Vytí na měsíc a jiné trapasy

Vytí na měsíc a jiné trapasy https://www.databazeknih.cz/img/books/15_/159607/bmid_vyti-na-mesic-a-jine-trapasy-BRi-159607.png 4 58 15

Jsem Luke Thorpe a je mi patnáct. Ve škole mi jde matika, za to sport je tragédie. No co, to by se dalo přežít. Nejhorší je, že nejsem tak úplně normální... Docela nedávno jsem zjistil, že jsem vlkodlak. Znáte to, dlouhá srst, špičaté zuby a vytí na měsíc – to umí pořádně zkomplikovat život. A když se poblíž objeví úhlavní nepřítel vlkodlaků, je na problém zaděláno.... celý text

Literatura světová Fantasy Pro děti a mládež
Vydáno: , Fragment (ČR)
Originální název:

Hairy But Not Scary , 2011


více info...

Přidat komentář

Týna24
02.02.2024 2 z 5

Tato kniha není špatná, jen to není pro mojí věkovou kategorii. Moc jsem nesoucítila s hlavní postavou. Autor určitě špatně nepíše jen míří na dětské publikum, a příběh je až moc jednoduchý a odhadnutelný.

vlkove
04.12.2021 3 z 5

Série patřící mezi mé první opravdové čtení.

HODNOCENÍ SÉRIE: 64 %


Orange8knihomol
15.10.2018 5 z 5

Z onoho ,,3. dílu" deníků od Tima Collinse jsem krapet rozpolcená, jelikož prvních cca 80 stran mne příběh nijak neoslovil, neboť byl takový obyčejný a nijaký, avšak po té 80 straně jsem se konečně do děje začetla a vžila. Asi to bylo tím, že první část knihy byla o Lukovi, který o své pravé totožnosti doposud neví a jež popisovala obyčejný život s patrnými podivným příznaky a až od druhé části se Lukův život stával více akčním a originálním a děj začínal mít spád a čtivost díky svým událostem. Možná s tímto souvisí i fakt, že mám méně ráda vlkodlaky než upíry, kteří do příběhu vstoupili až později (na přelomu druhé a třetí části). Nevím, každopádně tento ,,díl" se mi líbil méně než předešlé ,,díly"/deníky od tohoto autora, ale i přes pomalejší rozjezd musím tuto knihu DOPORUČIT všem milovníkům fantasy příběhů/knih a nadpřirozených bytostí! Za originalitu a souboj mezi ,,dvěma druhy nadpřirozených bytostí" nejde ani tento deník opět neohodnotit velmi pozitivně/kladně.

sola_lupa
03.03.2018 3 z 5

Takhle to dopadá, když se z člověka, který je až moc slušňák, stane vlkodlak posedlý normálností, a k tomu všemu ještě i jako vlkodlak lpí na školním prospěchu. Ale co, nějaké to zachránění dvou nadpřirozených ras a lidí a zvládnutí dokončení školy spolu s vlkodlactvím přece není nic složitého. Úplná pohoda...
Kniha se nečetla špatně. Nejedná se o žádný krvák. Pokud chcete čtenáři nabídnout trošku fantasy prvků ještě se vzorem, který je odhodlaný se učit a nemlátí jen kolem sebe, protože využívá mozek, určitě mu ji vrazte do ruky.

Kamdar
12.01.2018 3 z 5

Hodně naivní příběh, nicméně dalo se to dočíst.
Vezmu-li v potaz, že se jedná o dílo pro "puberťáky", tak je to docela i dobrá kniha.

vampiru
30.07.2017 3 z 5

Této knize a pudlodlakovi dlužím své díky! Touto knihou jsem donutil svou malou sestřenici číst, když jsem jí četl vždy "kapitlu = den" před spaním, někdy víc, někdy ne a bavilo jí to, hlavně pudlodlak se jí zalíbil. Takže díky kniho, že jsi tu byla. Příběh je z pohledu mladého kluka, takže nic extra složitého, ale není přímo špatným čtením. 3/5 je skore, které si přesně zaslouží.

UniKa
11.06.2017 5 z 5

Kniha se mi moc líbila
Vždy jsem milovala nadpřirozené bytosti, ale docela mě překvapila Chloe a Nigel z minulých knih :'D

Beatrisie
17.03.2017 5 z 5

Super počtení...přečteno za jeden den :D

Liliana2006
22.05.2016 4 z 5

začátek mě trošku zklamal ale konec tomu dodal život

Temný snílek
29.08.2015 4 z 5

O hororových bytostech, jakou jsou upíři či vlkodlaci, lze psát i zábavně a s vtipem, což je dnes v době paranormálních romancí velice originální a neotřelý způsob, jenž zaujme všechny, kteří mají nádherných a sexy upírů plné zuby a nejradši by je rozprášili s kolíkem v ruce.

