Mstitel

Mstitel https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/426974/bmid_mstitel-GL3-426974.jpg 5 79 21

Detektiv Anton Brekke série

< 3. díl >

Po policejní razii v nelegálním pokerovém klubu je jeden z hráčů a zároveň elitní vyšetřovatel Anton Brekke z Kriposu degradován na policejní oddělení ve Fredrikstadu. Tam se setkává se svým staronovým parťákem Magnusem Torpem a spolu s ním se během policejní hlídky jako první ocitají na místě vraždy. Vyšetřování postupně nabírá na obrátkách, když se ukáže, že se jedná o dílo sériového vraha. San Francisco 1961. Sedmnáctiletý norský rodák Daniel Larsen alias Danny přijíždí do federální věznice Alcatraz, kde si má odpykat doživotní trest za ozbrojenou loupež a pokus o vraždu policisty. O 33 let později navštěvuje Alcatraz mladý norský pár. Zde se setkávají s Američanem Williamem, jenž jim vypráví příběh o jejich krajanovi, kterého tam poznal. Existuje nějaké spojení mezi vraždami v Norsku a padesát let starým příběhem o Dannym? Anton se okamžitě chopí případu a možnosti návratu ke Kriposu. Jedná se o třetí detektivní román Jana Erika Fjella, jehož hlavní postavou je svérázný vyšetřovatel Anton Brekke. Přeložen byl do několika jazyků a získal cenu recenzentů a cenu knihkupců.... celý text

Žánr:
Literatura světová , Detektivky, krimi , Romány

Vydáno: , Omega
Originální název:

Hevneren , 2013


více info...

Přidat komentář

Lavender756
včera 2 z 5

(SPOILER) Mě tento díl příliš neoslovil. Působilo to na mě těžkopádné a vymyšlené už od začátku. Prvních pár kapitol to vypadalo velmi slibně, i Danny měl tah, ale jak jeho vyprávění pokračovalo, budilo to dojem vybajeni.... Vlastně jsem si říkala, jak mu to může Hege a Christian tak žrát? Anton a Torp jsou super jako vždy, ale příběh mi přišel velice slabě podaný.

Gabri-88
27.12.2022 5 z 5

Líbí se mi ten koncept s krátkými kapitolami. Jen je potřeba to číst dostatečně v kuse, jinak čtenář může ztratit přehled. Závěr mě nepřekvapil, naopak to byl můj druhý tip na vraha, ale i přesto jsem si čtení užívala. Líbí se mi Fjellův styl. Velmi mě baví Antonova arogance a sebevědomí i vztah k Magnusovi


Címa
17.07.2022 5 z 5

Celá tahle série s Antonem mě neskutečně baví, skoda, ze mě čeká už jen poslední dil. Skvěle napsané, čte se to samo, baví mě rozhovory mezi Antonem a Magnusem, jejich narážky a humor mi je velmi blízký… nejsou tam navíc prvoplanove zápletky a baví mě ta propletenost současnosti a historie.

Kubajzz
09.06.2022 5 z 5

Super série, zápletka perfektní a závěr mě dost překvapil. Jdu objednat další díl :-) Rozhodně doporučuji.

zdendula31
21.11.2021 5 z 5

Bezvadná série..Anton mě teda dost baví...

rodak
05.06.2021 5 z 5

Výborná série detektivních románů Hlavní hrdina je vtipálek, má jinou neřest než obligátní alkohol. Vše do sebe krásně zapadlo a já se těším na čtvrtý díl.

lucakuca
04.05.2021 4 z 5

Je čím dál lepší ten sexy stařec Anton, kdy z něj i Torp padá na zadek! 3 úžasné linky, které se povedly a nijak se nepletly. Humor, napětí, akce. A jsem napnutá, jak to vlastně dopadlo s... !!? Zase otevřený konec a zdlouhavá čekačka na další díl. Ble :-(

Simstr
03.05.2021 5 z 5

Dalším dílem je autor lepší a lepší. Anton Brekke mi nebyl v prvním díle moc po chuti, ale teď se těm jeho hláškám směju. Jeho postava je mix Carl Mørck z oddělení Q, Harry Hole a John Corey do DeMilleho. Opravdu skvělé. Můžu jen doporučit a další díl beru všemi deseti !!!

Janík511
15.04.2021 4 z 5

Výtečná kniha, která se četla skoro sama. Jednu hvězdu ubírám za těžší jména a trochu jsem se i občas ztrácela v ději. Anton byl místy na zabití, jeho arogance neměla obdoby a přitom je to zaritý gambler. Každopádně jsem se naladila na další díl a Predátora už mám objednaného.

