Dobrodružky

Dobrodružky https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/491285/bmid_dobrodruzky-PuC-491285.png 4 11 2

Někdy se musíte ztratit, abyste našli sami sebe. Maruška se musela přestěhovat do Prahy z jižních Čech, protože se její rodiče rozvedli a máma chce ve městě začít nový život. Maruška ale nechtěla nic měnit, v novém domově jí chybí nejen táta, ale i les, hájovna a kamarádi. Naštěstí ale náhodou potká Johanku, kterou neustále kontroluje její máma, a zjistí, že není jediná, kdo to má s rodiči těžké. Společně se rozhodnou aspoň na chvíli všemu uniknout, utečou z domova a vydají se za dobrodružstvím. A i když je na cestě čekají i nemilá překvapení, spolu dokážou čelit snad všemu. Nebo ne?... celý text

Přidat komentář

lenkaabooks
17.08.2022 3 z 5

Příběh dvou čtrnáctiletých dívek. Je psán formou zápisků, které píše jedna dívka té druhé. Obě mají rodinné problémy, které se rozhodnou řešit po svém. Nesedlo mi však jisté filozofování a která dívka v tomto věku by si jako letní čtení vybrala Platóna. Na druhou stranu, paní Peroutková psát rozhodně umí.

Jaehyun
15.07.2022 3 z 5

Knížka je psaná z pohledu Marušky, která právě prožila rozchod rodičů a musela se s matkou odstěhovat z hájovny do Prahy. Tam jednoho dne potká na balkoně Johanku se kterou se rozhodne podniknout tajný výlet do hájovny za svým otcem.
Johanka si také prošla rozchodem rodičů a žije s matkou, která je až přehnaně přísná a úzkostlivá.

Je to krátká knížečka psaná formou zápisků, které píše Maruška Johance o tom, jak děti zvládají rozchod rodičů a změny, které to s sebou přináší. Nejsem už sice věková skupina pro kterou je kniha určena ale byla fajn.