Dotek anděla
kniha od: Thomas Brezina
Dívčí tajemství série
Tajuplný a napínavý příběh patnáctileté Amy. Nesmělá dívka se sama v sobě příliš nevyzná, má problémy s rodiči a nejraději by se před celým světem někam schovala. To však bohužel nejde. Jejím idolem je slavný zpěvák Matt M. Amy moc touží po jeho podpisu, ale z jejich osobního setkání je velmi zklamaná. Zjistí, že její idol je zhýčkaný sobec. Po řadě nešťastných náhod Matt způsobí těžkou autohavárii a upadne do kómatu. Aby se vrátil zpět do života, musí konat dobro, pomáhat jiným lidem a přestat myslet pouze na sebe. Jediný, kdo ho vidí, je Amy, neboť právě ona se ho dotkla jako poslední. Matt se jí pravidelně zjevuje v podobě anděla s černými křídly. Mohou Matt a Amy pomoci jeden druhému a navzájem se zachránit?... celý text
Komentáře (56)
Komentáře 56 Recenze 2

(SPOILER) Byla to příjemná kniha a překvapilo mě i jaká těžká témata se tam řešila. Bohužel jsem se moc nedočkala romantiky. Až na konci a taky mi tam trochu chybělo, jak to vlastně bylo dál, jestli Matt Amy vyhledal nebo ne

Jako puberťačka jsem četla hodně knížek od Breziny a většina se mi líbila. Byly čtivé a napínavé s dobrou romantickou zápletkou.

Kniha se mi velmi líbila. Asi nejvíce z této série. Krásně se četla a moc se těším na další knihu.

z nostalgie čtená, abych si připomněla mladá léta, nicméně by mě zajímalo jak to vlastně všechno bylo s jejím původním andělem.. :/
jinak klasika pro teenage

Prvá knižka, ktorú som od Breziny čítala. Dobrá zápletka, aj keď začiatok bol pomalý. Potom sa to rozbehlo a dobre sa kniha čítala. Myslela som si, že to skončí inak.

Asi najkrajšia kniha od Brezinu. Kráska a Zviera v najčistejšom duchu. Aj keď tentoraz ide o anjela. A veľmi výstižný názov. Mala som pri čítaní 11 rokov a keď hodnotím z odstupu, nemôžem dať plný počet. Ale bola najlepšia. :D

Krásný příběh! Za pár drobností bych dala 4,5 hvězdičky, ale to nejde, takže dávám 5

Kniha se mi moc líbila, začátek mě moc nebavil, ale i přes to jsem jí četla dál. Teprve asi po jedné nebo druhé kapitole se to začínalo rozjíždět. Konec byl velmi dojemný, pro mě nejhezčí na konci bylo jak zpíval o anděli Amy. Knihu určitě doporučuji.

Ze začátku mě kniha moc nenadchnula... Dívka, která mluví o ztrátě panenky? Říkala jsem si, že to asi nebude nic pro mě, ale i přesto jsem tomu dala šanci a po několika kapitolách jsem nelitovala. Dojemný příběh plný velmi zajímavých příběhů různých postav. Konec byl nadherný až dojemný a rozhodně zajímavý... Rozhodně knihu doporučuji :)

Ten konec.. Zpívá o andělovi jménem Amy.. mě skoro rozbrečel. Opravdu krásná knížka od Breziny.

Knížka byla nádherná,dojemná,napínavá a zajímavá.Byla to zatím nejhezčí knížka kterou jsem četla.Rozhodně doporučuji a těším se až si přečtu další dva vlastně tři díly.

Brezina prošel mým dětsvím i pubertou a teď bude procházet mou dospělostí. Skvělý, romantický příběh. Z Dívčích tajemství ten nejlepší.

Nádherná kniha, její název zní nadpozemsky.:) Líbilo se mi, jak na konci psali : Zpívá o andělovi. Anděli jménem Amy..:)

Jedna z nejlepších od Breziny, četla jsem ji už dávno, ale pořád si dobře pamatuju děj. :) Moc mě bavila.

Knížka úplně vymyšlená do posledního detailu. Ani bych nevěřila že tuto knihu napsal Thomas Brezina. Na 100% nej. knížka jeho kariéry i všech knížek co jsem kdy četla. (hezčí obal první vydaní) :D

Moc hezká knížka, dojemný konec. Ze začátku jsem se do toho nějak nemohla dostat, ale později jsem se úplně zažrala. Milá kniha o tom, jak moc se člověk může změnit.

Už je to delší dobu, co jsem sáhla po tomhle titulu (hah mávám svému dvanáctiletému naivnímu já) a nedávno se mi kniha opět dostala do ruky. I přes to, že je určená spíše pro mladší dívky jsem zas a znovu byla unešená. Neuvěřitelně moc se mi příběh líbil už kvůli tomu, jakým stylem je postaven a zápletka je skvělá...

Netuším, jak bych knihu hodnotila teď, jelikož jsem ji četla opravdu hodně dávno. Ale tenkrát se mi fakt líbila, takže mé třináctileté já z minulosti dává všech pět hvězdiček :-). Mám takový pocit, že tam byl tak trochu otevřený konec. Škoda, že autor nenapsal pokračování (alespoň pokud vím).

Tuto knihu jsem dostala jako dárek od táty a moc se mi do ní nechtělo. Uznávám, že jsem vůči ní měla předsudky (měla jsem Thomase Brezinu zafixovaného jako autora dětských detektivek, kterým jsem nikdy nepřišla na chuť) a byla jsem mile překvapena.

Pěkná knížka, trochu naivní, spíš pro mladší čtenářky. To mi ale nevadilo, téma bylo zajímavé a četla se moc dobře. 3,5*

Tato kniha je úžasná. Četla jsem ji několikrát a ani tak neomrzela. Za mě nejlepší kniha od Thomase Breziny. Ale i jeho ostatní knížky stojí za to. :-)

Skvělá kniha, četla jsem ji několikrát, rozhodně nejlepší kniha Thomase Breziny

Knížku jsem četla už dvakrát a klidně si ji přečtu znovu :D Myslím si, že je nejlepší z těch čtyř románů pro dívky. Musím také říct, že mě celkem překvapilo, že Thomas Brezina napsal ty úžasné knížky, protože u něho jsem zviklá vídat spíš dobrodružné detektivní knížky :D skvělá práce :D
přátelství andělé dobro klinická smrt proměna, přeměna pro dospívající mládež (young adult)
2008 | ![]() |
2009 | ![]() |