Mike99
23.03.2021 5 z 5

Příběh ve třech časových rovinách, které jsou krásně propojeny (Alcatraz 1961-3, San Francisco 1994, Fredrikstad, současnost). Anton byl suspendován a díky snaze pomoci přes FBI je mu povoleno se podílet na hledání sériového vraha. Pro mě byli podezřelí dva, ale neurčitý/nejasný motiv. A rozuzlení? Pachatel i motiv, velké překvapení, ale vyústění logické. Opět čtivé.
Magnus je šeredně postřelen, padá do kómatu, přichází o pár tělesných orgánů.
Anton je chvílemi na "zabití", arogantní, nesnesitelný, v závěru naopak hodně lidský.
Další ze sérií, v které si libuji.

sandratea
11.03.2021 5 z 5

Pro mě velký objev, těším se na další knihy tohoto autora.

harena
02.03.2021 5 z 5

Dost dobrý je i třetí díl severské krimi. Napínavé pátrání po vrahovi je proloženo občas vtipnými hláškami detektiva Antona Brekkeho, kterého na chvíli degradovali a kdyby nezačal vyšetřovat, asi by znovu propadl gamblerství. Potěšilo mě, že vraždy jsou bez zbytečných brutalit.. Příběh je dobře promyšlený, pátrání jde pěkně kupředu a nemám pocit, že by tu byla prázdná místa. I dějová linka s Alcatrazem se mi líbila. Hodně mě překvapila osoba vraha, ale autor na závěr věrohodně vysvětlí i jeho pohnutky. Doufám, že v dalším pokračování bude i Magnus.

ZuzaKoza
05.01.2021 5 z 5

Třetí díl série.. Ani ten nezklamal.. Napinavé, místy, díky humoru Antona Brekkeho, úsměvné..
Jako ve všech dílech hodně míst, hodně postav a více časů..
Jedine zklamání je konec.. Ale dalo se to čekat..
Knihu, jakožto celou sérii doporučuji a už se těším na další díl Predátor..

Katte192
17.11.2020 3 z 5

Průměr... Strašně moc omáčky co by se dala proškrtat. Prostě jsem rozhodně četla lepší detektivky, nic víc ani míň :)

konicekbily
10.10.2020 5 z 5

Dobře vymyšlená zápletka. srozumitelné skákání v prostoru i v čase, postupně se rozvíjející děj s občasnými jemnými thriller-scénami a dokonalé vysvětlení na závěr. Norská literatura přivedla na svět dalšího skvělého autora!

Vlaďkaa4
09.07.2020 5 z 5

Detektivky do tohoto autora jsou čím dál lepší.

c.svetlana
20.06.2020 5 z 5

Jee, to se mi tak dobře četlo, mělo to tajemství, spád, Anton se svym humorem a metodami nezklamal...na další knížku se moc těším, ačkoli kvůli závěru mám trochu obavy, jak asi začne...?

ArwenAragorn
03.06.2020 4 z 5

Jan-Erik Fjell a jeho Anton Brekke jsou prostě skvělí. V této detektivce se prolínají: Danny uvězněný v Alcatrazu v 60. letech, skupina mladých Norů, kteří se chystají na rockový koncert v 90. letech v San Francisku a vrah v současném Norsku. Ten napodobuje sériového vraha působícího v USA o desetiletí dřív.
Vyřešení případu a vůbec celá knížka se mi moc líbily. Určitě si ji přečtěte.

Gustik5
26.04.2020 4 z 5

Přes komplikovanost děje a množství postav bylo řešení celého případu geniálně prosté, a indicie k němu byly navíc v ději přítomny skoro od počátku (inu, Hercule Poirot s Sherlockem Holmesem by byli hrdí). Podtrženo sečteno, se Mstitelem se k nám dostává výborná detektivka, která si s jinými, na první dobrou zvučnějšími konkurenty rozhodně nezadá. Nechybí jí ani osudovost a dramaticky smutný okamžik v samém závěru, který je ještě k tomu všemu okořeněn cliffhangerem, díky němuž budete nutně potřebovat pokračování. Nejnovější případ Antona Brekkeho tak nelze jinak, než doporučit všemi deseti…

happy-smile
17.04.2020 4 z 5

Anton Brekke mě baví a podle mě mu vůbec neškodilo, že ho na chvilku degradovali. Ale on se z toho samozřejmě nakonec nějak "vymluvil" a dostal se tam, kde chtěl být. Zapojení agenta FBI bylo také příjemné zpestření příběhu. Příběh s Alcatrazem se mi líbil a samozřejmě se z toho zase vyklubalo něco jiného, než člověk čekal. Doporučuji a těším se na další díl.