Eleanor a Grey

Eleanor a Grey https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460547/bmid_eleanor-a-grey-kyF-460547.jpg 4 369 92

Chances série

1. díl

Greyson East ve mně zanechal svoji trvalou stopu. Když jsem se do něho jako mladá dívka poprvé zamilovala, o životě jsem toho moc nevěděla. Ale již brzy jsem věděla vše o jeho úsměvu, hlasitém smíchu i motýlech v břiše, které jsem cítila pokaždé, když mi byl nablízku. Život byl dokonalý… jenže pak se to všechno pokazilo, a každý z nás byl nucen jít dál svojí vlastní cestou. Nechala jsem svou první lásku jít, držela jsem se vzpomínek a žila jen pro ten den, kdy se znovu shledáme. Když se mé přání konečně splnilo, vůbec to nebylo tak, jak jsem si představovala. Když jsem se rozhodla přijmout práci chůvy, nemohla jsem tušit, že to budou jeho děti, o které se budu muset starat, a že mým novým šéfem bude právě ten kluk, kterého jsem kdysi znala. Ten kluk, z něhož byl nyní muž – chladný, osamělý, odtažitý muž. Jeho sladký úsměv i nakažlivý smích, který jsem kdysi tolik milovala, zůstal už jen vzdálenou vzpomínkou. Potýkal se se silnými pocity smutku a bolesti ze ztráty. Když si uvědomil, kdo jsem, donutil mě ke slibu, že budu dělat jenom svou práci a nic jiného než svou práci. Přinutil mě, abych mu slíbila, že se ho nebudu snažit znovu poznat, že se nepokusím znovu oživit vzpomínky, které jsem si celou tu dobu hýčkala. Ale občas jsem v jeho divokých očích zahlédla toho chlapce, kterého jsem kdysi znávala. Viděla jsem toho Greysona, který se usmíval a hlasitě smál, který ukradl srdce mladé dívce. A ani v nejmenším jsem nepochybovala o tom, že za toho chlapce stojí bojovat. Dostala jsem druhou šanci bojovat o někoho, kdo hluboce poznamenal můj život. Mohla jsem jen doufat, že i já jsem dokázala zanechat stopy na jeho duši.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Eleanor & Grey , 2019


více info...

Přidat komentář

Ála1968
19.04.2024 4 z 5

Tahle autorka mě vždycky dokáže úplně rozsekat na kousky. Její příběhy jsou neuvěřitelně emoční, smutné a velmi krásné.Tady mi jen vadilo, rychlé ukončení vztahu Ellie a Greye v mládí a nic potom během šestnácti let

Cucy
13.03.2024 5 z 5

Knihu jsem objevila úplnou náhodou a děkuji za to. Bylo to naprosto nečekané. Moc se mi líbil silný příběh hlavních postav a nemohla jsem se od čtení odtrhnout. Určitě stojí za to si ji přečíst.


Silvisek
26.02.2024 5 z 5

No proste u teto knihy musim rict wau! Na zacatku jsem bulela.. u konce jsem bulela stestim. Musim rict, ze ti je dost silny pribeh. Obe postavy dost silne i dcery Greye. Opravdu kniha se mi velmi libila. Super!

Jája92
21.09.2023 5 z 5

Dechberoucí kniha. Velice emotivní, psaná čtivým stylem, že jsem i o přestávkách v práci musela přečíst alespoň pár stránek.
Již na první pohled mě zaujala sympatická obálka. Hned první kapitola mi vyrazila dech. A pak už jsem jen četla a četla a naprosto si zamilovala Ellie a Graye.
Kniha je rozdělená na dvě části. Jedna se odehrává v roce 2003 a další část o několik let později.
Samozřejmě, kniha není dokonalá. Najdou se zde určitě situace, na kterými jsem přemýšlela, že by se tak doopravdy nestaly. Najdou se i tam místa, která nejsou úplně logická. Ale už dlouho mě kniha nevtáhla do děje jako tato.
Snad se dočkáme někdy českého překladu druhého dílu, který pojednává o sestřenici hl. hrdinky a nejlepšího kamaráda Graye.

adela2230
08.09.2023 5 z 5

Velmi dojemný a náročný příběh. Autorka se vyhnula klasickému klišé a náročné situace, které mohou nastat zpracovala skvělé. Kniha dojme a zároveň pobaví, určitě stojí za přečtení.

Nermal
18.08.2023 5 z 5

Kvůli takovým knížkám jako je tato vlastně rád čtu. Čas od času na nějakou velmi pěknou narazím a to je pak radost.

