Green Arrow: Prázdný toulec: Kniha druhá

Green Arrow: Prázdný toulec: Kniha druhá https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/384196/bmid_green-arrow-prazdny-toulec-kniha-dr-Sij-384196.jpg 4 41 12

DC komiksový komplet série

< 41. díl >

Green Arrow: Prázdný toulec: Kniha druhá (Green Arrow Vol 3 č. 6-10): Členové Ligy spravedlnosti mají ohromnou radost, že se jejich člen Green Arrow vrátil mezi živé. Proč je však mladší a chybí mu vzpomínky, které míval ten Green Arrow, jehož viděli zemřít? Na to by možná mohl odpovědět démon Etrigan, ale zdá se, že ten by ze všeho nejraději poslal Smaragdového střelce zpátky do hrobu. Flash Comics č. 86, 92: V podsvětí to vře a zločinci jsou ochotní vyplatit hotové jmění tomu, kdo jim odhalí identitu záhadné ženy, která je okrádá přímo před nosem. Je Black Canary hrdinka nebo jen podvodnice?... celý text

Literatura světová Komiksy
Vydáno: , Eaglemoss Collections , BB art
Originální název:

Green Arrow: Quiver: Part 2 , 2017


více info...

Přidat komentář

Luigi1
10.04.2024 4 z 5

Tento komiks se povedl kresba mohla být lepší

Ivan Kučera
28.05.2022 3 z 5

Niekedy, keď je jeden ucelený komiks rozdelený do dvoch kníh, sa stane, že prvá sa nejaví byť super, ale po dočítaní druhej všetko zaklapne do seba a spätne získa na sile a kvalite i prvá, povedzme nudnejšia polovica. No, tak tu nie. Mrzí ma to, lebo Kevina Smitha ako komiksového scenáristu mám rád (Daredevil: Ďábel strážný). Dvojka sa nesie v duchu zodpovedania otázok. Musím sa každopádne aspoň v tomto Kevina zastať. Už som v živote čítal množstvo podrazáckych, odfláknutých vysvetlení oživenia mŕtvych postáv. To, čo predviedol Kevin, síce nie je geniálne, ale určite to nie je ani podraz. Zjavne sa snažil vymyslieť niečo, čo dáva zmysel, logiku a má hlavu a pätu. Čo je síce pekné, ale nanovo natreté staré táčky sú stále len nanovo natreté staré táčky. Páčil sa mi rýmujúci démon Etrigan a aspoň symbolicky oceňujem prekvapivo mystický okultný háv, do ktorého je dvojka zabalená. Avšak! Na Kevinovi som u Daredevila oceňoval, že ho písal aj pre ľudí, ktorí nemusia s Diablom z Hell´s Kitchen vstávať a zaspávať, ale aj pre obyčajných ľudí, ktorí si chceli užiť „len“ dobrý, napínavý, vzrušujúci príbeh. Akonáhle sa ale chopil Smaragdového strelca, stal sa z neho iný Kevin Smith a napísal ho práveže ako keby len pre znalcov, ktorí majú danú postavu načítanú desaťročia do minulosti.


Kopta
17.03.2022 2 z 5

Pokud jsem doufal, že získám odpovědi, tak těžko. Tvůrci si dovolili vysvětlovat tak v půlce už druhé části a předtím byla tuna keců okolo, ze kterých mi bylo pak už jen blbě, že jak někdo může ohovárať takovou dobu. Pak se do toho připojí absurdní satanismus out of nowhere, dementní deus ex machina a máme zálusk na sračku. Poslední komiks z tohoto kompletu u mě čekal na dočtení skoro tři roky a já tu sérii zanechal tam, kde byla. Ve sračkách.

wullcann38
20.11.2020 4 z 5

Dobrý komiks

Terva
19.04.2020 5 z 5

Ach, vy dolů shozeni!
Ach, vy nenarození!
Vy, kdož nosíte pekelné rohy!
Ukažte mi dnes ráno své vlohy!



Dvojice Smith a Hester jsou zpět. Je jasné, že ty černé hlášky, zvrácený sex a krvavé scény jsou dílem Kevina Smitha, který je tímto již znám a velmi populární. Zde se jedná o sešity #6 až #10 ze série Green Arrow. Opět je tu na konci svazku přidána povídka úplně z jiné doby. Jedná se o sešity #86 & #92 ze série Flash Comics z roku 1947 respektive 1948. Více k těmto dvou sešitům najdete v sekci povídky u této knihy.

Citát: Temnota neuznává mezinárodní hranice.

A nebyl by to Kevin Smith, který do příběhu nevnesl opět něco nového. Dialogy v první akční scéně jsou totiž básnickým počinek. Scénárista dialog zveršoval....a vyzní to velmi libě. „Pryč! Teď pryč buď, Etrigane! Ať člověk místo tebe stane!“ Pane Bože, nádhera. Vím, že s tím Bůh nemá nic společného, ale Kevin Smith se na jeho úroveň, na jeho výšinu, rychle dostává. Jeho další aspekt, náboženství, už dostal i do této série. Obrácený kříž na stěně příbytku Blooda je tomu důkazem.

Malá ochutnávka:
Protože pane, vy prázdný jste. Živé lidské tělo bez duše. Jak se to stalo, pro mě moc neznamená. Pro mě je důležité, že představujete hrozbu pro tuto sféru, stejně jako pro Peklo. Jste potenciální apokalypsa. Pokud by se vás zmocnil špatný...nebo ten správný démon, mohl by jste na tento svět vypustit nejrůznější hrůzy jen tím, že existujete....a to nemůžu dopustit.

