Poslední dny magie

Poslední dny magie https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/385315/bmid_posledni-dny-magie-449-385315.jpg 4 82 20

Doctor Strange série

< 2. díl >

Je tu začátek nového epického dobrodružství. Přicházejí Emperikulové, kteří si dali za cíl vyhladit veškerou magii ve vesmíru. Jejich novým cílem je Země a jejich hlavním protivníkem Doctor Strange. Nastává souboj, po kterém už nebude marvelovský vesmír stejný jako dřív.

Žánr:
Literatura světová , Komiksy , Sci-fi

Vydáno: , Crew
Originální název:

The Last Days of Magic , 2016


více info...

Přidat komentář

OdvaznyMladyMuz
22.05.2023 4 z 5

"Magič se nikdy nefláká, Fritole Šourku," pravil Šmajdalf. A v duchu těchto slov se nesou i Poslední dny magie. Doktůrek má opět napilno, prolézá nejzapadlejší místa, sbírá kdejakou veteš, aby zachránil magii, která je tak trochu v hajzlu. A když mu ze sklepa vyleze všechen hnus světa, kterej za svou profi kariéru kouzelníka nasbíral, tak si přestávám být jist, že ho zachrání fešáckej plnovous, co si nechal narůst.

Ale má to ještě šest dalších dílů, tak se netvařme, že není od začátku jasný, že si Rumburak nevezme Arabelu, Harry zabije Voldemorta a kouzelník Žito 88 půjde hajlovat blanickým rytířům do kroku.

Atlantis
17.05.2023 4 z 5

Tahle série mě dost baví. Strange je tady tak akorát inteligentní, vzteklý, proaktivní a přemýšlivý. A když je na stránkách, bavím se. Škoda vsuvek na konci, nic nového nepřináší a i vyřešení celého konfliktu bylo takové hrrr. Určitě zkusím dál, protože jsem zvědavý, kam se Doctor vrtne.


ArkAngel
24.07.2022 4 z 5

Příběh dimenzionální inkvizice, která loví čaroděje a zbavuje je magie, je ve druhé knize o Doctoru Strangeovi víceméně uzavřen a na scénu se dostává nové nebezpečí v podobě oživlého a zhmotnělého Strangeova utrpení. Kniha hezky pracuje i s jinými postavami a zajímavý je i lov artefaktů, jichž je stále méně a méně. Ač je to celé podivné, dává to smysl, včetně padouchovy motivace, která z něj nečiní pouze mocichtivou hrozbu.

sgjoli
13.03.2022 5 z 5

Opět vynikající svazek, který jsem si užila. Obsahově navazuje na první díl a dál rozvíjí jeho dějovou linii. Atmosférou je to docela dost hutné a jaksi temné, skoro až bez útěšné. O to víc mne fascinovalo, jak se takhle hutná a neutěšená atmosféra dá vyjádřit graficky. Graficky je to za mne skvostné. Rozhovory posouvají děj kupředu a ta grafická stránka to skvěle dotváří - především právě pak tu atmosféru, kterou zmiňuji. Za mne se slova i grafika v tomto případě výborně doplňují a vytváří tak kompaktní celek, kterému jsem po dočtení neměla co vytknout. Doctor Strange mi zatím padl do vkusu na výbornou. Díky bohu, že mám doma všechny dosud dostupné díly a mohu si příběhem projít ve svém tempu a dle nálady bez nějakého čekání na to, až si pořídím další svazek. Protože tohle si mou pozornost získalo na 100 %.
Pravda, objevují se tu určité narážky na to, že hlavní postava tráví čas mezi Avengery (nebo trávila v minulosti) - a to nevím, jestli bylo někdy zachyceno v jiných komiksech - načtené to zatím bohužel nemám. Ale zatím mne to nijak netrápí, protože v celkovém pochopení děje příběhu kolem Doctora Strange mi to zatím nijak zvlášť nebránilo, mám ten dojem.
Každopádně hodnotím naplno, tohle mne dost bavilo

DennisMoore
05.05.2020 5 z 5

No... Tak... To bylo něco. Tahle kniha je vlastně finále té předchozí, epické finále se vším všudy. Co se minule naznačilo (sklep, mniši), to se tady beze zbytku využívá, Strange chvílemi není snad ani na dně, ale pod dnem, a záporák má najednou motivaci a jeho šilené řádění smysl. Opět se mi velmi líbila i Bachalova kresba, která k těm magickým vylomeninám pasuje, ale pěkné jsou i příspěvky hostujících kreslířů, které se navzájem netlučou. Co se bude dít v další knize, netuším ani trochu, ale určitě se to chci dozvědět.

