Prvotní hřích

Prvotní hřích https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/376881/bmid_prvotni-hrich-bYJ-376881.jpg 3 62 14

Deadpool série

< 6. díl >

V OSIDLECH PRVOTNÍHO HŘÍCHU! Stopa z Deadpoolovy minulosti dovede agentu Prestonovou k šokujícímu tajemství: Deadpool má... dceru! A vzhledem k tomu, že tatík není doma a teroristická buňka lační po krvi (respektive Deadpoolově krevní linii), se její život náhle velmi komplikuje! Jenže Deadpool je zrovna až po krk v boji proti silám Drákuly - na pomoc si najal z času vytrženou krásku Dazzler! Dokáže Deadpool s její pomocí vyváznout z vyceněných tesáků nemrtvých včas na to, aby ochránil své vlastní maso a krev před čirou skázou? A kde se jeho dcera vůbec vzala? Zaskočíme si do temných a drsných devadesátek, kde na nás čeká to vůbec nejtemnější tajemství Deadpoolovy temné minulosti! Hostuje devadesátkový Sabretooth a neméně devadesátkový Alpha Flight!... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Crew
Originální název:

Original Sin , 2014


více info...

Přidat komentář

ArkAngel
22.07.2022 2 z 5

Deadpoolova dcera je konečně na scéně a seznamuje se s tatínkem. Kromě toho Deadpool bojuje s hordami upírů a aby je porazil, cestuje do minulosti, aby s sebou přitáhl světla ovládající Dazzler. Příběh samozřejmě není na nijak vysoké úrovni a propojení s Prvotním hříchem rozšiřuje minulost postavy, podobně jako to bylo u Strážců Galaxie, ale nic výjimečného to není.

fvalek
18.05.2022 4 z 5

V prvotním hříchu se Deadpool drží na konstantní vlně, kterou zadává už v dílech minulých, ale přece jen se dostáváme na vážnější rodinnou vlnu. Asi už jsem si na Deadpoola zvykl, takže mě tak nevytáčí jako to bylo v počátku a dá se říct, že se stává hrdinou, kterému je příjemné fandit. Z kýžené dějové linky ohledně Deadpoolovy ztracené či snad mrtvé dcery nakonec vlastně zase taková pecka nebyla, i když teroristická terminátorská řežba byla vcelku vtipná. Mnohem víc mě bavila fantasy bitka Deadpoola a Dazzler proti upírům, to byla vážně sranda. Nicméně i přestože je tu dějových linek požehnaně, tak se to příliš netluče a díl celkově stojí za to. :)


Delphín
28.07.2020 4 z 5

Dlouho jsem zvažoval, co si o tomhle komiksu vlastně mám myslet. Kresba mi oproti minulým dílům dost neseděla, a příběh se taky odvíjel ze začátku dosti zvláštně a pomalu. Jakmile se ale na scéně objevuje Poolova dcera, příběh se rapidně zlepší a geniálně vyvrchlolý na samotném závěru. Za břicho se nebudete popadat, jako v minulých dílech, ale za přečtení to rozhodně stojí!

KubaHanzelin
20.07.2020 3 z 5

Asi zatím nejslabší z této série..
Nevadí mi vážnější příběh, ani archivní sešity, ale kresba už mi fakt trhá oči a ani Deadpool není tak vtipný jak býval, do konce zbývají dva svazky, takže to nejspíš dočtu, ale může to jen mile překvapit..

Marquis
17.05.2020 3 z 5

Tak ja neviem, asi som bol nadšenejší z predošlých mini príbehov viac, než sa patrí, pretože toto proste nefunguje... Dazzler je ako parťáčka otrasná, humor o ničom a Pool s disco afrom na hlave, to tu už raz bolo a síce v retro príbehu predchádzajúcich zošitov (tímovka s Lukeom Cageom a Iron Fistom, ktorých z duše nenávidím...), takže nič nové. Prekvapivo jediné plus prináša ďalšie retro,
ultravážna (až na kanadskú homo-úderku) tímovka (?) so Sabretoothom. A s tým jedno temné Wadeovo tajomstvo...

Kate18
19.01.2020 4 z 5

Deadpool se snaží zachránit svou ztracenou dceru. Ale ještě předtím se pustí do křížku s Drákulovými krvesaji. Nekteří z nich jsou trochu vylepšení, tak si na pomoc do budoucnosti přitahne z minulosti slečnu Dazzler, disko královnu své doby. Jenže pak musí jít zachraňovat dceru a Dazzler zůstane napospas upírům. V další čaśti se dozvíme informace z Deadpoolovi temné minulosti 90.let...

