Cesta podivných

Cesta podivných https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/373611/bmid_cesty-podivnych-L6R-373611.jpg 4 135 34

Doctor Strange série

1. díl >

Doctor Strange je to jediné, co stojí mezi naším vesmírem a hrůzami ze světa magie... ale tahle moc není zadarmo. A účet Doctora Strange u nadpřirozených sil je zatraceně vysoký – a právě přišel čas, kdy je třeba zaplatit.

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

The Way of the Weird , 2016


více info...

Přidat komentář

OdvaznyMladyMuz
18.05.2023 5 z 5

Tohle mi sedlo jako máloco. Lehce psychedelická kresba a mystickej příběh vrchního čaroděje proplouvajícího mezi dimenzemi na kusu rozevlátýho hadru. Zamrzela snad jen absence Rumburaka, jinak to má všechno!

Fifineek
04.12.2022 4 z 5

„Můj talent převyšovalo pouze mé ego.“

Byli bychom bláhoví, kdybychom si mysleli, že existuje pouze jeden vesmír, náš vesmír. Paralelních vesmírů existuje spousta a každý má své vlastní planety, stvoření, druhy magie a pravidla. Každý z těchto vesmírů má také svého nejvyššího čaroděje a ty začal někdo systematicky vraždit. Čím více zabitých nejvyšších čarodějů je, tím menší mají ostatní čarodějové moc. A tento úbytek moci znatelně pocítí i Stephen Strange, nejvyšší čaroděj naší Země. Podaří se mu vraha najít a vraždění čarodějů zastavit? Co když vraha najde, ale zjistí, že je mnohem silnější než on sám?

Můj první komiks ze světa Marvelu. Už bylo na čase! Určitě nejsem první ani poslední, který se o postavu Doctora Strange začal víc zajímat po filmu “Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství“ a nelituju toho. Tento komiks se mi hodně líbil - jak už jeho zápletka, tak forma vyprávění i kresba. Vůbec jsem nevěděl co od komiksu čekat a proto jsem byl mile překvapen a už teď se těším na další díl!
Jediné co bych komiksu vytknul bylo přeložení jména Doctor Strange v jedné pasáži jako “doktor podivností” a tento překlad se mi opravdu příčí. Každopádně tento překlad se objevil v komiksu pouze jednou, takže předpokládám, že šlo o “překlep“.


ArkAngel
23.07.2022 4 z 5

Aaronova série přináší do světa Doctora Strange otázku ceny, kterou můžete znát i z jiných magických sérií, jako je třeba Fullmetal Alchemist. Je jedno, jak silné kouzlo Strange sešle, vždycky jej to bude něco stát a proto Wong vybudoval řád učedníků, kteří obětovávají vlastní těla, aby to nejvyšší čaroděj ustál. Komiks je skvěle kreslený a příběh Strange ještě víc polidšťuje. Doktor totiž neřeší jen velké hrozby, ale pomáhá i obyčejným lidem a ukazuje nám, že všude jsou magičtí paraziti.
"Ale... jenom jste se tam pár minut vznášel ve vzduchu."
"Boj se odehrál ve sféře ektoplazmy. V samotné rovině chlapcovy duše."
Kdyby vám tohle řekl Vlasta Plamínek, asi ho vyhodíte oknem.

sgjoli
20.02.2022 5 z 5

Nepokrytě přiznávám, že o tohoto komiksového hrdinu jsem se začala zajímat hlavně skrze film s Benedictem Cumberbatchem, který jsem viděla a který mne dost bavil. Ale nakonec jsem charakteru Doctora Strange v rámci této knihy propadla hlavně pro ten příběh samotný, což jsem vůbec nečekala. Protože komiksů z celé té řady s všelijakými superhrdiny mám načteno prachbídně málo a nebyla jsem si jistá, jak moc mne to bude bavit. Ale baví mne to hodně. Nebo aspoň to platí v případě tohoto konkrétního komiksu.
U Cesty podivných mne zaujala nejen zajímavá zápletka a výborná kresba, ale především hlavní hrdina Stephen, který tu pro mne má svým způsobem dost uhrančivé charisma, jímž si mne k sobě připoutal. Je v něm cosi tajemného, co mne k němu přitahuje a co se mi na něm líbí.
Zároveň se tu pracuje s myšlenkou každé rány, kterou člověk uštědří druhému, sám musí nějak zaplatit (kdo četl, ví) a pro mne to mělo určitou hloubku, již jsem v komiksu tohoto druhu nějak nečekala. A o to víc, na to musím myslet. Rozhodně vím, že se k tomuto příběhu budu chtít časem vrátit.
Moc jsem si to užila a při nejbližší příležitosti poběžím do knihkupectví pro druhý díl, protože nutně potřebuju vědět, jak to bude dál. Tohoto superhrdinu budu s radostí sledovat dále.