V této knize to ovšem rozhodně nehrozí, protože hrdinové jsou téměř vyvrhelové mezi studentstvem. V minulých dvou dílech to byl Nigel, který je sice upír, ale měl problémy s pletí, se svým kouzlem i upířími schopnostmi. Pak se to u něho trochu změnilo, ale stejně zůstal podivínem, možná i proto, jak se oblékají jeho rodiče.
Tady je hlavním postavou Luke, jenž se mění ve vlkodlaka, sice získal sílu, rychlost a ve sportu nemá konkurenci, ale zároveň ztratil inteligenci, schopnost se soustředit na učení, a to je pro šprta dost těžké období. Žádný vlkodlak není příliš chytrý, spíše to jsou neotesaní drsňáci, proto si Luke připadá tak trochu osamělý, naštěstí potká Chloe, která se před časem potýkala s podobnými problémy.

Kniha volně navazuje na Deník úúúplně obyčejného upíra: Moje „super“ rodinka a Deník úúúplně obyčejného upíra: Fakt „šílenej“ rok, kde jsme se seznámili s upírem Nigelem a jeho lidskou, později vlkodlačí dívkou Chloe. Bohužel jsou upíři a vlkodlaci úhlavními nepřáteli, proto jim to moc nevyšlo, ale zůstali přáteli. Pokud jste tyto dva díly nečetli, tak to nevadí, tady je stručně děj lehce načrtnut, takže pochopíte všechny souvislosti.

Všechny postavy (i ty vedlejší) jsou více či méně předvídatelné a ničím příliš nepřekvapí. Válka se zdá nezastavitelná, ale je jasné, že se to našim mladých hrdinům po několika problémech podaří. Nigelovi rodiče se opět předvedli ve své garderobě a musím uznat, že bojovat ve večírkových šatech z 19. století je dost extravagantní, ale stálo to za to. Upíři se prostě umí oblíkat, na rozdíl od vlkodlaků, kteří chodí v teplákách. A nesmím zapomenout zmínit Nigelovu sestru, která to se svými kamarádkami jednou nepříteli pořádně nandali, až jsem prskala smíchy.

A v tom tkví kouzlo této knihy (i ostatních dílů), pobavíte se a nasmějete. I kdybyste byli bručouni, tak to nevydržíte a budete se smát. Děj prostě nelze brát vážně, a přestože je kniha určena mládeži, tak i dospělí si ji vychutnají jako lehkou relaxační četbu. Odpočinete si a užijete si zábavu plnou humoru.

annamc
02.07.2015 3 z 5

Knížka se mi líbila,ale četla jsem i lepší.První třetina byla pouze o popisování toho,jak mu rostou chlupy a nohy,ale jinak to bylo fajn

SmallLucia
22.03.2015 3 z 5

Myslím, že tohle je skvělá knížka pro mladší čtenáře. Já jsem k ní přišla náhodou a řekla jsem si: "Proč ne?". Měla jsem přečteno za 2 dny a byla jsem příjemně překvapená.

*Táňa*
27.10.2014 3 z 5

Lehce naivní příběh, který není stavěný na originalitě, ale Tim mile překvapil Chloe a Nigelem, se kterými jsme se setkali v prvních dílech. Je to knížka určena spíš mladšímu publiku, i když já se u ní také skvěle pobavila :))

SabinaV.
23.12.2013 5 z 5

Zajímavé je, jak se na začátku seznamujete s úplně novou postavou, později do děje vstupuje už známá postava z 1.deníku (Chloe), a nakonec se do příběhu vecpe i autor 1.deníku (Nick).

sabanka
02.07.2013 5 z 5

Nejlepší knížka z Deníků které tento autor napsal :)

Autorovy další knížky

Tim Collins
britská, 1975
2012  67%Moje "super" rodinka
2013  75%Vytí na měsíc a jiné trapasy
2012  73%Fakt "šílenej" rok
2018  67%Deník vlogerky
2019  74%Hoď se do klidu

Kniha Vytí na měsíc a jiné trapasy je v

Právě čtených1x
Přečtených87x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených3x
Knihotéce49x
Chystám se číst12x
Chci si koupit6x