KillHurt
31.03.2020 4 z 5

V minulém díle bylo vše patřičně vysvětleno a hlavní zlo představeno a teď je se třeba urvat z řetězu. Děj je rozdělen do tří částí. Strangeovu cestu, odkrývání jeho kostlivců ve skříni, o kterých ani sám neví a boj ostatních čarodějů. Osobně jsem si nejvíc užil třetí část, která dávala prostor dalším magikům, většinu jsem znal, ale nikdy o nic nic nečetl. Takže palec hore. Hlavní děj je poněkud unylý. Možná je to jeho smyslem. Přece jenom sbírat magii po střípcích nebude tak velká zábava. No a mezi tím se samozřejmě dozvíme obligátní "Magie není zadarmo". Celkově je sešit srovnatelný s prvním dílem a také končí udičkou na další díl.

Kate18
20.10.2019 5 z 5

Jedním slovem krása. Opět dechberoucí kresba a barvy. V pokračování Doctor Strange bojuje proti Empirikulu, ale jeho šance jsou velmi malé, protože na světě i v okolních dimenzích záhadně mizí všechna magie. Strange se snaží najít i ty nejmenši zbytky magie, aby zachránil svět, zatímco jeho tajná posila třídí knihy v knihovně..

Lenka.Vílka
11.08.2019 4 z 5

Tak tohle bylo hodně divný, zvláštní a ujetý.

Takže... někdo, kdo má magický nadání, by nebyl nadšený z toho, že někdo chce svět bez magie. Příběh nebyl úplně špatný. Až na ty skoky ze scény do další. Akorát jsem furt hledala, jestli mi nějaký bídak nevytrhnul stránky. Je to na úkor tomu, že se něco stále děje. Což zamrzí.

Takže jo, byla jsem většinu času znamená jako lesní včela.

Přesto musím vyzdvihnout kresbu. Dnes se to vážně povedlo.

No, snad mě třetí díl nějak srovná. Protože konec byl dobrý...

Terva
26.07.2019 3 z 5

Den bez magie.
Byl to úsvit
dne bez magie.
První z mnoha,
které přijdou.

Tak vám nevím, ale už se mi dlouho nestalo, že bych fandil záporákům, ale tak nějak začínám chápat rasu zvanou Imperikulu. No jo, já vím, rouhám se, ale někdy je třeba si trochu zařádit. Ikdyž mohu být očarován ke kladnému postoji, ať dělám, co dělám, kresba Chrise Bachala mi prostě nesedí. Ne a ne.

Citát: Abrakadabra ty hajzle!!!

Ale scénář už je propracovanější. Takový katastrofičtější. A jednou jsem brečel smíchy, to když se na scéně objevil Harry Potter se svou hůlkou, chudáček. Ale dost srandy, tady jde o život, nebo spíš o magii. Tohle se mi líbilo víc než prvních pět sešitů v příběhu Cesta podivných. Tady bylo víc akce a víc strachu a i barvy byly temnější.

Malá ochutnávka:
Blahopřeji ti, muži magie, právě si učinil svůj první krok k očištění. Pálí to, že ano? Zvykej si na to. Moc vědy vypálí všechny lži a anomálie. Chceš-li, smíš teď prosit o odpuštění, doktore zvráceností.....

Tak ještě pár technických věcí: Poslední sešit v tomto svazku je první sešit z příběhů Poslední dny magie a odehrává se mezi sešity #6 a #7. Nechápu, proč tedy nebyl zařazen na druhé místo tohoto svazku? Při čtení tohoto komiksu, který má ve svazku čísla Doctor Strange #6 - #10 a Poslední dny magie #1 jsem poslouchal skupinu Kreator a jejich studiové album z roku 2009 Hordes of Chaos.

