Magořina přehled

Magořina
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/495348/bmid_magorina-0N1-495348.jpg 4 93 93

Šestice středoškoláků se ve vypůjčené dodávce vydává strávit víkend na chatě uprostřed odlehlého lesa. Nikomu nedochází, že to nemusí být dobrý nápad. Nic je netrkne, když tankují na benzince, kde jsou terčem pohledů nevraživých vidláků, ani když na silnici nacházejí absurdní množství přejeté zvěře. Tři marnivé roztleskávačky Desdemona, Crystal, Stephanie a tři nadržení fotbalisté Jason, Rick a Kevin se prostě těší na chatu, umanutě si chtějí užívat. Chatu však obestírá tajemství a navíc si do ní své prazvláštní tajemství veze i každý člen osádky… Příběh, který zpočátku může vypadat jako klasický popcornový horůrek, se záhy mění v něco mnohem podivnějšího. Mistr bizarností Carlton Mellick III bere klasické schéma teenagerské vyvražďovačky a s potutelným úsměvem ho prohání mixérem.... celý text

Literatura světová Horory Fantasy
Vydáno: , Carcosa
Originální název:

Apeshit , 2008


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Magořina. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (33)

adevr
20.07.2024 5 z 5

Jo, Magořina je fakt magořina, al moc fajn se to čte. :)

666Jitka
03.07.2024 4 z 5

No to byl zase excelentní úlet, který vrchovatě naplňuje název této perverzní zvrácenosti. Magořina je totiž naprosto trefný titul pro tuto nadmíru ujetou záležitost, při jejíž četbě má člověk pocit, že si z něj snad Mellick III dělá prdel. Dost dobrý béčkový horor-slasher prošpikovaný nejrůznějšími zvrhlostmi, které může vymyslet pouze chorá mysl - v dobrém slova smyslu. Chtěla bych se na chvíli mrknout do Carltonovy hlavy - to musí být bezbřehá šílenost. Každopádně jeho knihy čtu, abych vypnula a pobavila se a to se mi opět povedlo :-)

Opravdu správný čas, kdy oznámit holce, že se s ní kluk rozchází:
"Chceš se na mě vysrat, když seru ?" :-))


Deimos
30.06.2024 3 z 5

Obsah knihy je věrný jejímu názvu. Byla to vážně Magořina. I přes vysoká očekávání nejsem zklamaný, ale právě pro vysoká očekávání nejsem ani nadšený. Žánr slasher nebo také teen vyvražďovaček patří ve filmovém hororu k mým nejoblíbenějším/nejvyhledávanějším. Byla tu tedy velká šance, že se mi kniha žánru bizarre fiction trefí do vkusu. A to sice i trefila. Nenudil jsem se, ale děj odpovídá zhruba céčkévému hororu s nízkým rozpočtem, kterému dáte tak dvě hvězdičky. Tedy s tím, že tady je to vážně přepálené na maximum možného nebo myslitelného. Je to mnohdy fakt nechutné a dokázal by to vymyslet jen magor, který se to nebojí dát na papír. Teď budu trochu spoilerovat: Podivné mi přišlo kolik toho postavy vydrží a co všechno přežijí, v epilogu je to vysvětleno. Vadilo mi, že jsou postavy naprostí nesympatičtí idioti - kterým tu smrt přejete a taky fakt, že si všichni do jednoho za svoji smrt můžou navzájem. Nejeden by řekl, že to k žánru patří, ale zde to bylo hodně za hranou. Pár chyb v překladu odpustím a určitě zkusím ještě jednu knihu tohoto žánru. (65%)

všechny komentáře

Související novinky (1)

Ozvěny run, Muž bez tváře a další knižní novinky (31. týden)

31.07.2022


Citáty z knihy (7)

Vždyť je jedno, jestli se vysekáme. Auto je z půjčovny.


V chatě je spousta zbraní, tam s náma nikdo vyjebávat nebude.


Já jsem si pohlaví nezměnil. Jsem stále kluk. Jen jsem chtěl mít vagínu místo penisu.


Více citátů z knihy najdete u autora.


Kniha Magořina v seznamech

v Právě čtených2x
v Přečtených113x
ve Čtenářské výzvě18x
v Doporučených1x
v Knihotéce102x
v Chystám se číst34x
v Chci si koupit32x
v dalších seznamech2x