Autorka píše velmi čtivě a realisticky. Nemyslím teď celkový příběh, ale hlavně jak umí podat jednotlivé situace.
První část je velice poetická a křehká, druhá velice drsná a tvrdá, obě velice zdařilé a dojemné. Kdo už má nějaké životní zkušenosti s popisovanými situacemi, byl příběhem určitě hluboce dojatý.
Určitě si od autorky ještě něco budu chtít přečíst.

mončičák42
03.07.2023 4 z 5

Velmi dojemný bolestný příběh psaný značně citlivě, je zřejmé, že má autorka obrovský dar empatie. Pro mě někdy vzdálené od reality, ale je to jen můj pocit. Ačkoli je téma velmi smutné, vyžadujicí veliké úsilí všech zúčastněných, ukazuje naději...

JanickaP
26.05.2023 5 z 5

Pribeh byl opravdu drsny. Nechtela bych toto prozit...nicmene trosku mi tam chybela chemie mezi Ellie a Greyem, nevim proc mi to prislo takove zvlastni. Mozna pro to,ze Grey miloval celym svym srdcem Nicol a najednou lusknutim prstu se zajimal o Ellie...tam mi to asi trochu drhlo - neverila jsem tomu,ze by tak moc najednou miloval Ell,kdyz se o tom ani nezamyslel. Ale pribeh ctivy, zajimavy a vtahne, proto davam plne *.

princesse
17.05.2023 3 z 5

Nějak úplně nevím jak začít, ale dojemné to bylo. Na více místech ukápla slza, v tomto směru nemohu autorce nic upřít. Myslím ale, že realita by byla jiná. Místy jsem si říkala jestli už to není opravdu moc ... moc dojemné, moc přehnané, moc, moc, moc. Vadilo mi především to, že dvě až tak spřízněné duše o sobě 15 let neví vůbec nic a Eleanor zpět doma na malém městě neví u koho se uchází o práci??? A že by se někdo choval tak jako Grey ke své první lásce a navíc, když byli, dle začátku, opravdu hodně propojení??? Chápu jeho ztrátu, chápu jeho problémy, ale tohle bylo přehnané a prostě divné. Nicméně čtivost Brittainy nemohu upřít ani u jedné knihy a pokud se mi dostane do ruky ještě něco od ní, ráda si popláču, podivím se a odtrhnu se od reality, i kdyby jen na jeden den. Takže do toho!

nina3905
02.05.2023 5 z 5

Smutno-krásny príbeh s veľmi silným posolstvom. Priznávam sa, že nie som "plačko", ale pri tejto knihe som sa pristihla, že som svojvoľne plakala.

Domkar9116
11.04.2023 4 z 5

Spoiler! Dávám 4 hvězdy, protože se kniha dobře četla, chvílemi se člověk nemohl odtrhnout, ale...na mě tam bylo až moc negativních věcí. Smrt matky, smrt manželky, zjizvená dcera...z toho důvodu nedám pět hvězdiček, protože těch zlomených duší tam bylo fakt hodně, dfc všichni. Celou knihou se jen řeší to, že jsou všichni nešťastní a v háji. Asi si ráda od autorky zase něco přečtu z její další série, ale nyní si od ní potřebuji odpočinout, protože dle anotací jejich dalších knih to bude asi podobné téma jako zde. Takze uf uf. Doporučuji přečíst, je to romantické, ale smutné.

Lofda
28.03.2023 2 z 5

Já jsem se na tuhle knížku těšila už dlouho, všechny ty nadšené komentáře.. Mám ráda romantické příběhy, pohádky pro velký holky. Tady byla krásná myšlenka ohledně ztráty v první části, příběh o vážkách, ale dál?? Reálného za mě nebylo nic, nemůžu si pomoct, pardon.. Už jsem pochopila rčení o jednorožcích zvracejících duhu, je mi líto, tohle nezachránila ani malá Lorelai.

bezzink
13.03.2023 5 z 5

Wau, proste jen wau! Tohle neni zadna oddechova cetba, ale zivot sam. Neskutecne hluboke, emocne silne, moje srdce krvacelo. Krvacelo pro Eleanor, pro Greye, pro Karlu, pro Lorelai. Pres slzy se mi nedalo cist. Nevim jestli jsem dostatecne silna na dalsi knihu od Brittainy, asi ne ted. Musim sahnout po nejake strestene blaznivine, abych se trochu vzchopila. Taky musim obejmout svoje deti a manzela. Nesmim zapominat jake stesti v nich mam.

