Predátor

Predátor https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/458869/bmid_predator-Bt6-458869.jpg 5 69 18

Detektiv Anton Brekke série

< 4. díl >

Predátor je dílem, v němž není nouze o překvapivé zvraty. Oscar Fiva si odpykává osmiletý trest za vraždu svého přítele Henrika Zahla. Fiva tvrdí, že je nevinný, a policie nikdy nenašla tělo. Když se Zahl zničehonic znovu objeví, autority čelí právnímu skandálu. Policie zároveň objeví tělo nedávno zavražděné oběti – případem je pověřen detektiv Anton Brekke. Do Norska mezitím přijíždí francouzský nájemný vrah s pokyny, které obdržel od již zemřelého muže. Anton je nucen bojovat se silami, jež jsou mocnější, než by si kdy dokázal představit, zatímco už se schyluje k dalšímu zabití.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Romány
Vydáno: , Omega
Originální název:

Rovdyret , 2014


více info...

Přidat komentář

konicekbily
29.12.2023 5 z 5

Velice hezky promyšlená a dobře zpracovaná zápletka, s efektním prostřídáváním současného děje s tím předchozím, "bez-vatový " děj ubíhá rychle kupředu a nenudil jsem se při čtení. Maličká chybička pachatele nastavená autorem v závěru je sotva postřehnutelná, ale hezky vysvětlená!

Kubajzz
13.12.2023 5 z 5

Super, stejně jako předchozí díly. Knížka pomalu nešla odložit a konec mě nakonec docela překvapil :-) Rozhodně knihu doporučuji a jdu na další díl ;-)


Benny215
26.10.2022 5 z 5

už dlouho jsem neměl v ruce knihu ,která mi dělala problém ji odložit,přečteno na jeden zátah

Hotovson
29.08.2022 5 z 5

K téhle sérii jsem se dostal víceméně náhodou, když jsem za nákupy u Dobrovskýho dostal e-knihu zdarma. Trvalo mi asi rok, než jsem se do ní pustil, ale potom už nepustila mě. Zbytek dílů série jsem si vypůjčil v knihovně a teď s potěšením zjistil, že J-E Fjell má napsány další čtyři díly, co ještě nebyly přeloženy a já pevně věřim, že budou. Čim dřív, tim líp.

Ač severská krimi, tak je fajn, jak už tu psalo víc lidí, že to neni jenom o potocích krve a různejch bizarních brutalitách. Hlavní hrdina Anton Brekke mi padnul do oka hned od začátku a je sympatický, že je to v podtatě běžnej člověk, žádnej superman, se všim co k tomu patří, každej má svoje klady i zápory. Sympaťák je i jeho skoroparťák Magnus Torp, kterej věřim se v dalších dílech zase vrátí plnohodnotně do hry.

Ve všech dílech mi navíc bavilo střídání minulosti se současností, má to hlavu a patu a člověk se v tom neztrácí. Jen tak dál, série je to parádní, moc se mi líbí!

JustWomen
19.08.2022 4 z 5

Vůbec to nebylo špatné, trochu jsem se s knihou potrápila, ale určitě stojí za přečtení. Takové logické zápletky pro čtenáře, kteří nepotřebují šílenou brutalitu a moře krve. Jen nevím, co ten konec ...

zdendula31
11.07.2022 5 z 5

Jedna z nejlepších sérií co jsem četla.Každý díl je lepší a lepší.Antona prostě žeru.

lucakuca
31.05.2022 4 z 5

Jemná severská detektivka, existuje to vůbec??? Tadyhle Anton je toho důkazem.
Anton dobrý jako vždy, jen vtipků měl tentokráte pomálu a Torpik taky jak šafránu.
Tak zas příště.

Simstr
10.05.2022 5 z 5

Jediné co se mi nelíbí je přebal knihy :-) vůbec to nejde dohromady s obsahem knihy. Jak jinak výborný další díl. Anton Brekke mi nějak přirůstá k srdci jako Harry Hole :-)

šipek
23.03.2022 4 z 5

Tak opět kvalitní série detektivek. Dost dobrá a hlavně vymyšlená zápletka propracovaná do posledního detailu. Za ten závěr knihy jsem sundal jednu hvězdičku.

