Společnice

Společnice https://www.databazeknih.cz/img/books/28_/283830/bmid_spolecnice-YHp-283830.jpg 4 108 29

Belle série

1. díl >

Patnáctiletá Belle vyrůstá v londýnském nevěstinci U Annie, aniž by tušila, co se každodenně odehrává v pokojích nahoře. Annie je totiž její matka a úzkostlivě střeží dceřinu nevinnost. Belle se však nečekaně stane svědkem surové vraždy jedné z matčiných dívek, kterou zabije zákazník. Tato noc změní celý její život. Aby vrah nebyl prozrazen, dívku unese a prodá do pařížského nevěstince. Belle se ocitá v krutém světě zločinu a násilí, nemá nikoho, kdo by ji chránil. Cesty ji zavedou až do dalekého New Orleansu, kde se stane velmi žádoucí a vyhledávanou společnicí. Celou dobu však zoufale hledá šanci, jak utéct a vrátit se domů... Z mladé dívky se postupně stává žena, která je schopna překonat všechny rány osudu…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Belle , 2011


více info...

Přidat komentář

Noisette73
10.09.2023 3 z 5

No... špatná asi úplně není, ale je dost nereálná a taková pohádka pro dospělé, kde prostě nakonec vše dopadne přesně tak jak si hrdinky přeje. Ještě jeden nešvar tam byl, prostituce a život v nevěstinci tam byl místy popsaný tak moc idylicky až jsem si říkala, ty jo, asi to nemají ty holky tak zlé a to je špatně, neboť tato činnost není lehká a už vůbec ne tak idylická. Nehledě na to jak strašně růžové to bylo. Mimochodem obálka strašně ošklivá a laciná, vůbec navíc neodpovídá ani popisu Belle ani tomu, že se jedná o román z roku 1910.

orinka3
04.10.2021 2 z 5

Ta nejčervenější knihovna je podle tohoto románu pouze růžová. Naivňoučký příběh prostinkého děvčete, které si svou počestnost zachovává navzdory tomu, že roste v nevěstinci. Nemohlo to dopadnout jinak, než že ji zchvátí do spárů zlý padouch a ten se postará o to, aby panenský květ před rozpuknutím prudce uvadl. Nebohá Bella, ač stále sní o tom, jak bude tvořit klobouky, je na různých pracovištích nucena vykonávat nejstarší ženské řemeslo. Kupodivu v něm tu a tam nachází i zábavu. Leč padouši jsou na světě všude a ona neunikne ani ve Francii. Ještěže jsou tu chrabří zachránci, Noah, který má velkou slabost pro problematické dívky, Etienne s temnou minulostí a železnými svaly i Jimmy, oddaný přítel z mládí. Konec je vyloženě sluníčkový a srdíčkový. Snad to někdo nevezme moc vážně, protože by si pak mohla některá dívčina pomyslit, jak je prostituce úžasné zaměstnání a až přestane vynášet, může se stát módní návrhářkou. Doufám, že nedojde k nejhoršímu :D


PavlaA
21.04.2021 5 z 5

Kniha se mi moc líbila. Čtení mě bavilo a i když má dost stránek, přečetla jsem ji za tři dny

Vlaďkaa4
29.12.2020 4 z 5

Přišlo mi to trochu jak pohádka pro dospělé. Belle toho zvládla strašně moc. Jako oddechovku muzu jen doporučit

oskarina
09.11.2020 2 z 5

Mně to moc nebavilo.. došla jsem asi na str. 200 a řekla jsem si, že radši čas strávím něčím, od čeho se nebudu moct odtrhnout.
Možná někdy později.. :)

Danka1975
22.10.2020 3 z 5

A tak jako jooooo :-). . . .sama bych si jí ani nevšimla, ba naopak tyto vizuální typy obálek obcházím obloukem :-). Ale podlehla jsem názoru mojí mamky, že "je to pěkná knížka" :-). Ač má tolik stánek, nemůžu tvdit, že by mě to nebavilo. Tempo svižné, děje se tam toho dost, má to relativně spád. Vhodné dovolenkové čtivo :-), ale mě to na zadek neposadilo :-)

Lacrimma
05.10.2020 2 z 5

Dle hodnocení jsem očekávala víc:( Určitě se kniha přečíst dá, ale že bych se k ní ráda vrátila, to asi nee.