LucieDufy
10.03.2023 5 z 5

(SPOILER) Další emoční jízda od autorky. Pěkne napsany příběh, první část byla úžasná, nechtěla jsem aby skončila a trochu jsem se obávala druhé části. Na začátku 2.části jsem z toho byla mírně zklamaná, asi mi vadil postoj a vystupování Greye (i když na to měl právo), ale nakonec jsem se do toho opět zacetla a prožívala vše na plno. Silný příběh se silným poutem.

Maky1505
12.02.2023 5 z 5

Dokonalá knížka, hodně emotivní příběh.

Holubicka1
08.02.2023 5 z 5

(SPOILER) Nevím, jestli zvládnu slovy vyjádřit, jak je tato knížka nádherná. Při čtení jsem se smála, plakala a moje srdce se tolikrát zlomilo. Příběh je intenzivní a emocionálně náročný, ale milovala jsem z toho každou vteřinu.

Eleanor a Gray se během posledního ročníku na střední škole stanou přáteli. Gray se stává oporu a zachráncem Ellie, která prožívá jedno z nejtěžších období svého života. Postupem času se však jejich přátelství mění v něco jiného. Než ale stačí prozkoumat hloubku svých citů, osud je rozdělí a jejich cesty se na delší dobu rozchází. Jejich cesty se znovu zkříží, jenže jejich setkání nepatří mezi ta šťastná. Grey totiž prožívá jedno z nejtěžších období ve svém životě a pomalu ztrácí směr. Je teď řada na Ellie, aby se stala jeho zachránkyní.

Srdcervoucí příběh o ztrátě, uzdravení a o lásce, která přese všechno dostane druhou šanci.

Pokud jste ještě nečetli tuto knihu, přečtěte si ji co možná nejdříve, a pokud jste ještě nikdy nečetli nic od Brittainy C. Cherry, prosím, vyberte si jednu, kteroukoli a dejte jí šanci... Uchvátí vás svými úžasnými hrdiny a jejich příběhy, které vás vezmou za srdce a budou ve vás rezonovat ještě dlouhou dobu po dočtení.

Pája699
02.02.2023 5 z 5

Tak tohle byla vážně emoční sprcha. Neskutečně nádherný příběh Eleanor a Greysona. Probrečela jsem skoro celou knihu. Přes slzy jsem sotva četla. Příběh je plný smutku, slz, utrpení, bolesti, ale i naděje na lepší zítřky, smíchu a nic nevzdávání. Rodina a přátelství je základ všeho. Važme si toho. Nikdo v tomto příběhu nebude mít na růžích ustláno. Každý se s tím musí poprat po svém. Pro mě je to jedna z nejlepších knih, co jsem poslední dobou četla. A nejvíc doporučuji k přečtení.


„Dostala jsem druhou šanci bojovat o někoho, kdo hluboce poznamenal můj život. Mohla jsem jen doufat, že i já jsem dokázala zanechat stopy na jeho duši.“

Na mojí duši, to tedy stopy určitě zanechalo a jen tak na tento příběh nezapomenu :-)

dooky
29.01.2023 4 z 5

Mám veliký problém číst cokoliv, kde se řeší vážné nemoci, umírání atd...nedělá mi to dobře, beru si to příliš a obvykle se tomu vyhýbám. Tady jsem udělala výjimku a nelituji. Hodně to bolelo, strašně jsem to obrečela, ale příběh byl svým způsobem tak laskavý, že jsem se i usmívala.

Surikatka2308
28.01.2023 3 z 5

S touhle knihou jsem měla problém na začátku - rok 2003 a bylo tam napsané, že si psali na messengeru (FB vznikl až v roce 2004)? Že Ellie hledá na internetu v tom roce 2003 ohledně rakoviny (wikipedie vznik 2001)? Je možné že, v USA to probíhalo trochu jinak, ale myslím si, že v roce 2003 se spíše hledali informace na v knihovnách apod, ale díky tomu, že mi v tom roce byli 3 roky tak úplně nejsem schopna říct. Taky je možné, že se chyba stala někde v překladu, nebo tak
Jinak kniha čtivá, pěkná přečtená za odpoledne

sabinaK
09.01.2023 5 z 5

Pobrečela jsem si

Autorovy další knížky

2021  88%Eleanor a Grey
2022  87%Vzduch, který dýchá
2022  84%Oheň mezi námi
2022  90%Tiché vody
2022  92%Přitažlivost mezi námi

Kniha Eleanor a Grey je v

Právě čtených8x
Přečtených481x
Čtenářské výzvě26x
Doporučených33x
Knihotéce258x
Chystám se číst205x
Chci si koupit42x
dalších seznamech8x