Dům na tekutých píscích

Dům na tekutých píscích https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/464587/bmid_dum-na-tekutych-piscisch-6v0-464587.jpg 4 98 23

Klíštěk a Polly jsou děti, které se nikdy nesetkaly se svými rodiči, ačkoliv s nimi žijí v jednom domě. Vedou pohodlný život v izolaci, v péči staré chůvy a několika robotických zařízení, ale čím jsou starší, tím víc otázek si kladou. Kromě záhady nepochopitelného nezájmu ze strany rodičů chtějí odhalit tajemství svého příbytku, hermeticky uzavřeného komplexu několika pokojů ztracených kdesi v rozlehlé rezidenci, do níž jim brání vstoupit příšery šramotící za hlavními dveřmi a chůvina důrazná varování před smrtelným nebezpečím. Otazníků přibývá, navíc začne selhávat dosud hladce fungující technika a dětem nezbude než udělat krok, který dosavadní idylu změní v hororové dobrodružství plné napětí a zvratů. Při čtení Carltona Mellicka III si můžete být jisti, že neuhádnete, co vás čeká na další stránce…... celý text

Literatura světová Horory Sci-fi
Vydáno: , Carcosa
Originální název:

Quicksand House , 2013


více info...

Přidat komentář

StrYke
02.01.2024 5 z 5

Dům na tekutých píscích je úplně jiný než předchozí, do češtiny přeložená díla CM3. Nejsou zde téměř žádné nechutnosti či sexuální zhýralosti. Vykreslený svět, samozřejmě patřičně bizarní, je zajímavý a řídí se pravidly, která dávají (atypicky) smysl. Poprvé si umím představit, že knihu beze studu někomu půjčím. Souhlasím, že jde o jednu z nejlepších knih CM3, mým favoritem však dosud zůstává akčnější Plyšákokalypsa.

Pořadí knih od autora, podle toho, jak se mi líbily: 1. Plyšákokalypsa; 2. Dům na tekutých píscích; 3. Magořina; 4. Zbouchnul jsem Satanovu dceru; 5. Orgie v chomoutu; 6. Strašidelná vagina; 7. Lidožrouti z Lízátkova

Luigi1
31.12.2023 4 z 5

Tato kniha se povedla


Shaxx
30.10.2023 5 z 5

V úvodu se Mellick svěřuje, že tenhle příběh je pro něj velmi osobní a je to znát, vyznívá jinak, než jeho ostatní knihy. Zejména je tu minimum ujeťáren a prasárniček a nese to v sobě spoustu emocí a zranitelnosti. Už od začátku je to prudce čtivé a Mellick hezky buduje napětí a burcuje čtenářovu zvědavost. Dozvědět se, o co tu sakra jde a co se děje. Obsahuje to pár pěkných zvratů a odhalení. Konec možná pro mě byl trošku uspěchaný, ale vzhledem k rozsahu se to nějak ukončit muselo :) (Vůbec by mi nevadilo, kdyby to byl trochu rozsáhlejší román). Dům na tekutých píscích jsem slupla za chvilku a byla to moc dobrá jednohubka. I bez Mellickových typických znaků to bylo fajn čtení a řadím mezi své oblíbené od tohoto autora.

Selket
18.09.2023 5 z 5

Skvělá atmosféra, skvělé twisty. Tajemství a odhalování jakoby nikdy nekončilo.A taky jsem ocenila vtipné ztvárnění sourozeneckých vztahů :-)

katallinka
31.07.2023 5 z 5

Když jsem viděla obálku a anotaci měla jsem obavy, ale mám ráda výzvy, takže jsem se do knihy pustila. Je pro mě obrovským zjištěním, že přesně takové ,,divno knížky,, jsou skvělé a chci je číst. Kniha mě moc bavila, při čtení jsem se bála a měla milion teorií. Klíštěk byl skvělý hlavní hrdina, kterému jsem moc fandila, takže jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Největší plus v této knížce vidím v tom, že řeší téma vztah rodiče s dětmi. Neustále jsem musela přemýšlet nad tím, jaká budoucnost nás čeká.

