Dvojitý gambit

Dvojitý gambit https://www.databazeknih.cz/img/books/34_/345682/bmid_dvojity-gambit-Ej8-345682.jpg 4 79 38

Pětačtyřicetiletá, atraktivní Viola má soukromý život v troskách. Je rozvedená, sem tam si užívá sex se svým mladým šéfem, ale jinak si připadá vyhořelá. Náhodné setkání s hercem Petrem Veverkou, do kterého byla jako mladá platonicky zamilovaná, pro ni proto znamená nový impulz. Zvlášť když se ukáže, že Veverka její city opětuje. Radost z nového romantického vztahu však kalí malá lež – Veverka si Violu popletl s dívkou, se kterou kdysi dávno prožil vášnivou noc, a Viola ho z omylu nevyvedla. Zprvu nevinná lež však začíná přerůstat do problému, který by mohl začínající vztah ukončit. Viola však má pocit, že už nemůže couvnout, a tak se do lží zaplétá stále více…... celý text

Přidat komentář

Mateo67
10.12.2023 3 z 5

Od Závitů ulit jsem se přes Pérka, drátky, kolečka dostala až sem. A jsem ráda, ze pořadí bylo takovéto, protože číst tuto knihu jako první, asi bych se do dalších nepustila. Ale na slušné tři hvězdy rozhodně dosáhne, a kdo hledá něco odpočinkového, tak rozhodně neurazí. A druhý gambit neměl chybu.

marketa1860
01.12.2023 4 z 5

Po předchozí náročné knize jsem potřebovala nějakou oddechovku a kniha Martiny Málkové toto splnila.
Příjemný kratší příběh ze života dvou zralých lidí. Náhoda setkání, vývoj vztahu, škobrtnutí, rozhřešení. Konec parádní, nečekaný.
Mě se to četlo moc dobře, přestože už v knížce cítím náznak romantiky:-)


regulax
06.11.2022 5 z 5

Čtivý love thriller.

PetraBery
25.10.2022 3 z 5

Příjemná knížka, moje první od autorky. Viola a Petr, hlavní hrdinové, nejsou ani jeden ve vztahu upřímní. Jestli je lži doženou, si přečtěte sami. Konec bych čekala jiný, ale zklamaná nejsem.

Helenan77
25.09.2022 5 z 5

Moc fajn knížka, dobře napsaná. Zvláštní, že nemá vyšší hodnocení. Už jsem od autorky četla jednu její knížku a znovu mě nadchnul způsob jakým svoje příběhy vypráví. A taky obdivuji její odvahu napsat takto provokativní finále příběhu :-). Jako ostatní čtenáře, by mě samozřejmě taky zajímalo co je na "poslední stránce deníku", ale zároveň si cením prostoru, který dostala čtenářova fantazie. Považuji to za promyšlené a cílené. Autorka se nesnaží čtenáři podlézat předžvýkaným happyendem, ale asi to nebude pro každého, Já ale dávám palec nahoru a doporučuji.

zdenaR
14.09.2022 3 z 5

Příjemná čtivá oddechovka, jen ten nedotažený konec mě trochu zklamal.

raty
12.07.2022 4 z 5

Nenáročná oddechovka - romantika s humorem a zajímavým námětem. Petr a Viola. Kdo lže a kdo mluví pravdu? A kam je to dovede?

verunb
01.07.2022 4 z 5

Pěkně čtivé, kniha na nedělní odpoledne.

ZuK1
01.04.2022 5 z 5

Dvojitý gambit je moje první knížka Martiny Málkové a po dlouhé řadě detektivek to byla velmi příjemná změna. Knížka je výborně napsaná, je v ní i pár nečekaných zvratů, u vtipných dialogů jsem se často musela smát a její čtení mě opravdu bavilo. Jsem překvapená relativně nízkým hodnocením.

Jana283
21.02.2022 4 z 5

Prvotina Martiny Málkové mne pobavila stejně jako její předchozí dvě knihy. Vtipné a neotřelé vyprávění, originální zápletka, dostatek prostoru pro čtenářovu fantazii. Budu se těšit na další autorčiny knihy.

kkouzlo
30.01.2022 4 z 5

A co ten konec? Už jsem si vymyslela asi tři, taková nedělní jednohubka, ale konec by pro mě nemusel být tak otevřený....

