Hra na schovávanou

Hra na schovávanou https://www.databazeknih.cz/img/books/52_/524551/bmid_hra-na-schovavanou-652e9c48853c6.jpg 5 26 5

Detektiv Anton Brekke série

< 6. díl

Anton Brekke se vrací se sedmým případem, z něhož opět tuhne krev v žilách. Všechno nasvědčuje tomu, že uprchlý sériový vrah Stig Hellum se po dvou letech vrátil a začal opět zabíjet. K první oběti se brzy přidá druhá, jenže detektiv Anton Brekke s parťákem Magnusem Torpem nemají jedinou indicii, která by je k dopadení vraha přiblížila. Místo odpovědí přibývají jen další otazníky a jména na seznamu podezřelých. Při pátrání po tom, kde se Hellum celé dva roky skrýval a kdo mu pomohl k útěku, se ukazuje, že v předchozím vyšetřování jsou značné nedostatky. Že by do všeho byl zapleten někdo od policie? Nebo snad spisovatel, který tvrdí, že sériový vrah je jeho přítelem, a právě o něm vydal knihu? A jak k rozluštění případu přispějí záhadné pohlednice z norských výletních lodí, které dostaly rodiny obou obětí?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Omega
Originální název:

Gjemsel , 2019


více info...

Přidat komentář

Címa
10.04.2024 5 z 5

Opět neskutečně propracovaný příběh, prolíná se několik dějů a vše se vším souvisí, do poslední chvíle není jasno. Anton je prostě borec.

konicekbily
27.03.2024 5 z 5

Velice dobře propracovaná zápletka, kdy čtenář nemá možnost zjistit "odkud vítr vane", se postupně při rozplétávání více "zamotává", často se mění směr pátrání- a nedává mi to šanci přerušit čtení. Pěkný styl baví, krátké kapitoly umožňují přeskakování v prostoru a času, snad jedině Antonova choroba by mi trochu vadila, že je tam navíc. Prvotřídní odpočinkové čtení!


sloncekhk
14.03.2024 5 z 5

Moc dobře napsaný thriller, děj rychle ubíhá a časové linie drží čtenáře v napětí, jak to do sebe vlastně zapadne.

ArwenAragorn
03.03.2024 5 z 5

81%

"...Stiga Helluma rajcuje, když je vládcem nad životem a smrtí. Když kontroluje strach ostatních, jako by byl kolečko, kterým se nastavuje hlasitost. "
___________________________________________________________________________
Skvělý thriller! Má spád, je napínavý, obsahuje nečekané zvraty, má dokonale promyšlenou zápletku a velké množství opravdu velkých překvapení, která na nás postupně vyskakují až do dramatického závěru. Navíc tady nechybí humor.
Přečetla jsem na jeden zátah jen s nutnými přestávkami, knížka totiž nejde odložit.
Milovníkům thrillerů bez váhání doporučím. Řekla bych, že je ještě lepší než předešlý díl.

Gustik5
20.02.2024 5 z 5

Po bouřlivém výletu do Las Vegas se Jan-Erik Fjell rozhodl pro poněkud komornější námět, který však opět oplývá neskutečnou čtivostí a brilantně vystavěnou zápletkou. Vedle vražd a klasického vyšetřování dojde i na špionážní linku jako vystřiženou z nějakého amerického akčního thrilleru. Anton Brekke, Magnus Torp a jejich kolegové z Kriposu se pokoušejí nalézt vraha, který své oběti z řad něžného pohlaví vystavuje vždy stejným podmínkám v názvu zmíněné hry, jež však v tomto případě připomíná spíš hru na kočku a myš. Přitom vyšetřovatelé jakoby mimochodem rozplétají nitky minulosti, které se současnými vraždami bezprostředně souvisí. Opět je vše nesmírně zhuštěné a zamotané. To však spisovateli nebrání psát s nebývalou lehkostí, připomínající filmový způsob vyprávění s častými „střihy“ a cliffhangery na konci kapitol. Celý příběh je navíc vystavěn velmi uvěřitelně.

Ačkoli jsem laik, nemám pocit, že by události a nalézání stop byly neuvěřitelné, naopak za ním vždy stojí píle a bystrost detektivů, mnohdy okořeněná patřičnou dávkou štěstí. Anton ani Magnus nejsou žádní Supermani, občas udělají chybu a pomáhá jim jen pečlivost a cit pro detail. V případě Antona je zde i přítomna dějová odbočka, během které má velmi specifické „pánské potíže“ a tráví čas hospitalizovaný v nemocnici, což jen podtrhává jeho lidskost (podobně jako opiové dýchánky jistého Sherlocka Holmese). Autor pak na konci knihy v poděkování uvádí seznam lidí, s nimiž při psaní spolupracoval. A tradičně mezi nimi jsou i kriminalisté a další odborníci, což nasvědčuje tomu, že důležité rešerše za jeho psaním zajisté budou. Jedná se zkrátka o výtečnou detektivku, kterou mohu tradičně s radostí doporučit.

Autorovy další knížky

Jan-Erik Fjell
norská, 1982
2018  77%Práskač
2019  82%Pokoj stínů
2020  90%Mstitel
2021  92%Predátor
2023  92%Lovci štěstěny

Kniha Hra na schovávanou je v

Právě čtených1x
Přečtených37x
Čtenářské výzvě8x
Doporučených2x
Knihotéce69x
Chystám se číst46x
Chci si koupit12x