JLA: Spravedlnost: Kniha druhá

JLA: Spravedlnost: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/375554/bmid_jla-spravedlnost-kniha-druha-yFB-375554.jpg 4 58 17

DC komiksový komplet série

< 34. díl >

Spravedlnost: Kniha druhá (Justice č. 7-12): Americká liga spravedlnosti čelí sjednoceným silám svých největších nepřáte, kteří teď znají jejich tajné totožnosti a slabiny. Zatímco jednotlivý členové Ligy padaji jako kostky domina, padouši nabízejí lidstvu zářnou budoucnost...která však má svou cenu. Dokážou se největší superhrdinové světa zachránit před záhubou a zhatit mistrovský plán Legie zkázy? A měli by vůbec? Whiz Comics Vol 1 č. 2: Starodávný čaroděj Shazam, který tři tisíce let bojoval proti zlu, hledá svého nástupce. Ochotného hrdinu najde v mladém Billym Batsonovi. Když Billy výkřikbe čarodějovo jméno, stane se nejmocnějším smrtelníkem světa - Captainem Marvelem.... celý text

Literatura světová Komiksy Sci-fi
Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

JLA: Justice: Part 2 , 2016


více info...

Přidat komentář

Luigi1
09.04.2024 4 z 5

Moc se mi to líbilo ikdyž to bylo o málo slabší dílu předešlého

Hor89
06.01.2023 3 z 5

I druhý díl komiksu zaujme hlavně svojí výtvarnou stránkou - příběh je sice docela dobrý, a na rozdíl od většiny superhrdinských komiksů i uzavřený, ale to nejlepší na něm jsou kresby od Alexe Rosse. Kresba je opravdu nádherná a uvěřitelná. Škoda jen zbytečného rozdělení příběhu na dvě části. Doufám že komiks v budoucnu znovu vyjde s oběma díly v jedné knize (a nejlépe ve velkém formátu).


wullcann38
20.11.2020 5 z 5

Dobrý komiks

Bobik9
17.02.2020 4 z 5

O stupínek horší než první díl. Kresba je stále fantastická, ale příběh mi přijde, že se trochu osekal a je tam hodně chaotických chvil. Pořád to je asi nejlepší týmovka, co jsem kdy četl, ale škoda té druhé půlky. Starý Shazam ušel.

lassse
31.01.2020 5 z 5

Epická podívaná v boji o samotnou planetu Zemi.

3DD!3
31.10.2019 5 z 5

Vizuál je stále fantastický a příběh nosný. Místy se toho ale děje tolik, že není čas si to užít. Samořejmě, že všechno dobře dopadne a přes všechny ty děsivé vize se nic moc nestane, což je malinko škoda. Stále jde ale o prvotřídní ukázku právé blockbusterové zábavy, která by vypadala dobře i na plátnech kin.

RaggamuffinSVK
14.04.2019 4 z 5

Podobne ako prvý diel, kresba je hlavný ťahák. Každá stránka je jednoducho neuveriteľná. Kde však cítim výrazný pokles je príbeh a hlavne jeho prehľadnosť. To, čo som na príbehu s obrovským počtom postáv pri prvom diely chválil, je tu nemožné. Celý dej začal byť zmätený a spletitý. Nemení to však nič na tom, že ako celkom je to neuveriteľná jazda. Tá kresba!

P1tr
07.01.2019 3 z 5

Namísto toho, aby druhá část příběhu napravila chyby předchůdce a zlepšila celkový dojem, tak se bohužel utápí ve svých nedostatcích a oproti první části ztrácí i ve své hlavní disciplíně, tedy v kresbě. Ta je zde mnohem častěji poněkud nepřehledná a zejména v akčních částech poměrně chaotická, díky čemuž opakující se příběhové nedostatky vynikají o to více. Druhá Spravedlnost potvrzuje dojmy z předchůdce jakožto promarněné šance, kdy se při zodpovědnějším přístupu mohlo dílo zařadit do zlatého fondu žánru, ale takhle se na něj povětšinou pouze hezky kouká a i tak z některých panelů občas bolí oči. Co nicméně bolí povětšinu četby je hlava, která se láme tím, jak je možné, že zůstalo tolik potenciálu nenaplněného.

jarynek
19.12.2018 4 z 5

Kresba opět na podtrženou jedničku, ta se neomrzí a povyšuje komiksový žánr na vyšší level. Příběh mne bavil o něco méně než první kniha. Autorům se podařilo vymyslet poměrně logicky vystavěný příběh, který však v některých částech částečně ztrácí přehlednost. Kdo nemá dostatečně načteno DC univerzum, tak určitě nepochytí všechny souvislosti (kam se řadím já), naopak, kdo načteno má, tak si tento příběh o to více vychutná.

Schredel
14.08.2018 4 z 5

8,5/10
Pěkné pokračování rozjetého děje ale místy mi souboje připadaly až moc chaotické.

B-artX
09.06.2018 5 z 5

Druhá půlka Spravedlnosti nepřekonala má očekávání, první půle mě bavila znatelně více, ale i tak jde o naprosto výjimečné dílo. Kresba jako u prvního dílu je božská, akce, postavy a celkové zpracování se dle mého velmi povedlo. Zkrátka slabší, než Part 1, ale stále úžasný. Není nutné se dále rozepisovat, uživatelé pode mnou to již udělali a já s jejich recenzí souhlasím :).

fvalek
28.05.2018 5 z 5

Asi zatím nejlepší příběh, který jsem od DC četl, doopravdy skvěle vypracovaný, logický, inteligentní, super zápletky a akce. Děj se vyvíjí, překonává. Kresba je super, skvělá, ale musel jsem si na ni maličko zvyknout, občas byla dost složitá na orientaci. Nepřeberné množství postav, což jen pozdvihovalo super příběh. Líbil se mi Shazam :P
To je už komentář u prvního dílu + navíc u tohohle dílu super celostránkové kresby a vyvrcholení příběhu, které se mi moc líbilo. Byl jsem rád, že se ukázalo tolik postav z DC universa, jen tak dál. :)

FireOfFilth
02.05.2018 5 z 5

Hodnotím oba díly jako celek.

