Nomád

Nomád https://www.databazeknih.cz/img/books/21_/21337/bmid_nomad-9VR-21337.png 4 20 1

3. kniha série Dark Sun - Společenství v jednom. Ozbrojen gardou, legendárním mečem elfích králů, se Sorak vydává na cestu z vrcholků Zvučících hor, přes hrozivou divočinu Athasu, až k břehům širého moře Siltu. Spolu se svojí společnicí, Ryanou, kněžkou villichi, se nyní dostal na dosah svému cíli, rodícímu se avangionovi, který zná tajemnství Sorakovy minulosti a představuje příslib budoucnosti pro celý Athas Naneštěstí není Sorak jediný, kdo hledá Mudrce. Čaroděj-král Nibenay se snaží zničit avangiona dřív, než dosáhne úplné proměny. Navzdory své moci Nibenay není schopný mudrce vypátrat, ale ví, že Soak ho zavede přímo k němu… -- zdroj: legie.info --... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Návrat
Originální název:

The Nomad , 1994


více info...

Přidat komentář

Gordonlord
20.09.2020 2 z 5

Vyvrcholení příběhu Společenství v jednom.

Tři čtvrtiny knihy postavy putují s hlavním záporákem, který je má za úkol sledovat, který si získal jejich důvěru a oni pochybují o jeho loajalitě. Takže opět nafukování příběhu vatou a navíc autor každou chvíli a donekonečna opakuje a přemílá již zmíněná fakta., což působí docela otravně. Ale ne tolik, jako často dementní uvažování a jednání postav. Největší vatou je potom stať, kde postavy v hospodě prostě jen hrají Dračí doupě, což později nemá naprosto žádný vliv na děj a je to pouze opakování tehdy originálního Hawkeho gambitu z prvního dílu.

Nakonec se to trochu rozjede, některé nevyjasněné dějové linky se uzavřou, některé události zapadnou na své místo, ale čekal jsem silnější a úplnější vyvrcholení. Tohle skončilo jako třetí díl pětidílného seriálu, což je docela zlé, když víte, že další díly neexistují, ani nebyly zamýšleny.

No, ok. Sorakova mnohonásobná osobnost tentokrát nebyla moc dobře využita (a že se možností nabízelo hafo), ale příběh šlapal podle klasických kontur, docela bavil a na solidní, podprůměrnou fantasy zábavu to je dobrý tip. Škoda jen, že ze světa Dark Sun toho u nás nevyšlo více a to měl koncem 90. let Návrat hodně velké oči, i co se Forgotten Realms nebo Dragonlance týče.

Autorovy další knížky

Simon Hawke
americká, 1951
1993  80%Gambit Ivanhoe
1996  81%Zatracenec
1997  79%Nomád
1996  72%Železný trůn
1996  79%Hledač

Kniha Nomád je v

Přečtených32x
Doporučených2x
Knihotéce47x
Chystám se číst4x
Chci si koupit5x