Dům na druhé straně ulice

Dům na druhé straně ulice https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466322/mid_dum-na-druhe-strane-ulice-m6W-466322.jpeg 3 42 16

Třiadvacetiletou Katy Speedovou odjakživa fascinoval dům přes ulici. Žena, která v něm žije, Gloria, je ta nejúchvatnější sousedka v okolí a patří jí butik v městečku Bexhill-on-Sea. Ale kdo je ta žena, která téměř každou sobotu přijíždí v tmavém autě, zatímco je Gloria v práci? Někdy s sebou vozí další ženy a jindy s sebou ty ženy vodí i děti. Pak jedné noci dům vyhoří a v troskách jsou nalezena těla Glorie a její dcery. Katy si je jistá, že požár musely zavinit neznámé návštěvnice, ovšem jen do doby, než je zatčen a z vraždy obviněn její otec. Policie určitě musela zatknout toho nesprávného, ne? Je zbytek ulice v bezpečí? A dokáže Katy odhalit pravdu dřív, než bude pozdě?... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The House Across the Street , 2019


více info...

Přidat komentář

evineckY
19.08.2022 4 z 5

Jelikož nečtu anotaci, tak podle obálky jsem si představovala nějaký historický román.
Vlastně historický je, ale spíš thriller. Přes to jsem si knihu poslechla do konce a musím říct, že to špatné nebylo. Jsou tam vážná témata, člověk se k tomu musí postavit čelem a když má při sobě osobu, která stojí za to, hned je život krásnější.

Znovu se pohladila po břiše. „Jestli jsi holčička, musíš si jednou vybrat chlapa, jako je tvůj táta. A jestli jsi kluk, vychovám z tebe perfektního manžela.“

Szilvia1
01.03.2022 4 z 5

Knížky od téhle autorky byly napínavější,ale na téhle knížce si moc práce nedala,protože je to od ní slabší knížka než jsou ti předchozí.Dá se číst,je to napínavé,ale není to až moc.Je to oddechovka,ale já to přečetla za dva dny,protože byl pro mě zajímavý.


parvitas
17.02.2022 2 z 5

Horšie ako priemer. A pritom anotácia vyznievala celkom sľubne. A aj téma je mimoriadne vážna. Čo sa stalo Glorii a šoférke, ktorá do domu na druhej strane ulice privádza utrápené a týrané ženy, sa vyrieši veľmi rýchlo. No prevedenie to celé stiahlo úplne dolu. Ploché postavy, jednoducho napísaný príbeh, ktorý má tak vykonštruované dialógy, že by sa za ne nemuseli hanbiť ani pisatelia rodokapsov. Len tí nedostávajú toľko priestoru, všakže. :) Celý čas som čakala, že ma niečom (v dobrom slova zmysle) prekvapí, ale aj šijací stroj má v sebe viac prekvapení. Vraha spoznáme pomerne skoro, ale priestor dostáva v podstate len jeho obeť, prípadne opisy pátrania. Vyrovnanie sa s únosom a štokholmským syndrónom, s matkiným priznaním, so zraneniami... to mladučká Katy zvláda úplne úžasne. Vraj je milá, obetavá, ale túto stránku veľmi nevidno, je chvíľami aj prirodzene papuľnatá a zbrklá. A ak niečo nepochopíte, autorka to vysvetlí o chvíľu. A potom pre istotu ešte raz. To, že som si knihu požičala, pripisujem krátkodobému delíriu z horúčky, ale neviem, na čo sa mám vyhovoriť, že som ju aj dočítala... :)

lucakuca
14.02.2022 3 z 5

Takový příběh o takový slečně, které se stane taková příšerná věc a tak nějak se to dochýlí k takovýmu podivnýmu konci. Heslo příběhu: natahovat natahovat natahovat!
Bojovnice a celá série byla úžasná!!!! Tohle se tak nějak povedlo mnohem mnohem hůře.

putpuda
25.07.2021 3 z 5

Spisovatelku mám ráda, ale toto mě moc nebavilo. Celkem nuda. Ani romanťárna, ani detektívka, ale na zabití nudného odpoledne se to dá ;)

Janaves
24.07.2021 3 z 5

Oddechovém čtení, takový průměr. Četla jsem spisovatelčinu knihu Nezapomeň na mě a ta byla krásná. Toto mě lehce zklamalo.