Nejskvělejší na tomto komiksu je samozřejmě úžasná malba Alexe Rosse, na kterou se tak krásně kouká.
Příběh samotný úplně špatný není, ale nic světoborného také nečekejte, ale baví a dobře to osejpá.
Kniha obsahuje spousty postav, některé jsem ani neznal, přesto mi to nějak nevadilo a příběh je v žádném násilně čtenáři necpal. Asi nejtrapnější hrdina je Plasticman, fakt nejdivnější postava. Za to Zatana byla fakt kočka!
Kniha obsahuje několik celostránkových ilustrací, líbila se mi třeba ta, kdy se zjevil celý sbor Green lanternů.

Retro komiks v druhém díle je o Captainu Marvelu. Není vůbec špatný i když docela dětinský, ale bavil.

Lenka.Vílka
15.04.2018 5 z 5

Komiks pro náročnějšího čtenáře, to rozhodně.
Děkuji za informaci, že je lepší číst dohromady. Poslechla jsem a bylo to epic. Chtěla jsem hodnotit zvlášť, ale nějak to nešlo. Chtěla jsem hodnotit dohromady, ale nevěděla jsem jak na to. Stále to jsou dvě knihy, že? Takže od obou cest trochu.
Příběh: super
Kresba: nádherná, skoro na slintnutí

V druhé knize se situace začne řešit. Ale já jsem asi pacient, protože já si říkala: "Leonarde, utíkej, ať tě Barry nechytne!" A teď pravda. Chci i komiks s pořádnou účastí Leonarda Snarta alias Captaina Colda (za to může televize! Nemám slabost pro záporáky :D...ale jo, mám, když jsou dobře napsaný a mají super hračky...). Nejlepší scéna? Superman vs Shazam, Billy, v jeho historii mám bordel (když nebyl sám sebou). Bylo to sice krátké, ale jde mi spíš o to, jak to bylo nakreslené. Jo, a taky chci přečíst samostatný komiks od Shazamovi! Nejlépe před filmovou adaptací.
Celkově kresba je zde pro mě umění. Komiks neubírá fantazi, je jako klasická beletrie. Jenom je vodítkem. Asi plácám. Ale nebudu tady rozebírat důvody, proč mě baví komiksy. Prostě se s tím smiřte. Současné komiksy jsou hodnotné stejně jako beletrie. Je to kus od kusu, autor od autora. Ale jak stále tvrdím, až mě komiksy nebudou bavit, dejte mi kulku. Bude to znamenat, že jsem stará a vzdávám to se životem. Nebude Pichlovanka a Harlequin!!!
Starý komiks mě bavil hlavně proto, že chci téhle postavě vědět víc (buď si přečtěte obsah knihy nebo můj komentář, ať víte přesně, o kom mluvím). Dost se totiž podobá osudu jedné postavě z Marvelu. Ale pst... :D

Ale postěžuji si. Série se teď prodává za víc peněz a v obou knihách byla tisková chyba. Zdvojený text (to na Flashe nesvedete) přes celou stránku. To není moc ok. V prvním díle jenom jedna, ale v druhém díle to bylo víc!

hroubek
14.04.2018 5 z 5

Díky za takovéhle komiksy. Další parádní zářez DCKK, jenž vydává čím dál lepší kousky, které umí překvapit, jak kresbou, stylizací a nebo příběhem. A tady je všechno. Úžasná kresba od Alexe Rosse, na které jsem mohl oči nechat. Parádně napsaný příběh se známými postavy, jenž jsou dohnány, do velmi nepěkných situací. Funkční záporáci, zvraty, pocity nejistoty. Pocta stříbrnému věku DC. Jsem z tohoto komiksu hodně nadšený a opravdu jsem si moc užil. Líbilo se mi, že zde dostali prostor snad všichni hrdinové z Ligy, od Batmana, přes Flashe, k Aquamanovi. Líbila se mi linka s Green Lanternem, zvrat s Wonder Woman. Užil jsem si Shazama, Supermana, Martian Manhuntera a Zatannu. Souboje jsou parádní, chytré a mají spoustu nápadu, a krásných pomrknutí. Pro fanoušky DC je to radost číst. K tomu ještě velmi slušná stará čísla. Takže tady není o čem. Jeden nejlepší a nejsilnějších příběhu, který zatím v DCKK vyšel.

PS: Oba díly jsem četl za sebou a hodnotím je jako celek, takže tento komentář platí i pro druhý díl.

memphisz
13.04.2018 4 z 5

Navážu na komentář u první knihy. Líbí se mi nápad s Lanternem, který musí čelit uvržení do nicoty, ve které si stvoří vlastní svět, o kterém ale ví, že nikdy nebude skutečný. Tento nápad by vydal na celou knihu, tady je ale, jako další linie, nedostatečně rozpracovaný. Osudy ostatních mě příliš nezasáhly. Konec je klasická limonáda. Celkem průměrný děj, ze kterého Ross udělal legendu.

bukiet
12.04.2018 5 z 5

Zvláštní věc. Mám radši marvelovské universum, než to od DC, ale grafické romány od DC mně baví víc, než ty od Marvelu. Schizofrenie?