Království snů

Království snů https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/37191/dynastie-morlandu-kralovstvi-snu-37191.jpg 5 51 7

Dynastie Morlandů série

< 26. díl >

Šestadvacátá část ságy anglického rodu se odehrává převážně v Londýně a na panstvích v Yorkshiru a Lincolshiru v letech 1908-1911.

Literatura světová Romány Historické romány
Vydáno: , Knižní klub
Originální název:

The Morland Dynasty 26: The Dream Kingdom , 2003


více info...

Přidat komentář

likaf
20.12.2023 5 z 5

Znovu moc pěkně napsaný díl. Doporučuji.

Shardlake
01.05.2023 5 z 5

Tento díl byl opět zajímavý. Sufražetky se stále snaží prosadit pro ně neprosaditelné právo žen volit, začíná se prosazovat letectví, osudná plavba Titanicu je na spadnutí a do toho jsou potomci Morlandů šťastně i nešťastně zamilovaní. I tento díl jsem si užila.


hankapimi
05.12.2020 5 z 5

Pokračuje rozvoj leteckého a automobilového průmyslu a rozesmála mne lekce v řízení automobilu: Je to docela snadné, jestli umíš jezdit na koni, tak umíš řídit auto, To aspoň nezačne hysterčit, když uvidí krávu nebo pytlík od sendviče, unášený větrem... A chystá se sputění Titaniku na vodu, ajaj... A ženské bojují za volební právo jako lvice, ale je jim to stále prd platné proti přesile mužského pokolení...Opět plný počet ! Nikdy bych nevěřila, že někdo napíše takovým poutavým způsobem tolik dílů nějakého rodu a já že to s takovou chutí a nadšením budu číst !!!

Audrina
13.08.2019 5 z 5

Po předchozím lehce nudnějším dílu jsme se konečně dostali k mým oblíbeným postavám a době, která se blíží čím dál více k výbuchu. Čtenář se tak může jen čím dál víc obávat o osudy svých oblíbených hrdinů, protože většina z nich stojí před nějakou dějinnou tragédií.

Janadvorackova
11.07.2018 4 z 5

Tento díl se víc než předchozí, zabývá podrobnostmi boje za volební právo žen. Je zde docela barvitě vykresleno i několik nechutných detailů přístupu policie a úřadů k protestujícím dámám. Podmínky ve vězení, nespravedlivé rozsudky, výsměch a metody násilného krmení, když se dámy dostaly až k tomu, že v base držely hladovku.
A na příkladu několika hrdinek i odevzdanost a vynalézavost, s jakou se snažily upozornit na tuhle nespravedlnost.
Teďka, když jsem to nevydržela a jukla na net, vím, že si chuděry budou muset počkat do roku 1918 (v ČR až o rok déle). Snad se toho dožijou všechny ty sympaťačky, které v příběhu vystupují :).
Beztak ta buzerace probíhá dodnes, si nemůžu pomoct. Asi si do kabelky šoupnu pár kamenů a běda, běda... všem -:))).

Jinak jsem zaznamenala teď docela dlouho zanedbávaný autorčin nešvar - smilstvo. Už zase. No neřeknu kdo, ale nečekala jsem to, i když tedy chápu, že byla nešťastná, no.
Asi záleží na "druhu bratrance." Dnešní poďobaní a dobou poznamenaní týpci by asi neobstáli. Holt autorka všechny líčí strašně fešácky a sto let je sto let :).

Sympaticky působí pokrok, kterého lidé dosáhli na poli vědy a techniky. Vzmáhá se letectví a je jasné, že minimálně jeden z hrdinů do něj fušuje.

Na Morlandu se zase chovají koně, hodně pro armádu a koně honební a různí pracovní. Zaznamenala jsem též ovečky, které sice nedávno, chuděry, vymřely, ale tradice strýce "Teddyho" neopustila a ten se snaží dát vše do pořádku a do stavu, v němž panství bylo, než to jeho darebný bratr celé zvrtal.
V domě samozřejmě zase žije spousta lidí. Hrozně se mi líbí takové ty rodinné sešlosti, hlavně o Vánocích, kdy se slezou úplně všichni, v domě je narváno a sloužící se tetelí blahem, protože návštěvníci přivezou sice nejen spoustu práce, ale především spoustu drbů :).

A strýc "Teddy" investoval do Titanicu, tedy do zařízení lodi textilním zbožím, jaksi. Má přádelny, daří se mu. No ale už víme, kdo popluje, takže je celkem jasné, jak to dopadne.
A... do pytle.

čef
18.02.2018 5 z 5

V závěru 1. dekády 20. století se VB a Indie dočkala nového panovníka, Jiřího V., který zde již bude do konce ságy, Morlandům také zemřel důležitý člen. Politická situace nepřeje stále více odvážným a nechutně bitým sufražetkám, technika je na vzestupu, stále více automobilů a letadel je jakžtakž v provozu a připravuje se spuštění Titanicu. Stále je zde mnoho co řešit jak ve společnosti, tak v soukromých životech Morlandů. Nádherně ostře zachycená doba, výtečně rozpracované charaktery a emočně vypjaté situace!

modranka
28.08.2012 5 z 5

Trošku viac politikárčenia než v predchádzajúcich častiach, ale samotný príbeh Morlandovcov sa na 500 stranách nestratil. Záver časti bol strhujúci, dojímavý a prekvapujúci.