Ronnie Sparks
19.04.2021 4 z 5

Po dočtení musím říct, že se jedná spíše o román s detektivní zápletkou a nádechem thrilleru. Bylo to oddechové čtení a určitě je to za mě nejslabší kniha od spisovatelky. Byl to nenáročný příběh pro ženy ke kafíčku. Sice nenáročný příběh, ale myslím si, že pokud si knihu vezmete na čtení s tím, že půjde o rychlý a jednoduše napsaný příběh, tak se vám kniha bude líbit. Více v recenzi.

alnahu
08.04.2021 3 z 5

Příběh z malého městečka v Anglii, kde žijí v sousedství dvě ženy, mají spolu docela dobrý vztah a právě proto je pro jednu šokující, když sousedka s dcerou uhoří ve svém domě. A obvinění padne na blízkého člověka. Zápletka je zajímavá. Je to taková příjemná oddechovka s pěknou obálkou.

stajka
21.03.2021 3 z 5

Víc než detektivka je to román pro ženy. Oddychové čtení.

Leona333
17.03.2021 3 z 5

Souhlasím s názory, že knížka je takový ,,slabší šálek kávy." Nic světoborného se tam neděje. Kniha sice nepostrádá určité napětí a dramatické okamžiky..., ale na víc jak na tři hvězdičky to ohodnotit nemůžu.

Ivuska.09
14.03.2021 5 z 5

Dům na druhé straně ulice je detektivkou, která by mohla zaujmout především ženy. Hlavní hrdinka má spoustu kuráže, je to chytrá dívka, ale občas jsou některá její rozhodnutí příliš zbrklá. Kvůli tomu se pak dostává do zbytečných problémů. Bohužel se situace vyhrotí natolik, že jí půjde o život.

Napínavé, čtivé a nechybí ani téma s přesahem (týrání žen).

iška
12.03.2021 3 z 5

To bylo takové hodně jednoduché, jakoby příběh klouzal jen tak po povrchu. Ale jako vysloveně odpočinková četba to šlo.

Pípasek
05.03.2021 4 z 5

Klasická detektivka, po Údolí a Zmizelí . Samozřejmě, že jde o jiný žánr, ale po tom otřesu z těchto drastických thrillerů, to byla dobrá volba.

Knižní střípky
01.03.2021 3 z 5

Ach jo, tak toto bylo slaboučké. Respektive takto – pokud autorčiny předchozí knihy neznáte, tak Vám to asi nepřijde nijak slabé, pokud však znáte některou z jejích knih, tak si myslím, že pochopíte, co jsem měla na mysli.

Příběh není vyloženě špatný, to v žádném případě, četl se lehce, rychle, ale i když se točil kolem jednoho velice závažného tématu, tak po něm jenom klouzal, nedokázal mě vtáhnout do děje a zaujmout naplno. Nemám ráda spojení plytký příběh, ale tady to opravdu sedí. A je mi to moc líto, protože autorku mám moc ráda, časové zařazení do 60.let minulého století v Anglii je rovněž mé oblíbené, ale prostě to tentokrát nebylo ono.

Zzofinka
26.02.2021 3 z 5

Tak s tím, že zápletka není překombinovaná, tedy moc nesouhlasím. Začátek mě moc nebavil, prostředek super, ale pak se mělo skončit. Další rozplétání osudů už mi přišlo takové nějaké vykonstruované. Navíc mi moc nesedl nepřirozený jazyk.

annatenta
15.02.2021 4 z 5

Skvělá zápletka a nahlédnutí do života takového malého městečka. Líbí se mi jak vývoj postav, tak zápletka, která není překombinovaná.

Štítky knihy

pro ženy rodina domácí násilí kamarádky vyšetřování

Autorovy další knížky

Lesley Pearse
britská, 1945
2016  85%Společnice
2016  92%Nezlomná
2019  94%Nezapomeň na mě
2015  75%Unesená
2018  85%Bojovnice

Kniha Dům na druhé straně ulice je v

Právě čtených1x
Přečtených53x
Čtenářské výzvě5x
Knihotéce127x
Chystám se číst38x
Chci si koupit9x
dalších seznamech4x