Zatracení

Zatracení https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481087/bmid_zatraceni-0sT-481087.jpg 4 19 6

Doctor Strange série

< 8. díl

MĚSTO HŘÍCHU SE DOČKÁ SVÉHO DOPOSUD NEJVĚTŠÍHO HRÍŠNÍKA. Když Doctor Strange vzkřísil Las Vegas poté, co bylo zničeno v průběhu událostí Tajné říše, neúmyslně otevřel bránu ztělesněnému zlu: Mefistovi! Ďábelský padouch si město přivlastnil a brousí si zuby na zbytek světa. Poražení Mefista si vyžádá účast hrdinů ze všech koutů marvelovského vesmíru, ale boj s vládcem pekla není nic snadného. Wongova improvizovaná skupina Synů půlnoci (Iron Fist, Blade, Moon Knight a Scarlet Spider) brzy zjistí, že stojí proti celé jednotce Ghost Riderů! Ale na které straně stojí Johnny Blaze? Kdo vyvázne živý, kdo vyvázne nemrtvý a kdo nevyvázne vůbec? Obsahuje komiksy Doctor Strange: Zatracení č. 1–4 – autoři Nick Spencer, Donny Cates, Rod Reis, Szymon Kudranski a Dan Brown.... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Damnation , 2018


více info...

Přidat komentář

DennisMoore
05.02.2023 5 z 5

Po tomhle Strangeovi se mi bude stýskat. Na první pohled praštěná série, ale přitom plná tak skvělých nápadů... Ohromné finále se prolíná s minulým dílem a částečně mu předchází, částečně na něj navazuje (neptejte se), je pekelně dobré, zábavné, krásně nakreslené. Prostě fakt kouzelné. A jestli někdo nemá rád Batse, nemá duši!

Lenka.Vílka
29.01.2023 5 z 5

Přichází Zatracení! Doplnění příběhu Město hříchu. Ano, tahle kniha obsahuje všechno, na co jste se báli zeptat, proč v příběhu není. Sice úplně nechápu, proč nevyšly knihy obráceně, když v té minulé se Cates loučil a předával pochodeň. Nu což, štěká pes. Jaký to bylo? No, překvapivě dobrý!

A to netvrdím jenom proto, že Batse je tam zase opravdu hodně. Ale je to fajn pohled z druhé strany. Takže Synové půlnoci. Ne, Elso, neber si to osobně. A tahle zajímavé partička se rozhodne pomoct a především Johnny, kterej jak slyší jméno Mefisto, je v ohni ještě víc.

Ale žerty stranou, protože Zatracení je strašně dobře napsaný. Je to logicky vedený příběh. Taky akční, vtipný a skvěle nakreslený. A kdo ví, zda jsem si ho neužila možná o trochu víc než Město hříchu...


sgjoli
08.05.2022 4 z 5

Ačkoliv jsem tento svazek prolíná/navazuje na ten předchozí, který jsem hodnotila plným počtem, mám pocit, že tady mi trošku něco chybělo, co by mne dokázalo uzemnit. Při čtení jsem byla občas mírně zmatená. Možná je to jen můj dojem, ale jako by se tam na můj vkus až moc přeskakovalo mezi časovými linkami "dříve/nyní" a na mne to vytvářelo dojem určitého chaosu.
Ale jinak opět oceňuji zapojení dalších superhrdinů. Bats a Wong mne tady jako Strangeovi nejbližší parťáci dost bavili. Kresba opět vynikající, spousta akce, napětí, byť tentokrát těch hlášek, u kterých se vždycky dost pobavím, tu tentokrát nebylo mnoho.
Ale 4 solidní hvězdy jsou pro mne určitě na místě.

memphisz
04.02.2022 3 z 5

Rozsahem i pojetím malý béčkový crossover event, který u nás vyšel pod značkou Doctora Strange. Spencer a Cates se vydali do pekla, nebo lépe řečeno přinesli peklo na Zemi. A kde si představit peklo snáze, než v Sluncem rozžhaveném pouštím městě hříchu - v Las Vegas?

Příběhově jde o to, že Strange ve své aroganci chtěl vzkřísit zničené Las Vegas i s oběťmi. To se mu povedlo, ale co peklo jednou schvátí, už nenavrátí, - a tak se mu podařilo na Zemi dostat i Mefista a jeho démony. A jelikož je Strange očividně hodně naivní, padl do jasné pasti (hned několikrát) a jeho duše propadla peklu.