Citát: Až tě příště čaroděj z Village požádá, abys mu udělala pořádek v knihovně.....začni utíkat opačným směrem.

LordSnape
29.06.2019 3 z 5

V podstatě je to na stejné úrovni jako první díl, ale s naprosto luxusním protivníkem.

Gustik5
07.06.2019 4 z 5

Kvituji otevřené otázky a celkovou atmosféru malých vítězství za velké ceny, kterými je příběh prošpikován, a jakým i končí. Přestože je jedna dějová linka uzavřena, vyvstává další, umožňující sérii a hlavně i postavám se dále rozvíjet. Scénárista a kreslíř v hlavním příběhu skvěle souzní (ta šílená monstra z jiných rozměrů, ale i chladný design Empirikulu je prostě dokonalý, jakož i kontrast mezi živostí a barvitostí magie a účelnou střízlivostí jejích protivníků), zatímco ty vedlejší se na něj výborně nabalují a rozvíjejí celý “mini event” a Strangeovo mini universum. Jason Aaron rozhodně umí psát a tuhle sérii začínám mít docela hodně rád. Jsem opravdu zvědav, s čím se vytasí příště. Tohle mne baví a jednoznačně se v tuto chvíli jedná o nejlepší sérii od Marvelu, která u nás vychází. No dobře, ono jich zase moc není, ale to nic nemění na tom, že tohohle Strange byste si měli přečíst. Ať už jste komiksový nováček, nebo matador. Je totiž super a vyvíjí se…

memphisz
21.02.2019 4 z 5

Zábavná dobrodružná jízda, ve které je Doctor Strange tak trochu Indiana Jones. Kresba je hodně svá a člověk si na ni musí zvykat. Nicméně jakmile ji přijme, tak už si nerušeně užívá hledání magických artefaktů, soubojů s monstry a budování odboje proti tyranii uctívačů vědy. Dobrý komiks!

Wojta777
27.01.2019 5 z 5

Tak tohle mě giganticky překvapilo. Jelikož se mi první díl moc nelíbil, tak jsem neměl žádná očekávání. Myslel jsem si, že mě to zase nebude bavit číst, ale jak jsem se spletl. Druhý díl byl velice čtivý. Nevím proč, ale najednou mi kresba velice sedla a já se kochal grandiózníma soubojema mezi čaroději (a čarodějky) a Empirikulu. Děj byl vážně napínavý, postavy sympatické a nápady velice kreativní. Celý komiks byl velice dynamický, jelikož se zde střídaly knížní žánry. V jednu chvíli jste měli thriller, potom najednou dobrodružství ve stylu Indiana Jones a pak temný horror s prvky depresí. Celkově mě komiks příšerně bavil a pokud bude pokračování, tak si ho ihned přečtu. Dávám 5 magických hvězdiček.

Ivan Kučera
19.12.2018 3 z 5

„Som v tíme s Deadpoolom. O utrpení viem všetko.“ Z Doctora Strangea sa v tomto „reštarte“ vykľula skvelá, životu schopná, zábavná, ale nie neľudská, ani prehnane cynická postava. Vizuálna stránka je značne špecifická; do jedného jediného okna sú tvorcovia schopní narvať snáď 18 detailov, ktoré si na prvé prečítanie nemáte veľkú šancu všimnúť. Niektoré panely sú úžasné a zároveň absolútne neviete, na čo sa vlastne práve pozeráte. Pre niekoho je to mínus a musím sa priznať, že to nie je tak úplne ani môj komiksový štýl. Ale k postave najmocnejšieho čarodejníka tejto planéty (alebo teda aspoň New Yorku, ehm) taký halucinogénny štýl patrí, inak by to nebolo ono, bolo by to príliš obyčajné. A Doctor Strange je všetko možné, len nie obyčajný. Čiže toto za mínus nepokladám. Musím však znížiť hodnotenie oproti minulej časti na „len“ 60%. Dôvodov je niekoľko. Scenár mi miestami pripadal nezrozumiteľný, mnohé veci som nepochopil, ku koncu už mi to prišlo zbytočne naťahované (bez mnohých vecí by sa tento zošit pokojne zaobišiel, ale tvorcovia asi chceli mať čo najviac strán), prehnane sa skáče časom (u série Skalpy mi to nevadilo, ale tam mi to prišlo zrozumiteľnejšie a nie na efekt) a nechápal som, či sa to vlastne už skončilo alebo ako. Je to síce čertovsky hravé, svieže a vynaliezavé, no miestami to upadá do rutiny (stále niekto s niekým bojuje) a „vec v pivnici“ je síce mrazivá a desivá, ale priestor, aký dostala, je nejaký, nuž, zvláštny. Vypadáva aj logika, napr. ťažko sa verí tomu, že na začiatku, kedy mal Doctor k dispozícii všetku mágiu sveta, Empirikul neporazil a potom po celom svete pozháňal zopár magických s prepáčením harabúrd a zrazu vyhráva? Napriek predsa len trošku slabšiemu pokračovaniu som rád, že sa Crew do vydávania tejto série pustila, lebo Doctor Strange je skvelá postava. Skvelá. Je to totiž sympaťák. A to sa cení.