assenora
28.07.2023 3 z 5

Postupné gradovanie deja odhaľuje klamstvá, ktoré sprevádzali Polly a Klíštka celý ich život. Ale tomu nastal koniec a oni objavujú to, čo nepoznali. Zisťujú o čom nemali ani tušenie, že existuje alebo by mohlo existovať.
Je to objavné dobrodružstvo plné strachu a nástrach, tak netradičných ako bizzare fantasy môže byť.
Zvyknutá na autorovu perverznosť, je toto dielo zamerané iba na opisy vecí, nie príliš lákavých, ale iba znechucujúcich čitateľa. Za mňa je to skôr klasické čítanie bez jeho špecifického štýlu, ktorý je viditeľný v iných jeho dielach,keďže je to určené pre mládež a nie pre dospelého čitateľa, je to vhodné spracovanie tejto témy. V príbehu sa objavujú stále nové ako aj temné zvraty, ktoré spestrujú daný dej.
Bolo to spestrenie, ale skôr pre mladšieho čitateľa ako pre dospelého.

Mili91
22.07.2023 5 z 5

Do téhle knihy jsem šel s jistými obavami, neboť se žánrem bizzarro fiction jsem do té doby neměl zkušenosti. Ale víte co? Zamiloval jsem se. S takhle originální, byť ujetou zápletkou jsem se ještě nesetkal. Tleskám a dávám plný počet hvězd. :)

KTera
14.07.2023 5 z 5

Souhlasím s mirek93. Takový příběh jsem opravdu nečekala, kniha byla super.

mirek93
01.07.2023 5 z 5

Opravdu velmi překvapivě dobrá kniha. Nečekal jsem, že mě tak nadchne.
Příběh je originální a nepředvídatelný.
Rozhodně doporučuji.

Terva
20.04.2023 5 z 5

Pořád se trápíš tím,
jestli se rodičům
budeme líbit.
Ale co když se oni
nebudou líbit nám?

Vždycky mě překvapí, jak pan spisovatel dokáže měnit témata ve svých knihách. Zatím, co jsem se u některých smál až ze mě stříkala krev, je Dům na tekutých píscích úplně něco jiného. Je to vlastně sci-fi drama. Hlavní hrdinové Klíštěk a jeho starší parohatá sestra Polly jsou donuceni vyjít z bezpečného prostoru a vydají se napříč jejich domem, hledat rodiče. Jak jste už asi pochopili, není to bizerre v pravém slova smyslu. Naopak jsem si hlavní dvojici velmi oblíbil a strašně jsem jim fandil. To, co cestou potkají, nebo je napadne, nebo uvidí, to jsem prožíval s nimi a bál jsem se, aby se jim něco nestalo. I takové emoce dokáže tento spisovatel u svých čtenářů vyvolat.

Malá ochutnávka:
Jelikož je chůva stará a Polly mladá, Klíštěk si představuje, že jeho máma vypadá spíš jako ženy v knihovně. Spousta knih, které přečetl, nebo se pokoušel přečíst, je plná obrázků dospělých žen. Žádná z nich nemá parohy ani zelené vlasy. Chůva tvrdí, že knihy v knihovně pocházejí z mnohem dávnějších dob, z dob, kdy ženy ještě neměly parohy.

Ono vlastně už ve vás vzbudí zvědavost obrázek na obalu knihy. Ano, to je Polly. Parohatá, zelené vlasy, s panenkovskou páskou na oku, pod kterou je vidět jizva, a v pozadí podivná klec s planetami. Když jsem se na obrázek zadíval, snad jsem se do Polly i zamiloval. Hlavně mě však zajímalo, co všechny ty symboly znamenají. Vyvolalo to ve mně spousty otázek. Doslova dychtivě jsem se pustil do čtení. Zajímavostí je fakt, že v příběhu zemře strašná spousta osob, ale skoro tady neteče žádná krev. Všechna ta smrt je jakoby na pozadí melodramatického příběhu a krev to všechno jen oživuje. Ostatně Pijavka, kdyby mohla mluvit, by vám to vysvětlila. Pijavka je mladší sestra hlavní dvojice. Ale je ještě malá, a tak jen mlaská a saje.

