Vzestup

Vzestup https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/402020/bmid_vzestup-T6c-402020.png 4 103 18

Dobyvatelská sága série

< 2. díl >

Lada Dracula nemá žádné spojence. A musí spoléhat pouze sama na sebe. A tak ve snaze získat valašský trůn pustoší jedno město za druhým, stává se stále nemilosrdnější a nemilosrdnější. A přitom nemůže přestat myslet na Mehmeda, který jako by její vůli svíral ve svých rukou.

Literatura světová Dobrodružné Pro děti a mládež
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Now I Rise , 2017


více info...

Přidat komentář

barbb8k
27.08.2021 4 z 5

Vím, že předchozí díl se mi tolik nelíbil, protože jsem očekávala fantasy, ale teď jsem věděla do čeho jdu, rovnou se naladila na historii a musím říct, tuto knížku miluju. Svět, prostředí, postavy a hlavně to, jak dokázala udělat autorka historii zábavnou, je úžasné.
Tentokrát jsem si oblíbila i kapitoly z pohledu Radu. Nebyly sice tak úžasné jako Ladiny, ale i tak se mi moc líbily.

Lada je prostě moje holka. Má dokonalý charakter, jediné, co mi na konci trochu vadilo, byla její krutost. Čím víc jsem se blížila konci, tím víc začala být krutější.
Radu už konečně začal myslet. Už nebyl ta loutka, která se sebou nechá dělat cokoliv, přestal dělat přesně to, co mu bylo řečeno a konečně se začal starat i o sebe a o to, co chce on.

Romantická linka byla strašně zvláštní. (SPOILER) Mehmeda jsem na začátku měla strašně ráda, ale po tom, co Ladu zradil jsem ho přestala mít ráda. Naopak Bogdan je moje zlatíčko a celkem mě štve, jak ho Lada využívá, ale i přesto bych chtěla tyto dva dohromady. (KONEC SPOILERU).

Konec byl jedna z nejlepších částí v knize. Jediné co, tak mi vadila ta Ladina krutost, ale toť asi vše.

Adee.K
31.03.2021 3 z 5

Za mě mnohem lepší než první díl. Tenhle žánr moc nečtu, ale bavilo mě to


OKOK
28.11.2020 4 z 5

Tady mi na pět hvězd možná trošku něco chybělo, snad že jsme se jakoby neposunuly dál? Nevím. Ale musím říct, že je to pořád skvělá a epická jízda. A fakt jsem si oblíbila Ladu. Konečně silná hrdinka a reálná! Svým způsobem krutá, ale pořád lidská. Pro svou zem je ochotná si vyrvat srdce z těla... Velká škoda, že tahle kniha vyšla v CooBoo. Nic proti němu nemám, ale přece jen vydává spíše romanťárny a jejich čtenáři primárně tohle vyžadují, mám pocit. Když to tam není, tak to není dost dobré. Kdyby tahle série vyšla v jiném nakladatelství, věřím, že by měla obrovský úspěch, tak to míjí svou cílovou skupinu, která by tuhle epickou jízdu ocenila.

Fortuna7
25.10.2020 4 z 5

Kniha je velmi čtivá, jen mě pak už moc nebralo dobývání Konastantinopole...

Alíček83
11.08.2020 2 z 5

Války a strategie, stále dokola omýlané city (Radu i Lada). Jako není to úplně ono pro mě. Ale řečteno. :-) Historie z dějepisu se mi líbila, hledala jsem si na mapě a základní údaje o Matyášovi Korvínovi, Hunyadimu, Ladislavovi Pohrobkovi i Mehmedovi.

Veronica.Key
28.06.2020 3 z 5

Tak nějak mi přišlo, že jsem se nedozvěděla moc nového. Ale i tak se to četlo dobře. Celá kniha na mě působila dojmem jakési bojové strategie. Furt se něco řešilo - bohužel ne vždy to bylo pro mě zajímavé. Přišlo mi, že se tu toho stalo mnohem více než v prvním díle, ale první byl mnohem více dynamický a více ,,wow,,

Borufka_9
30.03.2020 2 z 5

Tak tohle byla nuda. Nuda, vata, nebýt čtivosti, nedočetla bych. Dokola omílané vše, co bylo v prvním díle...ach jo.

Efeméra
07.10.2019 5 z 5

Na druhý díl Temnoty jsem se hrozně těšila, ale jsem ráda, že jsem ho přelouskala až těsně před vydáním trojky. Delší čekání bych nezvládla. Pokaždé, když jsem přečetla kus knížky, musela jsem si k postavám dohledávat historická fakta, tak moc mě to zaujalo. Matyáš Korvín, Ladislav Pohrobek, dobytí Konstantinopole, to všechno znám z dějepisu, ale číst o tom young adult historickou fikci je něco úplně jiného. Možná jsem divná, ale jistým způsobem mi to připadalo vzrušující. Těším se, až zjistím, jak příběh Lady Dracul a jejího bratra Rada dopadl.

