Dvojí hra

Dvojí hra https://www.databazeknih.cz/img/books/30_/300055/bmid_dvoji-hra-AEk-300055.jpg 4 17 6

De Vere Smith série

< 4. díl >

Sovětský svaz, rok 1924. Lenin umírá a mladý komunistický režim je krůček od nového boje o moc, války a krveprolití. Toho se obává britský král, který se rozhodne odtud zachránit svého ruského příbuzného. V roce 1918 podcenil situaci a odmítl poskytnout azyl carovi, svému bratranci. Nyní chce svou tragickou chybu odčinit, proto nařídí záchranu Sergeje, carova nelegitimního syna. Šéf tajné služby tímto úkolem opět pověří Smithe a jeho posádku, tentokrát však rozehraje nebezpečnou dvojí hru...... celý text

Literatura světová Romány Válečné
Vydáno: ekniha , Baronet
Originální název:

Passage to Petrograd , 1995


více info...

Přidat komentář

Dandulka
27.05.2020 5 z 5

Zajímavá kniha, ale jak jsem zjistila, nebude to první díl. Líbila se mi, tak si pokusím sehnat i další díly. V podstatě jsem na ni narazila náhodou, potřebovala jsem, abych měla co číst než mi zavřou knihovnu kvůli nouzovému stavu. A udělala jsem dobře, jak tak koukám.

nero 13
10.05.2019 3 z 5

Knihy od autora jsou jak na houpačce, mám od něj přečtené čtyři knihy a dvě byli celkem v pohodě, ale v těch dalších mně zarazily logické nesmysly.
V druhém dílu se při plavbě z Francie do Egypta najednou ocitli na severu Řecka a jejich protivníci tam na ně čekali, protože asi měli tušení že si De Vere s posádkou udělají takovou nesmyslnou zajížďku.
A zde ve čtvrtém dílu si při cestě z Británie do Finska vezli svůj Torpédový člun rozebraný ve dvou bednách nejdřív parníkem, pak na dvou pásových náklaďácích, znovu parníkem a nakonec vlakem. Nějak se mi nechce věřit že Torpédový člun který jak jsem hledal měl v té době délku mezi 15 až 30 metry by se i se zbraněmi, palivem a dalšími zásobami vešel na dva náklaďáky. A to si ho ve Finsku za jeden den v zimě, bez loděnice v klidu smontovali a spustili na vodu.


čef
14.04.2019 4 z 5

Jeden ze slabších románů autora, kterých nasekal opravdu hodně. Všelijakých dobrodružství je zde opět dosti, horší je to s jejich historickou hodnotou. Literárně hodně podobné všem jeho dalším knihám, poměrně nepříliš propracované charaktery a podobné válečnické scény na vodě, na suchu i v postelích - o naše hrdiny se však samozřejmě netřeba bát. Za pár hodin přečteno s připomenutím, od kolik hrůz nás naše klidná doba díkybohu ochránila.

marimari
20.11.2017 4 z 5

Příběhy Leo Kesslera se mi líbí, postava Smitha a jeho posádka byla pro mne novinkou, ale zbytečné opakování v každém díle a stále stejná chyba některého člena posádky- prozrazení úkolu při určité činnosti na pobřeží- ubíralo na věrohodnosti a pokud byly mise utajené a vázané mlčenlivostí, tak je to trochu laciné a nepravděpodobné. Jinak hlavní hrdina musel být opravdu schopný, když se dožil poměrně vysokého věku.

pagac17
18.08.2016

Kniha autora se mi líbila. Jeho podání o poměrech po 1.světové válce v Rusku je historické, i když autor fabilizuje svoje názory. Zajímavě je vykreslená postava světového špiona Serge Reyllyho. Dále pak mě upoutala snaha Britanie pomocí svých špionů o záchraně posledního Romanovce, který se zachránil před bolševickou likvidací celé carské rodiny. Napínavý děj do konce knihy.

konicekbily
20.07.2016 3 z 5

Už předmluva a úvod působily poněkud přehnaně - kdyby se mise zdařila tak by nebyla druhá světová válka!!! - a popisování popravy Romanovců je asi hodně poplatné prodejnosti bez ohledu na historická fakta.