Záchranou akci svolá Wong, který dá tým dohromady pěkně po vzoru béčkových akčních filmů - na rozmezí asi pěti stran procestuje svět, aby mohl potkat své hrdiny a ti říct: "Ani náhodou... Tak jo... Jdu do toho!" a pak už je to vcelku rutinní bitka.

Celá kniha má hluchá místa, která se odehrávají v jiných tie-inech (např. v sérii Doctora Strange - Město hříchu), což opět četbu kalí, jelikož původně vycházely sešity z jednotlivých knih na střídačku za sebou a jenom tak je má smysl číst.

Ivan Kučera
27.12.2021 4 z 5

Definitívna bodka za strangeovskou sériou, ktorú dal do obehu Jason Aaron (Skalpy, Muži hněvu) v roku 2015 (CREW od 2018). Od jeho odchodu v č. 5 séria prestala byť hravá, bezstarostná a vynaliezavá a ponorila sa do temnoty, keďže sa začala prepájať s ponurými udalosťami zo série Steve Rogers – Captain America (resp. Tajné impérium). Bol som pri reštarte čáryfukovej série od začiatku až do konca a môžem povedať, že hoci nie vždy bola dokonalé, veľmi sa mi páčila a bavila ma. Je mi ľúto, že končí, aj keď ako to už v komiksoch chodí, každý koniec je v skutočnosti iba nový začiatok. Zatracení je špeciálny dodatok k sedmičke (Město hříchu). V podstate rieši rovnaké udalosti z Las Vegas, ale nie z pohľadu Strangea (ten je tu len okrajovou postavou, no vôbec to nevadí), ale z pohľadu jeho záchrancov. Do mesta hazardu totiž Wong privedie skupinu svojráznych spojencov v čele s Bladeom (!) a Man-Thingom (!!). Bohužiaľ sa rýchlo ukáže, že sú voči tak silnému zlu úplne neschopní a zbytoční a kľúčovú rolu zohrá azda len Ghost Rider. Bonusy sú síce jednotvárne (obálky a skicy), ale je ich nadštandardne veľa (cca 30 strán).

fvalek
31.10.2021 5 z 5

Paradoxně mě tenhle díl, který se odehrává paralelně s Městem hříchu, ale z pohledu Wonga, bavil víc než samotné Město hříchu. Všechny ty drobné nedostatky, které předchozí díl měl, se tímhle doplněním vysvětlily a naverbování Synů půlnoci a jejich následný boj byl hodně super a akční. Navíc nedošlo k propojení jen s předchozím dílem, ale i s dílem Bůh magie, hlavně ale i s celým Tajným impériem, takže v tomhle to nemělo rozhodně žádnou chybu a hezky ucelilo v Česku vycházející Marvel universum.

Wong se vrací na pomoc a život Doctora Strange se konečně začíná vracet do normálu. Sice stále chybí Zelma, ale popravdě, kdo ji měl kdy rád? Synové půlnoci jsou extrémně zajímavá banda, kam se hrabou Avengers. Nejlepší část celé knihy je ale rozhodně finále ohledně Mefista. Velkou roli má i Bats, což pro mě byl vždy takový rušivý prvek. Prostě když něco stagnuje, strčte tam psa, ale v tomhle čísle ukázal, že je bezva a součástí týmu. Wong navíc kápne na zajímavou věc, Strange prostě nemůže být sám a potřebuje pocit, že s ním někdo je a dává na něj pozor, že je něčeho součástí, takže to je i taková budoucí předzvěst jeho účasti na Avengers.

Co k tomu víc dodat, je to sice takové doplňkové číslo, které děj příliš neposouvá, ale zase ho trefně a zajímavě doplňuje. To dojde každému čtenáři asi hned, takže není potřeba mít tam na každé druhé straně poznámku "tohle se dočtete ve Městě hříchu" apod. Konečně se Doctor Strange dostal k vlně Marvel komiksů, které tu vychází, a je tak aktuální. Těším se na další čísla! :)

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Marvel Doctor Strange

Autoři knihy

Donny Cates
americká
Nick Spencer
americká, 1967

Kniha Zatracení je v

Přečtených20x
Knihotéce16x
Chystám se číst6x
Chci si koupit9x
dalších seznamech1x