Diktátoři

Diktátoři https://www.databazeknih.cz/img/books/12_/128402/bmid_diktatori-cRd-128402.jpg 4 8 3

Český výbor z Římských dějin nás seznamuje s osudy několika slavných mužů římského impéria. Sullova diktatura, Catilinovo spiknutí, povstání otroků pod vedením Spartaca a nesmrtelný portrét nejoblíbenějšího státníka G. J. Caesara.

Literatura naučná Historie
Vydáno: , Nakladatelské družstvo Máje (Máj)
Originální název:

Römische Geschichte , 1856


více info...

Přidat komentář

maryzka
16.04.2022 2 z 5

Přemýšlela jsem ji jak ji hodnotit. Pro mě byla náročná, ale myslím si, že politologové by ji prostudovali líp. I když si myslím, že některé věci se v politice opakovali v každé době a v každé společnosti odkdy je lidstvo na světě.

Abroš
24.03.2020 4 z 5

Náročná kniha informací,ve kterých jsem se místy ztrácel.Vlastním knihu z roku 1941,kde je psané,že je to jenom výbor.Chtěl bych toto dílo vidět jako celek,ikdyž nevím jestli bych to dokázal přečíst.Starý Řím není moje silná stránka.


braunerova
29.07.2018 5 z 5

Vybrané texty o římských politicích z dob republiky, kteří se mohli stát nebo stali diktátory. Velmi zajímavá byla analýza, podle které by Gaius Gracchus časem nutně dospěl k nějaké formě diktatury. Výborný byl také rozbor Mariovi nepolitické politiky nebo portrét Sully.

"Cato měl větší dějinný význam než mnozí mužové, kteří jej duchem daleko předčili. Zvyšuje jen hluboký a tragický význam jeho smrti, že on sám byl bloud; vždyť právě protože Don Quijote je bloud, je postavou tragickou."