Nezlomná

Nezlomná https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/304935/bmid_nezlomna-kwv-304935.jpg 5 74 19

Belle série

< 2. díl >

Belle Reillyové je teprve dvacet let, přesto toho má už mnoho za sebou - únos, znásilnění, prodej do nevěstince. Ačkoli se musela stát prostitutkou, nenechala se zlomit a nakonec se jí podařilo vrátit zpátky domů. Provdala se a uskutečnila svůj dávný sen - otevřela si dámské kloboučnictví. Jednoho dne však do obchodu vkročí Etienne, muž, který jí před lety zachránil život. Setkání v obou rozvíří city, jež měly zůstat zapomenuty. Belle však čekají další útrapy a zkoušky...... celý text

Žánr:
Literatura světová , Romány , Pro ženy

Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

The Promise , 2012


více info...

Přidat komentář

putpuda
12.02.2023 5 z 5

První díl o Belle jsem četla už před nějakým tím rokem, tak jsem knihu prolistovala, abych si připomněla děj. Druhý díl jsem zhltla, moc dobře se to četlo. A moc se mi to líbilo. Mám doma i díl třetí a už se moc těším. Jen to teď prohodím zase nějakým krvákem ;)

PavlaA
23.04.2021 5 z 5

Druhý díl této statečné a úžasné ženy se mi líbil ještě více než první. Tolik slz co jsem při čtení uronila se mi u žádné knížky snad ještě nestalo. Jsem ráda jak to nakonec dopadlo a celou dobu v takový konec doufala.


Dandy1
11.09.2020 4 z 5

Příběh hezky plyne. Pokračování původního příběhu je dobře napsáno. Válka je vyobrazena v celé své hrůze i s psychickou zátěží přeživších. Už se těším na další díl.

JanaSustr
10.09.2020 5 z 5

Často jsem si poplakala, bylo to velice silný příběh. Hezký, dojemný, občas i děsivý a upřímný.

mStationka
25.07.2020 4 z 5

Uz v prvnim dile me mrzelo ze Bell nezustala s Et. Dalsi pribeh hlavni hrdinky byl opet plny zvratu,bolesti a lasky...Mile,krasne...

harena
22.07.2019 3 z 5

Občas si ráda přečtu romány pro ženy, je to příjemná relaxace, ale tady je to asi pro hodně mladší ročníky. Nezlomná Bella pomáhá ve Francii raněným, jezdí se sanitkou, setkává se se svojí starou láskou, ale odjíždí se svým raněným manželem domů, kde se o něho stará i v období španělské chřipky. Obálka knihy úplně odrazuje od čtení, jak tady i ostatní píší, vůbec se nehodí k příběhu, pan Bursák knížku určitě nečetl.

Doubravka1975
10.12.2018 5 z 5

Hlavní hrdinku Belle jsem si oblíbila už v knížce Společnice a tohle pokračování o jejím osudu, lásce a bohužel i útrapách 1. světové války se mi také moc líbilo. Obálka pěkná, akorát se vůbec nehodí k příběhu.

hrosulik
06.05.2018 5 z 5

Jedním slovem úžasná. Tak moc mi bylo líto, že už jsem na konci. Určitě mohu doporučit.

luciefeix
27.04.2018 5 z 5

úžasné , napínavé

Šárka5875
13.03.2017 5 z 5

Na pokračování příběhu o mladé Belle jsem se moc těšila a autorka opět nezklamala. Sice se mi možná první díl líbil o malinko víc, ale i tak jsem si Nezlomnou užila.
Kromě vztahů nám autorka v této knize popisuje hrůzy války, epidemii španělské chřipky. Lidé byli tolikrát sraženi na kolena, ale opět povstali a snažili se žít dál. Pro mě coby pesimistu je to někdy nepochopitelné, sama bych to asi všechno vzdala.