3DD!3
08.11.2018 5 z 5

Fantastické! Po Azzarellových Constantinových toulkách amerikou nejlepší kouzelnická série v našich knihkupectvích. Strange je za hláškujícího frajera (verze pro nekuřáky), kterého zmizení magie poslalo do pořádných sraček a Aaron ho v nich klidně nechává a máchá mu hubu v jeho aroganci. Bezvadná série s odvážnou kresbou, která na začátku chytí za koule a tahá a tahá a tahá...

Nelíísek
20.10.2018 4 z 5

Kresba je velmi komplikovaná a je těžké držet krok s kresbou a zároveň dějem v bublinách, od poloviny jsem se začala ztrácet v ději a přišlo mi to hodně zmatečné a zmatlané všechno dohromady.I když je těžké udržet krok s kresbou člověk na ní dokáže civět několik minut aniž by se hnul ze stránky.

Také se mi dost líbí jakým způsobem je tento komiksy podán, jak krutě musí kouzelník zaplatit za svoje schopnosti.

Doufám že výjde u nás i 3 díl.

fvalek
17.10.2018 4 z 5

Druhý díl mě moc bavil, kresba byla stejná jako v prvním, taková hodně složitá, poměrně matoucí, ale ve výsledku úžasná. Těším se na další díl, pokud vyjde, což by vzhledem k závěru mělo. Dějově jsem čekal trošku něco jiného, víc boje, víc magie a vědy, ne přímo nějaké pátrání po magii a útěky. Jsem ale rád, že Strange odhalil Wonga a to, co dělal v Himalájích. :D
Někdy komiks doopravdy vytyčil otázky, které byly matoucí a nevysvětlené, očekávám, že to bude v dalším díle, hlavně tedy chci vědět, co se děje s tou kouzelnicí na tom vystoupení, protože tam to bylo hodně divné... a pak samozřejmě co bude dělat ta bytost ze sklepa. No a hlavně jak to celé dopadne! :)

jarynek
23.09.2018 4 z 5

Občas je to trochu zmatečné a vyvolává to otázky, které zůstávají nezodpovězeny, občas bych si představoval, že souboj magie a vědy bude probíhat trochu jinak, ale na druhou stranu mne nepřestává dostávat způsob, jakým se Aaronovi podařilo pojmout svět magie a příběh s postavou dr. Strange. Netradiční kresba pak magický svět skvěle vystihuje.

Norri
11.09.2018 4 z 5

Aaron pojal Doctora Strange vskutku zajímavě. Ve vyprávění si až na pár malých výjimek vystačí s okolím jednoho domu a přesto mu to funguje a je to zábavné. Jen jsem od slibovaného souboje vědy a magie dostal méně, než jsem očekával. Z vědy se zde totiž stal jenom jiný druh magie. Kresba je možná o trošku méně přehlednější než v předchozí knize, ale nijak dramaticky. Nejvíc mě mrzí absence scén, ve kterých bylo v první knize ukázáno vidění světa očima mágů. Ty byly docela osvěžující a tady mi chyběly.

Nevimm
10.09.2018 4 z 5

Bavilo.