JanaSustr
10.09.2020 5 z 5

První díl mě moc bavil a celou sérii jsem si užila, další dva díky jsou ale daleko silnějši. Každopádně této díl byl velice zajímavý.

mStationka
22.07.2020 4 z 5

Prvni jsem se lekla te tloustky knihy,vetsinou mam smulu,ze tlusta kniha je vlekla a tim padem me prestane bavit,nakonec docitam z duvodu ze nemam rada nedoctene knihy.Tato je ale mila,deje je v ni habadej,nechybi laska, zrada, napeti neskutecne zvraty,sila.... je tak mile ctiva,ze kdyz rano zacnete,do pozdiho vecera mate precteno.

Dandy1
02.07.2020 4 z 5

Pěkná oddechovka. Nechybí láska, zrada ani napětí.

77Hanka
05.04.2020 5 z 5

Moje první knížka od této spisovatelky a moc se mně líbila. Docela obsáhlý román, ale četlo se to samo.

Anežka524
08.11.2019 4 z 5

Moc pěkná kniha! Hl. hrdinka, ač dost naivní, je sympatická. Projde si během knihy neuvěřitelným vývojem, že ji prostě musíte držet pěsti. Vedlejší postavy jsou taky skvělé. Styl psaní velmi čtivý. Rozhodně doporučuji.

Joyce24
06.10.2019 4 z 5

Čtivý příběh, stále se něco děje. Až do poslední chvíle člověk čeká, jak to vlastně s Belle dopadne.

marimari
10.09.2019 4 z 5

Téma stále aktuální, čtivá, s dobrým koncem, pro jedno přečtení dost dobrá

harena
12.07.2019 4 z 5

Knížku mně doporučila kamarádka jako opravdu čtivý román pro ženy, ale obálka knihy mě dlouho odrazovala, do čtení se mně dlouho nechtělo. Ale bylo třeba už knihu vrátit do knihovny, tak jsem ji přece jen otevřela a po pár stránkách opět zavřela, že to nedám a vrátím všechny tři díly. Ale abych to neprotahovala, přece jen jsem po chvíli pokračovala ve čtení a musím se připojit k tvrzení, že je příběh opravdu čtivý, stále se tam něco děje, Bellu unášejí nebo prodávají do nevěstinců, ale mladá Bella je silný člověk, přizpůsobivý a schopný samostatného života. Také se několikrát zamiluje, chvíli je v Anglii, ve Francii nebo v Americe a nakonec jsem knihu dočetla ještě v noci i když jsem chtěla pokračovat až dnes. Protože mě zajímá, co má spisovatelka v úmyslu s Bellou v dalším díle, přečtu si i ten. Žádný těžký psychologický román, je to lehké odpočinkové čtení pro ženy.

bonomi
16.05.2019 4 z 5

Bohužel jsem se ke knize dostala až po přečtení druhého dílu této série, takže i ve chvílích, kdy bych byla normálně napjatá jsem to četla, aníž bych to prožívala, protože "jsem stejně věděla, jak to dopadne". Nejdříve jsem s Belle soucítila, ale na konci už jsem na ni byla naštvaná za to, že jí některé věci nedocházely. Styl psaní mi sedí, doporučuji tento i druhý díl (ten se mi líbil více).

Doubravka1975
15.11.2018 5 z 5

Moc pěkný čtivý příběh. Moc se mi líbilo jak hlavní hrdinka Belle je vyjímečná a silná osobnost a dokázala čelit a přizpůsobit se situaci v tak mladém věku. Nevěděla jsem komu dřív fandit jestli Etienovi nebo Jimmymu, ale mám samozdřejmě objednané v knihovně pokračování, tak jsem zvědavá co nebo spíš koho osud připlete Belle do cesty. Už se moc těším

moominkaa
01.06.2018 3 z 5

Takovej čajíček, velmi čtivé, odpočinkové čtení. Znovu bych to ale nečetla

luciefeix
11.03.2018 5 z 5

Dvakrát jsem knihu chtěla vzdát ale poté jsem se tak začetla a vtáhla mě že jsem nemohla přestat číst . Z nevinné dívky se stává žena která se ničeho nebojí a její osud je velice zajímavý a vy čekáte jak se to s ní potáhne dál

TheAndreaika92
09.01.2017 4 z 5

Mě se kniha líbila, jen ta titulní strana mi spíše přijde jak titulní stana do Top dívky než do knihy o prostituci.