Dědeček automobil

kniha od:

KoupitKoupit eknihu

Román o autech, závodech a závodnících.Dědeček automobil je úsměvný román o pionýrských dobách motorek a podivných automobilů. Je o nekonečném nadšení věčných kluků k motorům, k závodům, vůni benzínu, ale především je o šikovnosti lidí s umem chtít něco dokázat. Je to knížka pro kluky, kteří chtějí vědět víc o krásných veteránech v době, kdy Laurin and Klement byla světová jednička a kdy jedině Češi diktovali světu, jak má auto vypadat....celý text

https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73899/dedecek-automobil-73899.jpg 4.677
Nahrávám...

Komentáře (19)

Kniha Dědeček automobil

Kontryhelka
17.11.2022

Sympatická knížka, která i ve filmové verzi má své kouzlo. I když kniha vždycky obsáhne větší část děje, postav a rozhovorů a poskytne celkově lepší dojem než film, do kterého se samozřejmě vejde jen zlomek z knihy, ale jádro příběhu zůstává stejné.

KarelKeslly
09.08.2022

moc hezká knížka pro "malé" kluky... i já ji četl jako školáček :))

jaroiva
01.02.2022

Trochu mi to připomnělo knihu o Elišce Junkové. Má to podobnou motoristickou atmosféru.

Venda32
19.02.2020

Knihu jsem dostal v dětství a byla to jedna z mých nejoblibenějších knih, kterou jsem přečetl vícekrát. Počátku automobilismu v Čechách, začátky dnešní Škody. Krásné a jednoduché seznámení s tím vším, díky knize, která se četla sama.

Pavelpi
10.08.2018

Knihu jsem četl několikrát a vždycky se mi víc líbila než film.Začátky motorismu v Čechách mě vždycky zajímaly a kniha je napsaná dost reálně.Autoři dokonce prý jezdili i pro některé ověření údajů do Škodovky,takže i různé údaje jak o strojích,tak i o závodnících jsou pravdivé.

Jane007
04.07.2017

Knížku jsem původně zakoupila pro mého chlapa, ale nějak mi to nedalo a přečetla jsem si ji dřív. A nelituji toho. Báječně zpracovává téma vzniku prvních motorek a automobilů. To vše je ještě doplněno o nádherné obrázky. Doporučuji přečíst všem milovníkům automobilů, rallye a nadšencům historie.

RichardvonT.
17.02.2017

Naprostá klasiky pro kluky všeho věku (dámy snad prominou). Jen ten film mě zklamal, ale to sem nepatří. Tady je karter, karburátor, kardan, setiny vteřiny, zapalování a praporkový zákon. A Češi byli u toho všeho. (Dneska už pomalu není kde zaparkovat, u aut nerozhoduje ani tak zrychlení z 0 na 100, nýbrž jak dobře je propojitelné s chytrým mobilem.) Dědeček automobil vypráví, jak to celé začalo, jak se vlastně naše civilizace postavila na kola. A hlavně nezapomenout na brambory!!! Vivat Vondřich!!!!

Bulba
24.05.2016

Knihu jsem četl někdy v dětství a teď po poslechu dílu Toulek českou minulostí, který pojednával o firmě Laurin a Klement, jsem se rozhodl si ji přečíst znova. Přestože jsem ji četl hodně dávno, spoustu věcí jsem si pamatoval, autorovy popisy závodů z počátku 20. století jsou výborné, stejně jako postava Františka Projsy, která spojuje jednotlivé kapitoly.