An-na
07.02.2022 5 z 5

Zatiaľ môj najobľúbenejší marvel komix.

Raido26
26.03.2021 4 z 5

Kresba je úžasná. Ano, sice chaotická, ale zároveň přesně taková jaká by pro zobrazení života Doctora Strange měla být. Je trohu expresivní a chce to každé stránce věnovat čas. Ano, když to prolistujete za dvě hodiny, je to chaotické. Když tomu ale věnujete 4 hodiny, je to zážitek. Příběh se zde teprve rozjíždí, proto ho nechci zatím moc hodnotit. Zápletka ale nevypadá vůbec špatně.

Atlantis
12.01.2021 4 z 5

Ve zkratce - bavil jsem se a těším se na další díl. Doctor Strange obecně je moje velmi oblíbená postava a v podání Jasona Aarona, kdy se z něj stane nejistý člověk, který se nemůže spolehnout na to, co je pro něj základem života, jsem si tuto postavu užil ještě více.
Chválím zajímavě navržený svět, kdy za každou magickou střelu musíte zaplatit (že by vliv Fullmetal Alchemist?).
Jedinou spornou záležitostí je v mých očích Bachalova kresba, kdy se sice skvěle hodí k tématu a různá chapadla a přísavky sem padnou jako ulité, ale občas je až příliš nepřehledná.

Deimos
15.09.2020 3 z 5

Podivné a to téměř vše. Jestli má styl vystihnout název knihy, tak se to povedlo. Doctor Strange má být a je sice zvláštní hrdina a v tomto případě je kresba a styl vyprávění příběhu tak, jak by asi nejeden čtenář očekával. Mě to ovšem tak úplně nesedlo. Moc jsem se v tom neorientoval a ani mě to moc nebavilo. Vycházím přitom ze stylu filmu (který je odlišný) ale především pak z jednoho už čteného komiksu, který se mi líbil, ba co víc, který mě pořádně chytl v době, kdy jsem hlavního hrdinu neznal a tehdy mě slušně zaujal a o Strangeovi jsem se také něco dozvěděl. Tady mě to spíš mírně odradilo a na další díly nebudu tak úplně spěchat. (56%)

MrBaboon
28.05.2020 5 z 5

Skvělá kresba a úžasný příběh. Těším se na další díly.

Malarkey
12.04.2020 3 z 5

Po přečtení, pokud se tomu tak u komiksu dá nazývat, mohu konstatovat, že filmový Doctor Strange se nezadá s tím komiksovým originálem. Doctor Strange je šíleně ulítlý, ohýbá čas a prostor, navíc jeho autoři si dělají z obrazového prostředí co chtějí, a tak nikdy nevíte, co Vás na dalších stránkách bude čekat. Ostatně jako u filmu. Za mě zajímavý zážitek, ale nic, co bych vyhledával dalšími díly.

KillHurt
31.03.2020 4 z 5

Solidní začátek série, který se nebojí do toho šlápnout. Příběh se s ničím nepáře. Hned ze startu nám vykreslí Strange jako ultimátního zachránce planety, o kterém pořádně nikdo ani netuší. Slečna Stantonová plní nechápající příběhovou berličku, které je třeba vše vysvětlit, protože o magii pořádně nikdy neslyšela a to i přesto, že v Marvelovském New Yorku se děje neskutečný bordel skoro denně. Nový čtenář je díky ní ušetřen tápání. Po vysvětlení statu quo se autoři pustí do zápletky, která samozřejmě končí příchodem záporáků. Je to jak přes kopírák, ale hezky se to čte a hezky se na to dívá. Příběh je jak podle šablony, ale překvapuje v detailech. Kresba má svůj styl a nebojí se experimentovat. Chápu, že se nemusí někomu líbit.

NemmamSlov
12.03.2020 4 z 5

Dr. Strang: Připomeň mi abych ti zvýšil plat, Wongu.
Wong: Spokojím se s týdenní dovolenou. Někde, kde je klid a nuda
Dr. Strange: Ujednáno. Věr mi, že budeš milovať Cleveland.

Tak, konečne moja prvá Marvelovka, za ktorú vďačím časopisu Pevnosť. Skôr som zvyknutý na štýl mangy ako je Naruto, alebo Bleach, preto sa mi kresba zdala príliš chaotická, za čo jednu hviezdu uberám. Naopak, príbeh celkom zaujímavý, našla sa tu aj nejaká vtipná hláška a páčilo sa mi zobrazenie reality, ktorú videli Strangovi druhovia. Celkom som zvedavý, ako to bude pokračovať, tak počítam s kúpov ďaľšieho komiksu.