Zoe111
24.11.2021 5 z 5

Dobře strávený čas s touto knížkou. Autorku jsem si oblíbila u jejích pozdějších titulů a tak jsem byla zvědavá na její prvotinu. Bylo to zábavné čtení, Viola mi byla hned sympatická, a když se na scéně objevil Petr Veverka bylo to ještě zábavnější. Když už jsem se začala o příběh bát, že skončí někde v “růžových bublinách”, povedl se autorce nečekaný zvrat. Závěr mě nejdřív trochu rozladil, ale nakonec jsem musela uznat, že je to konec, který příběhu sluší. Je to dobrý vtip, i když zvědavce to dráždí :-)

shecoola
25.07.2021 5 z 5

Milá knížka, taková čtivá, příjemná oddechovka, ze začátku to sice trochu drhne (nevzdávat!) ale pak už děj pěkně plyne, konverzace jsou vtipné, trefné, nenucené - nečekala jsem zázraky a o to víc potěšila :) Snad si pořídím i další od paní spisovatelky :)

Lka
29.04.2021 5 z 5

Začátek knihy mě moc nebavil. Ale po setkání s Petrem jsem se už od knihy nemohla odtrhnout. Bylo to takové milé čtení, chvílema jsem se i nasmála. Konec knihy mě zklamal. Zajímalo by mě, co bylo na poslední straně deníku...

jarmar876
25.04.2021 5 z 5

Tuhle autorku pro mě objevil kamarád, který si Dvojitý gambit půjčil omylem v knihovně :-))). Nakoukl na prvních pár stránek, aby zjistil "o čem čtou ženy" a zhltal ji za dva večery. Strašně se mu líbil styl psaní autorky (tuším, že i autorka :-) a poukázoval na to, že si nemyslí, že je to vyloženě čtení jen pro ženy. A já mu dávám za pravdu. Dvojitý gambit je originální příběh, který je vyprávěný stylem, který mi neuvěřitelně sednul. Žádná banální zamilovaná klišé a blouznivé snění. Autorka se nebojí drsnějšího jazyku, je vtipná a zároveň z myšlenkových pochodů hlavní představitelky vyzařuje ženská křehkost. Moc doporučuji.

Mermaida
24.09.2020 4 z 5

Kniha měla spád, byla čtivá, četla se s lehkostí. Od autorky jsem již dříve četla knihu Závity ulit, ovšem Dvojitý gambit je autorčina prvotina. Nemůžu se rozhodnout, která kniha se mi líbila více, protože obě byly něčím jiným zajímavé. Neotřelé.
Mě osobně autorčin styl psaní sedl, ráda doporučím obě autorčiny knihy.

!S.P.O.I.L.E.R!
Jediné co mě zde zklamalo byl "nijaký"/nedotažený konec. :(

JojaMaja
31.08.2020 5 z 5

Autorku jsem neznala a nevěděla co čekat. Byla jsem ale velice příjemně překvapená. Skvěle vyprávěný příběh. Líbí se mi lehkost, jak je knížka napsaná a nápaditý děj.

tereza_dol
21.07.2020 4 z 5

Dokud jsem nepřečetla tuto knihu, české spisovatele jsem hodně odsuzovala. Paní Málková můj názor změnila.

sahha
20.06.2020 1 z 5

Do knihy jsem se nemohla dlouho začíst a několikrát jsem přemýšlela jestli ji neodložím. Neučinila jsem to jen proto, že se mi velice líbily Ulity. Pro mě neměla tato kniha šmrnc, i když byl konec zajímavý

Jeezinka
09.11.2019 5 z 5

Dvojitý gambit je, proč to neříct, román pro ženy, ne, raději ženský román (z jistých důvodů mi první označení připadá mírně pejorativní). A ještě lépe ženský román pro ženy zavalené prací a starostmi, pro ženy, které zrovna teď nemají náladu na těžké knihy. Pro intelektuálky, které si chtějí odpočinout od náročné literatury. Román svižný, vtipný, román postrádající hloupost knih často zařazovaných do škatulky "pro ženy". Viola není typickou představitelkou svojí generace, ale přesto nese její prvky. Ženy v tomto věku často začínají znovu a je jen na nich, zda budou čekat doma na gauči, nebo se do toho pustí na plný plyn. Že s ní cloumají hormony, že lže a pak se nervuje? A co? Není naivní husička a ví, že to možná špatně dopadne, ale zažije něco krásného, co jí nikdy nikdo nevezme (i když to třeba časem zraní). Kdo v našem věku někdy neřešil to samé. Jedna se rozhodne pro samotu a klid, jiná bude riskovat a možná něco vyhraje. A že je konec otevřený? Nebude v tom třeba úmysl? Zkrátka Martino Málková, díky za odpočinek, na rozjezd je to skvělé, myslím, že o Vás ještě uslyšíme.