Citát: Jenom to, že mají paroží a drápy jako lidi, neznamená, že jsou to lidi.

Musím však trošku napadnout konec příběhu. Co to jako zase bylo!?!?! Po tak dlouhé cestě celým domem, všemi těmi patry, tisíce místnostmi a nástrahami, nás to sice někam zavede, ale rozuzlení to jako fakt? Jak to napsat a nespoilerovat? (POZOR SPOILER) Konec byl straš . . ., tedy pardón, šťastný. (KONEC SPOILERU) Čekal jsem nějakou šílenost na konci cesty, ale nakonec jsem vlastně brečel štěstím. Všechno to ve mně vřelo, ale pak jsem byl naplněn blahem a do dnes jsem rád, že to vlastně takhle pan CM3 ukončil. A bohužel, je tohle zatím poslední kniha, která u nás vyšla. Budu netrpělivě očekávat další. A tohle, toto dobrodružství, si zaslouží plný počet Hetešovo roztříštěných parohatých motýlků.
( Ƹ Ӝ Ʒ Ƹ Ӝ Ʒ Ƹ Ӝ Ʒ Ƹ Ӝ Ʒ Ƹ Ӝ Ʒ )

Citát: Odpovědí na veškeré projevy lásky musí být fyzický trest.

PS Poslední kniha mistra Carltona Mellicka III. mne nakonec donutila si dát pana spisovatele do oblíbených a očekávat další jeho knihy. Komentář k této osobnosti najdete zde:

https://www.databazeknih.cz/autori/carlton-mellick-iii-112406

Ma1keL
29.03.2023 4 z 5

Příjemný počteníčko, lehký nádech bizárů se najde, ale nic přehnaného, užíval jsem si autorovu představivost a fantazii. Pecka !

knihyodmedu
11.10.2022 3 z 5

Začátek pro mě bohužel neměl žádnou pointu a vlekl se mi . Přesto se to mile po několika kapitolách vyhouplo na velmi oddechové , rychlé a příjemné čtení . Za mě je tato kniha taková mírně nadprůměrná s dobrými efekty momentů překvapení, konec byl úplně krásný a zahrál mě u srdíčka.

Ninjer
13.07.2022 3 z 5

Od Carltona Mellicka III. jsem četl už čtyři knihy... a tato je pro mě bohužel nejslabší.

Opět tu máme bizarní příběh s různými až nahodilými nápady a obrazy, u nichž se autor inspiruje svými sny. V této knížce také vychází ze svého dětství, které asi muselo být dost osamělé. Hlavní hrdina je malý kluk, který celý život bydlí v jakémsi záhadném domě, ze kterého může ven, pouze když se teleportuje do školy. Společnost mu dělá doma pouze jeho protivná sestra (která má parohy) a přísná chůva. Nemá rodiče a zoufale se snaží s nimi shledat. Postupně zjišťuje, jaké neskutečné záhady dům ukrývá...

Postavy jsou poměrně jednoduše napsané. Hlavní klučina je hodný, ale všechny postavy se k němu chovají odtažitě a ošklivě. Díky tomu může být příběh ještě smutnější a depresivnější, ale byl bych radši za zajímavější postavy - třeba i s nějakým vývojem. Námět je velmi dobrý a je fajn, že postupně záhady rozplétáme, ale bohužel nová zjištění nejsou nic moc.

Pro autora je možná toto dílo velmi osobní, protože se v něm nachází otisk jeho vlastního depresivního dětství a dospívání, ale výsledkem je bohužel román, který má sice jednoduchý čtivý jazyk, ale působí příliš roztahaně a příběh prostě není dostatečně zajímavý.