Lesley Pearse si mě získala již knihou Unesená. Následovala Společnice a nyní Nezlomná. A opět knihu vřele doporučuji. Autorčin vypravěčský styl je chytlavý. Autorka se nebojí zabrousit jak do intimností, tak například pasáže z války jsou vylíčeny syrově. A přestože vypráví příběh er-formou, rozhodně nebudete mít problém vcítit se do kůže naší hlavní hrdinky. Někdy vás může svým chováním možná i trochu nadzvednout, ovšem nepřestanete ji mít rádi. Je to reálná lidská postava, autorkou moc dobře vykreslená. Moc se těším na další pokračování.

rybizka
12.03.2017 4 z 5

První díl byl celkem dobrý a tak jsem se hned začetla do pokračování,které je určitě propracovanější a lepší. Bavilo mě sledovat jak se vyvíjí život nezlomné Belle a její rodiny a přátel odehrávající se za první světové války. Je to krásný román plný smutku a lásky,odvahy a přátelství. Mám ráda,když ve mě kniha vyvolává emoce. Těším se na další díl a jsem zvědavá jak si Belle povede dál.

ptavichripkaa
24.11.2016 5 z 5

Krásný příběh o lásce.

sarash
20.11.2016 5 z 5

Naprosto úžasné čtení,plné emocí,lidských ztrát ale i lásky a naděje.Málo kdy se mi stává,že uroním i slzu,ale u této knihy mi i ukápla.Knížku moc doporučuji,jen obálka k obsahu knihy nějak nesedí,

Marselle
19.11.2016 5 z 5

Druhý díl série Belle mě naprosto dostal.
Čekala jsem všechno možné, ale to co se v knize odehrálo jsem nečekala ani náhodou.
Tak krásně napsaný příběh o lásce, touhách a utrpení z války mě vtáhl do děje a nešlo knihu moc odkládat. Kruté události mi přivodily i pár slz, ale to na úžasném zážitku z knihy nic nemění.
Obálka knihy je krásná, ale oproti tomu co čtenáře v knize čeká působí hodně sladce, a tím by mohla některé odradit. Rozhodně si ale knihu nenechte ujít.

Petra28
05.11.2016 5 z 5

... nesuďte knihu podle obálky ... možná právě díky tomu přijdete o moc pěkné čtení.

mmmisulka.r
31.10.2016 5 z 5

Prožila jsem s Belle dalších pár let a neskutečně si je užila. Kniha mi několikrát vyrazila dech a dokonce i rozplakala. Krásný a dojemný příběh. Lesley umí psát, umí upoutat a už teď se těším na její další knihu. Wow!
Recenze v záložkách - Knižní deníček

DariDerek
28.10.2016 5 z 5

Obálka je velmi zavádějící. Příběh je silný, je dokonalý, je drsný a hlavně je lepší, mnohem lepší než ten první. Vřele doporučuji, protože se budete divit, co vše je možné dostat na 432 stránek, aby to dávala smysl a dostaly se vám postavy pod kůži. :-) Více v recenzi v záložkách :-)

Channach
22.10.2016 5 z 5

Nezlomná vysoce převyšuje první dvě knihy autorky. Velmi mile mě překvapila. Poněkud drsné svědectví z první světové války. Více v mé recenzi v záložkách.

Ronnie Sparks
08.10.2016 5 z 5

Druhý díl mě vůbec nezklamal, naopak mě velmi překvapil. Bohužel byl tento díl velmi opravdu velmi smutný. Dokonce mi ukápla i slza a to je co říct, protože se mi ještě nikdy nestalo, že bych plakala u knihy. I když se v knize stalo spoustu smutných událostí, tak byl příběh opět velmi čtivý, poutavý a nakonec zvítězila opět láska.
Nebojte se tloušťky, protože tento příběh budete mít přečtený hned, jelikož se určitě nebude moc odtrhnout od knihy, tak jako já.
Doufám, že u nás vyjde i třetí díl, protože jestli ne, tak si ji budu muset koupit v angličtině a to ji budu číst asi rok. :-D