autorkám opravdu vřele děkuji  A pro rodiče jako jsem já, kteří se snaží o to, aby jejich děti četly knihy, ze kterých si odnesou i nějaké to ponaučení, mám dobrou zprávu, i zde ho najdou, nebojte se.

Celá recenze v záložkách recenzí od Knižní střípky.

Janniska
30.04.2020 5 z 5

Kniha ,která je nejspíš určená pro knihomolský dorost a já nejsem úplně cílovou skupinou ,mě nadchla.Zajímavý příběh ,zápletka vymyšlena tak dobře,že i mladší čtenáři udrží nit.Trochu mi to připomnělo příběh jednoho čokomagnáta :-) Skvěle sem se bavila,přečetla na dvakrát,bylo to napínavé.Za mě super!
Oceňuji krásné ilustrace.