Charmedka
15.09.2019 4 z 5

Naprosto jsem si zamilovala Ladu, která jde doslova přes mrtvoly a neohlíží se, ale za mě jedna z nejlepších ženských hrdinek. Radu je opravdu pravý opak. Vychytralý, ale citlivý a i tady mi taaak lezl na nervy. To je tak strašně naivní a nesympatická postava.

V knize se toho zas tolik nestane, spíše až ke konci a spousta prostoru je věnována popisům a všemožným detailům, ale kniha je tak čtivá a hltáte stránku za stránkou, že Vám to ani nepřijde. Za mě o kapku slabší jak jednička, ale přesto výborná kniha, která si pozornost zaslouží a jsem zvědavá na závěr.

Petkona
07.09.2019 5 z 5

Tenhle díl mi přišel trošku lepší i když jsem se do toho ze začátku nemohla vůbec začíst. Přišlo mě to jako úplně jiná kniha ale tak po 30 stranách jsem se do toho začetla. Četlo se to mnohem rychleji než první díl a byl tam i takový zajímavější děj. V první knize se mi víc líbilo vyprávění o Ladě ale v druhém dílu se mi líbily obě dějové linky. Ke konci mi možná trošku přišlo že to obléhání bylo až moc dlouhé ale to se dalo nějak zvládnout. Líbilo se mi zakončení knihy a jak se autorka řídila tak nějak podle historie.

andrejci
10.08.2019 4 z 5

První díl byl teda lepší. Tady mi dlouho trvalo než jsem se začetla. Hlavně teda ze začátku. Od poloviny to už bylo lepší, ale pořád to nebylo ono. Z toho důvodu dávám 4 hvězdičky místo 3. Co musím autorce nechat je, že skvěle píše a přitom se řídí podle historie. Těším se na další díl už hlavně z toho důvodu, že jsem zvědavá jak to dopadne a jak moc se bude autorka ještě řídit podle historie.

Damonka12
10.08.2019 4 z 5

Opět skvělé, jako první díl. Zde mě i více zajímal osud obou sourozenců, nikoli jen Lady. Těším se jak to celé dopadne.

Princezna22
13.06.2019 3 z 5

Líbilo se mi to,ale nebyla sem s toho tak odvarena abych řekla,ze je to pecka.. za me první díl lepší :) .

martina1199
02.06.2019 4 z 5

I druhý díl Dobyvatelské ságy se mi moc líbil. Obě dějové linky byly zajímavé, i když se mi přece jenom zamlouvala více ta Ladina. Radu si u mě tedy moc sympatií nezískal, ovšem myslím, že na konci už snad otevřel oči, a zjistil, co je pro jeho milovaného Mehmeda nejdůležitější. I Lada už se o tom přesvědčila naplno. Tak uvidíme, jak to bude dál. Jen se obávám, že knížete Ladu žádný šťastný konec nečeká...

maja11231
07.05.2019 4 z 5

Mile mě to překvapilo

anishta
30.04.2019 5 z 5

Jestli jsem učurkávala blahem u prvního dílu, tak tady se rovnou rozpouštím. Neskutečně mě to bavilo. Obě linie, Radova i Ladina, jsou chytlavé a furt jsem jen čekala co bude dál i když všichni víme, jak to skončí. (Stále to čerpá z historie) Geniálně napsaný vývoj Rada, který ztrácí víru v kdysi nalezeného boha i v samotného Mehmeda. A Lada, která pro Valašsko udělá všechno. Všechno. A dělá to s velkou parádou. Krvavou parádou. Těším se na další "setkání" všech tří postav.

Janicka0303
10.04.2019 4 z 5

Rozhodně lepší než první díl, ale docela mě zklamalo pár věcí. Hlavně Mehmed. Měla jsem ho ráda, byla to moje oblíbená postava, ale po tomhle jsem na néj změnila názor, tak jako na Ladu, která si šla za svým, ale přes co všechno... a Radu už by se konečně mohl od toho Mehmeda odpoutat! Je jako jeho cvičený pejsek.

Lenka_S
08.04.2019 4 z 5

Druhý díl byl plný krve a války, přesto bylo zajímavé sledovat osudy obou sourozenců. Lada, která si jde tvrdě za svým cílem je nucena dělat rozhodnutí, na která by neměl žaludek leckterý chlap. Na druhou stranu Radu se díky sultánovu přání dostává do Konstantinopole a prožívá boj o dobití uvnitř města, kde se musí rozhodnut na čí straně vlastně stojí.

Autorovy další knížky

Kiersten White
americká, 1983
2018  76%Temnota
2011  76%Zlodějka duší
2012  76%Nikdo není bez viny
2019  84%Vzestup
2019  88%Žár

Kniha Vzestup je v

Právě čtených4x
Přečtených133x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených8x
Knihotéce186x
Chystám se číst122x
Chci si koupit48x
dalších seznamech3x