Vlaďkaa4
29.11.2021 5 z 5

Další díl a Antonem, knížka spád, a za chvíli jste u konce.

knihomolkadorfa
10.08.2021 5 z 5

Moje první knížka od autora a jsem moooc spokojená. Uvěřitelný, dobře promyšlení příběh, sympatický detektiv a vlastně i hlavní "záporná" postava. Netřeba potoků krve, aby si čtenář užil napětí a požitek z četby. Určitě doporučuji.

harena
18.07.2021 4 z 5

Výborný čtvrtý díl, stejně jako celá série. Hlavní hrdina, detektiv Brekke stále trochu vtipálek, což si užívá hlavně při návštěvě v nemocnici u mladého kolegy Magnuse. I tady je třeba si dávat pozor na postavy, které se tam třeba krátce mihnou, protože později můžou hrát důležitou roli. Příběh je dobře promyšlený, pátrání napínavé, nemám pocit, že by tam byla prázdná místa.

rodak
20.06.2021 5 z 5

Další skvělý případ.Zhltáno za tři dny a budu vyhlížet další .Série která mě v poslední době hodně baví.

happy-smile
19.05.2021 5 z 5

Tato série mě prostě baví. Norské detektivky mají něco do sebe, možná je to tím, že hlavní vyšetřovatel je většinou nějaký závislák, který ne vždy hraje podle pravidel, ale vždy má vysoké cítění pro spravednost. A tady tomu nebylo jinak.

Gustik5
28.04.2021 5 z 5

Predátorovi se podařilo pokud ne překonat, tak rozhodně udržet standard, kterým si jeho autor získal své čtenáře. Jde zkrátka o výborně napsanou a promyšlenou detektivku, která nestaví tolik na přehnaně brutálních a krvavých vraždách, jako spíš na spletité zápletce plné zákrutů a dramatických zvratů.

Pokud bych měl pro tvorbu Jana-Erika Fjella vyzdvihnout něco zásadního, co se mi na jeho detektivkách líbí nejvíce, bude to asi propracovaná psychologie postav (která je v této v pořadí čtvrté knize znát asi nejvíce), nesmírný cit pro detail a v neposlední řadě uvěřitelnost (autor ostatně psaní konzultuje se skutečnými kriminalisty).

Hlavní hrdina Anton Brekke není žádný Superman, má své chyby a byť je výborným kriminalistou, občas se plete a ne vše, co udělá, vede nutně k nějakým výsledkům. Proto se při čtení do děje lépe vcítíme, neboť i ve skutečné detektivní práci jistě vyšetřovatelé narážejí na slepé uličky a chybná vodítka. I tentokrát se pro otevřený konec a něco nezodpovězených otázek budu netrpělivě těšit na další knihu.

ArwenAragorn
24.04.2021 4 z 5

80%
Podíval se na oblohu. Bylo zataženo. Vítr do rohů navál sněhové závěje. Bylo čtvrt na dvanáct, pátek večer a jemu zrovna přidělili případ, který byl stejně temný a chladný jako tato zimní noc.

Výborná detektivka, moc dobře se čte. V sérii s Antonem Brekkem je to sice teprve moje druhá knížka, ale pro něj jsem měla slabost hned. Jsem taky moc ráda, že se Magnus tak zdárně uzdravuje.
Případ je pořádně zamotaný a není v něm ani jedna stránka navíc. Je inteligentně napsaný a uvěřitelný. Jako perlička je tam pak úplně poslední věta. Doporučím k přečtení pro všechny milovníky tohoto žánru.

Janík511
21.04.2021 5 z 5

Neuvěřitelně čtivá série knih s Antonem, který je mi sympatický i s deformací ucha. Vraha jsem zase neuhádla, ale tak to má být. Doufám jen, že brzy výjde další díl.

ZuzaKoza
02.04.2021 5 z 5

Žeru tuhle sérii,od prvního dílu až sem... Žádné zklamání ani nuda...hltam pokaždé 1 stránku za druhou..
Pevně věřím, že to nebyl poslední díl, nejsem připravena opustit Antona Brekkeho ani Magnuse Torpa... ❤️