Šest bizarních smutných nápadů z deseti.

Alena_S
27.06.2022

Wow, tohle asi bylo pro autora pořádně osobní.
Kdybych si chtěla dělat blbou srandu, řeknu, že to musel napsat na mateřské, teda otcovské :D

I přes veškeré psycho je to ale pořád jízda plná nápadů druhu "to nevymyslíš" (pozor, trochu spoiluju): Je libo kulisy jako v gotickém hororu, ale s roboty? Miminka pijavice? Škola se vám „snad jenom zdá“? A co parohy, už máte? A co na to vaši? Jak moc vás asi žerou?

jaroiva
01.05.2022 5 z 5

První Mellickova kniha, kde mi i nějaká ta slza ukápla.
Opět skvěle vystavěný příběh plný nečekaných vymyšleností a konstrukcí. I když s bizarností v tomto případě autor spíš šetřil, vynahradil si to temnou psychologickou depresivní atmosférou.
Tentokrát nestříká kolem krev, ale nějaké to zlomené žebro by se našlo.
Za mě asi nejlepší Mellick, kterého jsme měli možnost přečíst si česky.
Což by potvrzovalo i aktuální hodnocení na Databázi knih, kde se jako jediný jeho kousek dostává nad 80% (aktuálně 86%). Když tedy nepočítám samotnou povídku Fantastická orgie, která je momentálně na 88%.

Moje pořadí Mellickových knih je nyní následující:
Dům na tekutých píscích (5*)
Plyšákokalypsa (5*)
Zbouchnul jsem Satanovu dceru a Lidožrouti z Lízátkova (4*)
Strašidelná vagina (3* - a to hlavně kvůli povídce Porno v srpnu, které je pro mě nejslabší z toho, co zatím u nás vyšlo)

Dům na tekutých píscích doporučuji i Mellick-začátečníkům :).

Nikolka001
14.03.2022 5 z 5

(SPOILER) Ačkoli byl pro mě autor i nakladatelství krok do neznáma, rozhodla jsem se, že to zkusím. A věřte mi nebo ne, jsem nadšená. Prakticky od začátku jsem stránku po stránce hltala a čekala, co bude dál. Autor svět velmi dobře propracoval, všechno do sebe hezky zapadalo a nezachytila jsem ani vteřinu, u které bych se během četby nudila.

Evidentně se mám na co těšit, protože dle hodnocení je Dům na tekutých píscích šílený nejméně a jsem zvědavá, jaké budou ostatní autorovy knihy.

Dům na tekutých píscích přináší do mysli čtenáře trochu toho napětí, humoru, nechutností, otazníků, překvapení, ale také zábavy. Dětí se líhnou z larev, ve stínech pobíhají slídiči, proti kterým nic nezmůžete bez světla, bláznivá sestra v říji útočí na všechno, co se ji dostane pod paroží, z matky se vyklube šílenec a všechno, co v životě člověk zná, je v závěru jen podvod. Nejen s těmito nepříjemnosti se potýká hrdina, který stále vidí na všech těch neduzích něco pozitivního a jde si za tím, čemu věří.

Knihu doporučuji všem lidem, kteří chtějí vkročit ještě do šílenějšího světa, než je ten náš.

Bulba
10.02.2022 5 z 5

Sáhl jsem po knize na základě hodnocení v XB1, kde měla 5 hvězdiček. S hodnocením souhlasím, moje první kniha od autora, přečtu si i další.

katchamccall
04.02.2022 4 z 5

To je taková hezká fantasy pohádka. Žádnej bizar, ani žádná úchylárna. Ale i tak mě to bavilo.

vorenus
22.01.2022 3 z 5

Za mě nejslabší Mellick. Asi chtěl oslovit i mladší čtenáře. Prostě to bylo málo perverzní a bizarní.

Ditules
02.01.2022 4 z 5

Zbožňuju jeho propracované světy. I když, jak píšou ostatní, malý odvaz... Držel se tentokrát při zemi.