DennisMoore
04.03.2020 5 z 5

Jak je vidět z některých předchozích komentářů, kresba ani příběh nesednou každému, ale to je mi právě sympatické. Cesta podivných je velmi zábavný komiks, který mi Strange ukázal zase z trochu jiné stránky, tedy jako mocného, ale ne všemocného člověka (?), splácejícího a navíc zapleteného do tak bizarních příhod, že by se k nim "běžná" vyumělkovaná kresba ani nehodila. Dokážete si třeba představit, že by to všechno nakreslil Alex Ross, jehož obálka je mezi bonusy? Ano, představit si to dokážu, ale nedokážu si představit, že bych potom byl tak nadšený. Kniha mě prostě bavila od začátku do konce a závěr mě vyloženě navnadil na další díl, který bych nejraději začal číst hned, kdybych ho sákryš měl.

Pája20
31.10.2019 5 z 5

No musím říct že filmový Doctor Strange se mi dost líbil. No a komiks je jiný kafe.. Ze začátku mi to přišlo všelijaký, ale musím uznat že jak se to začalo zamotávat tak mě to pohltilo.
SPOILER!!!
Hodně mě překvapila část "za každý úder se musí zaplatit"
Myslel jsem si že se Strange naučil magii od Prastatrého a šmitec. Ale daň, kterou musí zaplatit je velká krvácející oči a tu stravu od Wonga .. podle vzhledu by to porazilo i koně :D Ale Strangovi to pomáhá I když Wonk něco tají snad se to dozvím v dalším díle.
KONEC SPOILERU !!!!
Opravdu se jdu s chutí pustit do dalšího dílu fakt se mě to nadchlo nemám co vyčítat.

Kate18
20.10.2019 5 z 5

Absolutně dokonalé! Nádherná kresba a barvy, miluju Strange, jeho osobnost a hlášky. Je to proste kouzelný génius. Dozvídáme se, co se doktorovi stalo, že skončil s běžnou praxí chirurga a dal se na praxi doktora magie. Učí se používat magii a také jaká je její cena. Učí se zvracet bez zvracení. V New Yorku se začnou dít ještě divnější věci než jindy. Doktor se snaží zjistit, co přesně se na světě děje. Jako by se magie začala ztrácet ze všech dimenzí. Proti čemu Strange vlastně bojuje a za jakou cenu?

hurikan123
12.10.2019 5 z 5

taková nefilmová (trochu temější) stránka dc. strange... no rozhodně doporučuji pro všechny marveláky!

dexterman
02.08.2019 3 z 5

Nebylo to tak hrozné. Čekal jsem ale že to bude o mnoho lepší. Příběh sám o sobě není špatný ale strange tady působí hodně zvláštně. Ani kresba tomu moc nepomáhá vše působí takovým až bizardnim dojmem. Snad bude další díl o dost lepší protože zatím mne to docela zklamalo.

Terva
08.07.2019 2 z 5

Každá nová výzva
hrozí skončit mou
zkázou, zatracením
nebo konečným pádem
do ječícího šílenství.

Hned na prvních stranách můžeme vidět zbytečně chaotickou a přemršenou kresbu. V obrázcích je moc věcí a některé se pletou sami sobě. Na oko příjemné barvy, ale technicky je tam něco rušivého. Mám pocit, že Chris Bachalo chtěl udělat tu chaotickou kresbu, ale ve své horlivosti to velmi přehnal. Osobně se mi kresba moc nelíbí.

Malá ochutnávka:
Bože, doktore, neříkejte, že jste se tam zase zeblil. Posledně to chtělo pořádně silnou magii, abychom to potrubí vyčistili. Co jste u všech svatých jedl?

Scénář je ještě jakžtakž dobrý. Jakoby se snažil tu chaotickou kresbu uvést na své pravé místo, ale moc se mu to nedaří. Pár zádrhelů v akci, některé nedořečené věci a celkem málo humoru. Třetí sešit v tomto svazku, nazvaný Požírači magie, to už byl vysloveně otřes. Jsem zklamán.

Citát: Mám vyhlídku na mnoho let utrpení, než budu moci zemřít.

Na to jak mám rád komiksy a hlavně celou tu Marvelovskou sérii o Avgers a Strážcích, tak o to více jsem z tohoto svazku zklamán . Opravdu mě doktor Strange skoro vůbec neoslovil. Vybral jsem pět citátů a vložil je Jasonu Aaronovi na profil. Při čtení jsem poslouchal skupinu Soufly a její zvuk mi připadal méně chaotický než tento svazek pěti sešitů na téma Doctor Strange.

LordSnape
26.04.2019 3 z 5

Jako není to špatné, ale zároveň to není žádná pecka. Strange není kdo ví jak uhrančivá osoba a zápletka je ve výsledku spíše fádní i když dobře nakreslená. Navíc se zde s magií nakládá tak nějak americky nonšalantně, což je škoda. Ale když to budeme brát jako komiks k prosté zábavě, je to ok.

milan1935
21.04.2019 4 z 5

Příběh je zajímavý, konečně ukazuje co všechno musí čaroděj podstoupit aby ochránil svět. Krásně to doplňuje kresba Chrise Bachala.