LordSnape
26.10.2019 1 z 5

Asi nejsmutnější komiks, co jsem kdy četl. A tím myslím to, jak moc je nudný a špatný. U komiksu očekáváte, že se pobavíte, něco vám dá a trochu slintnete na kresbu. Tady nefunguje vůbec nic. Proč proboha? Kde je Hawthorne a zbytek kreslířů? Chápu, že laťku, kterou nasadil Tony Moore v Mrtvých prezidentech už nikdo nedá, ale tohle? Postavy od Johna Lucase vypadají, jako když mají Downův syndrom anebo morbidní obezitu před zásahem specialisty. U Shiklah mě to mrzelo asi nejvíce, protože tady není už ani trochu sexy. Je to smutný. Koblish by se měl jít zase léčit do temného ústraní a meditovat, protože poslední sešit z jeho tužky je jako něco, co vypadlo z poutě amatérského kolotočáře, který má rád barvičky a blikátka... Příběh je trapný, bez šťávy, dialogy mdlé a celá ta zápletka ohledně Deadpoolovy dcery mi lezla tak akorát na nervy. Zasmál jsem se dvakrát a to je sakra málo.

ada4
04.06.2019 2 z 5

Z vizuálního hlediska se neubráním pojmenovat to jako zklamání. Kresba Johna Lucase je sice precizní a dynamická, ale nepřjemně karikaturistická. Tahá za oči, všichni se jakoby pitvoří a šklebí a v mém případě doslova odtrhávala od vlastního příběhu, takže z toho vlastně nic nemám. Knihu jsem přeletěl až k poslednímu sešitu (kreslí Scott Koblish skvělou retro variací á la devadesátky), který už byl zajímavější. A dějem a vyzněním vlastně i odbočil od toho ostatního, za mě zajímavým směrem. Celkový děj je, jak je zvykem, zběsilý, plný překvapení, občas i pověstného humoru. Jen by mu slušela ta jiná kresba...

Hadati
17.01.2019 3 z 5

Příběh, ve kterém se více dozvíme o Deadpoolově dceři Eleonor a také o osudu jeho rodičů a o dalších aspektech jeho minulosti, bylo po předchozím díle vzpruhou. Co mě ale otrávilo, tak neskutečně odporná kresba postav. Prestonová tam vypadá jako mamut oblečený do kombinézy, a na mnoha obrázcích mají postavy rozteklé obličeje, jako byste je udělali z vosku a pak je drželi příliš dlouho u otevřeného ohně.

3DD!3
07.12.2018 4 z 5

Příběh tak temný jako první epizoda Teletubbies si Posehn s Dugganem nechali až do vzpomínkového kraťasu na závěr. Upřímně nebýt jeho tak by tahle kniha byla asi nejslabší v sérii. Prvotní hřích vypráví o tom co Wade udělal a z veselého srandisty co zabíjí lidi se stává zrůda, která sice má srdce, ale zapomněl kde.

MinaHawke
05.12.2018 4 z 5

Deadpool má dceru, tak to je celkem překvapení. Ale ne nemilé, naopak, jenže tím se dostává do nebezpečí, jako kdyby mohla za to, kdo je její táta. Setkáváme se se starými známými, některé setkání je příjemné, jiné ne. Ale i nové postavy se objeví. Mě se kniha líbila.

Lenka.Vílka
15.10.2018 4 z 5

("The future is bulletproof, The aftermath is secondary, It's time to do it now and do it loud." ... Look alive, Sunshine - My Chemical Romance)

Buď jsem naladěna na špatnou frekvenci nebo autorům už všechno nesežeru. Po Rozpadu Strážců přišla řeč i na Prvotní hřích. A já se snažila. Vážně moc. Obě sérii zbožnuju a varianta nižšího hodnocení mě nikdy nenapadla. Chtěla jsem tam najít něco, co knihu vytáhne na pět hvězd. Sorry, nenašla jsem.

Příběh sice pokračuje, ale zdálo se mi, že šlape na místě. Prestonová je vynikající (možná i víc než Wade). Hlavně když ukáže svou novou sexy kostřičku. Tý by se bál i Terminátor! Další díl bude asi dobrej. Vždyť na něj autoři celou dobu nahazovali, ale nakonec puf a byl konec. Ten byl sice žhavící na další díl ale i tak. V tomhle díle ani nevyberu vtipnou hlášku. Protože žádná nebyla tak vtipná, aby to za tu námahu při opisování stálo. Vtipné na uculení jo, ale jsem zvyklá na mnohem větší grády. Komiks je s příběhem stále dobrý. Jenom to mohlo být lepší. Umí to tak udělat. Tak snad mi zalepí pusu Spíďa a s dalším příběhem dynamického dua si Deadpool u mě zlepší skóre.

hroubek
05.10.2018 3 z 5

Mám pana Poola dost rád, a vždy se těším na nový komiks s ním. Přesto musím přiznat, že mě jeho nejnovější dobrodružství tolik nesedlo. Deadpool je stále stejný, hláškuje, zabíjí, dělá fóry a občas přijde s pěkně depresivní části. Tohle funguje, ale nefunguje zde příběh. Celou dobu jsem měl pocit, že to směřuje k něčemu osudovému, ale to by příběh musel patřičně gradovat. Tady se to tak nějak odbude a jede se dál. Sám osobě je komiks dost dobrý, jen nemá tolik výraznější momentů a krom posledního sešitu se jede na vlně neurážející zábavy. Předchozí díly toho nabídly mnohem více.

Nevimm
29.09.2018 4 z 5

ale jo, bavil jsem se.

Štítky knihy

komiksy superhrdinové Marvel Deadpool

Autoři knihy

Brian Edmund Posehn
americká, 1966
Gerry Duggan
americká

Kniha Prvotní hřích je v

Přečtených80x
Čtenářské výzvě1x
Doporučených1x
Knihotéce48x
Chystám se číst5x
Chci si koupit8x