Vládkyně moří

Vládkyně moří https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/51203/bmid_dcery-anglie-2-vladkyne-mori-LWC-51203.jpg 3 26 3

Dcery Anglie série

< 2. díl >

Druhá, volná část historického cyklu Dcery Anglie se odehrává po korunovaci Alžběty I. v 2. polovině 16. stoleí. Mladá šlechtična, která překonala tragický konec první lásky, odjíždí k sestře na pobřeží. Setká se tam s vlivným námořním kapitánem, který ji výhrůžkami přinutí k zásnubám. Před sňatkem je dívka unesena na španělskou loď a dopravena na Kanárské ostrovy a tam se za dramatických okolností stane manželkou katolického španělského šlechtice. Nepřátelství mezi protestantskou Anglií a katolickým Španělskem zasáhne i do hrdinčina osudu a ona se nakonec vrací domů jako žena toho, kterého dříve odmítala.... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Domino
Originální název:

Lion triumphant , 1974


více info...

Přidat komentář

novama
10.04.2019 3 z 5

Knihu jsem četla na doporučení a nelituji, jako odpad bych ji rozhodně neoznačila! Přečetla jsem všech 10 dílů, je to příjemné, odpočinkové čtení, ale rozšíření historických faktů v ní nehledejte. Je to víc romantické než historické, ale čtivé!

EliM
06.09.2017 odpad!

jak mám historiské romány o námořnících ráda, tak toto byl opravdu děs, souhlasím s každým slovem "oliviet", hlavní hrdina byl naprosto nesympatický, bezpáteřní hlupák, stejně tak hlavní hrdinka a vlastně všechny postavy, jakož i neustálé rozebírání katolíků a křesťanů, také jsem nedočetla, jelikož jsem nemohla uvěřit, že hlavní hrdinka stále touží po naprosto bezpáteřním hlupákovi ..


oliviet
19.12.2014 odpad!

První a určitě poslední kniha od této autorky co jsem začala číst a také první kniha, kterou jsem nebyla schopná dočíst. Krátce bych to zhodnotila jako mnoho děje bez výrazného prožití a zabíhání do hloubky. Nezaujaly mě ani charaktery hlavních postav, protože byly úplně bezcharakterní. Hlavní hrdina spal s většinu ženských postav, ženy bere jako prostředek k tvoření svých synů a uspokojení potřeb. Hlavní hrdinka pro změnu snáší zotročování od mužů bez výrazného boje aby nakonec zjistila, že se jí to vlastně líbí. Nevlastní sestra hlavní hrdinky- no comment. Vždy když jí zabijí manžela, nemá problém hned se koukat po jiném...Jen takové nastínění co mi na knize nejvíce vadilo. Řekla bych, že hlavní myšlenka děje je zajímavá( pomsta...), ale vše ostatní je velice špatně.