Ovšem co je mrazivé a od Kevina Smitha velmi povedené, je vysvětlování Green Lanterna jak znovu oživl a jak dostal zpět Green Arrowa, který vlastně v předcházejících příbězích vybuchl i z letadlem nad Metropolí. Tohle není spoiler, to je jen konstatování příběhů, před tím, než se do série zapojil Kevin Smith, který slíbil, že Arrowa znovu vytvoří a způsobí jeho zmrtvýchvstání. A to se povedlo, ještě teď mám chlupy na celém těle v pozoru.....

Citát: Může vás těšit, že znovu zemřete jako hrdina, pane. Vaše oběť zachrání miliony životů.

Kresba opět podařená. Phil Hester, sice dokázal již napsat scénáře k několika komiksům, ale jako kreslíř je na tom líp. Jeho okna jsou stylová, snaží se měnit vzor na každé straně, ale při stejném dialogu zanechává vzor, aby nerušil čtenáře. Jakmi-le se změní scéna snaží se okna přizpůsobit ději. Najdete tu zde i celostránkové obrazy. Při čtení jsem poslouchal skupinu Metal Church a jejich dva nejnovější počiny Dammed If You Do (2018) a From the Vault (2020) Na konci tohoto pěti sešitového svazku jsou ještě vloženy dvě povídky ze série Flash. Dodal jsem k nim obsahy, komentáře a nějaký ten citátek. To vše najdete v sekci POVÍDKY u této knihy a nebo zde:

https://www.databazeknih.cz/komentare-povidky/terva-87261

Citát: Zemře jako hrdina, ale i tak zaklepe bačkorama.

RaggamuffinSVK
18.09.2019 4 z 5

Pokračovanie kvalitného prvého dielu ma nesklamalo a zostalo verné predchodcovi. Aj keď sa veci poriadne skomplikovali a do príbehu vstúpila mágia a čary (ktoré v superhrdinských komiksoch fakt že nemusím), stále si príbeh udržal zrozumiteľnosť a hlavne prišiel poriadny záver. Smith ukázal, že sa s klasickou DC postavou dá vytvoriť dospelý a pri tom zábavný komiks, ktorý obsahuje všetky tradičné prvky.

TimeLord
03.02.2019 4 z 5

Na začiatku ma to bavilo, ale potom to začalo byť také meh. Zápletka so Stanleyom nič moc, kresba mohla byť lepšia.

risha03
28.11.2018 5 z 5

Za Sandmana plný hodnocení.

fvalek
17.10.2018 5 z 5

Hmm, tak druhý díl se povedl skvěle, mně to tedy stačilo, vše se patřičně vysvětlilo a zápletky byly skvělé, spousta akce, ale stále dost prostoru na řešení osobních neakčních věcí. I přes hodně vážný příběh se pořád našel prostor pro Ollieho vtipkování, což z něj dělá mého oblíbence a komiksu nic nechybělo. Postavy byly dobře vypracované, hlavní zápletka i ty vedlejší taky a závěr mě dostal. Na dvě tenčí knihy byl příběh opravdu komplexní a často ani dvakrát tak tlusté komiksovky v sobě nemají tolik dobrých věcí a nejsou tak hezky logicky podané. Starší kresba se mi líbila i tahle varianta Arrowa, takový prostě dobrák Robin Hood, žádná moderna... Příjemně překvapil. :)

FireOfFilth
22.07.2018 4 z 5

Ano ano, tak tohle už bylo oněčem jiným. U tohoto komiksu je dobré číst obě knihy tak nějak zároveň.
Ale k druhé knize, dozvěděli jsme se spousty informací proč je Oliver zpět, dostali jsme informace o minulosti hlavního záporáka atd.
Přesto jsem si ten komiks tolik neužil. K plnému potenciálu musí mít čtenář něco načteno.

Retro komiks mě bavil a přišel mi docela vtipnej.

hroubek
21.07.2018 4 z 5

Za mě velká spokojenost. Píšu to hned, protože jsem fakt dost spokojený. Na maximální hodnocení to není, přesto je to tam. A teď k samotnému komiksu. Opravdu mě těší kam to Kevin Smith poslal. Spoustu věcí jsem nečekal, krásně si pohrál s některými postavy, a fungují mu konkrétní zvraty a emoce. Mě osobně dost sedly konkrétní sešity a musím říci, že Smith v některý předvádí zajímavé věci, které jsem nečekal. A o to více jsem měl radost, že to na mě působilo, tak jak mělo. Jediná věc, která mě dost nesedla, byla ta část s magii a odhalení záporáka. Tady jsem to Smithovi moc nežral. Ale co, zbytek šlape výborně. Takže já jsem s Green Arrovem dost spokojený a mám z tohoto komiksu radost.

Lenka.Vílka
18.07.2018 5 z 5

Druhý díl vysvětlil všechno. Smrt Olivera a proč je zpátky. Kdo je Stanley, a že by ho měl asi jako znát, ale mlčí o tom, protože Ollie si věci nepamatuje, takže se drží od lidí, dokud si nevzpomene. Naprostá pecka. Části s Halem, minulost Stanleyho, další shledání po letech. Akce, trochu pošahaného okultismu, dojemný příběh, nádherná kresba. A přesně, jak jsem si myslela. Pokud by vyšly oba díly najednou, bylo by to wau a ách, ale takhle to bylo wau a ách na dvě etapy. Dokonalá pecka! Poslední sešit, kdy nastoupí s plný parádě junior byl asi nejlepší část :)

Štítky knihy

komiksy superhrdinové lukostřelec DC Comics Arrow

Část díla

Autoři knihy

Kevin Smith
americká, 1970
Robert Kanigher
americká, 1915 - 2002