Dál nechoď!

Dál nechoď! https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/536012/bmid_dal-nechod-661535d7a2dbc.jpg 5 101 101

Po jednom z nejlépe hodnocených českých krimi románu "Poslední nadechnutí" přichází autor Václav Křivanec s novou napínavou detektivkou „Dál nechoď!“. Poklidné léto na Berounsku naruší nález mrtvoly mladé dívky pod skalním masivem. Případ provází řada podivných okolností. Co se skutečně stalo a kdo dívku a další oběti zavraždil? To musí zjistit svérázná dvojice vyšetřovatelů z Prahy – Martin Horn a Barbora Bachová. V pátrání budou muset odhalit události z temné minulosti, aby se po letech dostalo na světlo to, co mělo zůstat navždy pohřbené Václav Křivanec, člen kapely Burma Jones a autor hudby známého hitu „Samba v kapkách deště“, prokazuje svůj nesporný talent i na poli literárním. Ve svém novém thrilleru „Dál nechoď“ dává nahlédnout nejen do průběhu vyšetřování podivných vražd, ale čtenáři zprostředkuje i jejich děsivý průběh. Svižné vyprávění jistě potěší všechny příznivce napínavého čtení.... celý text

Přidat komentář

Olous1
29.04.2024 5 z 5

Tak jsem objevila dalšího skvělého českého autora. To fakt bylo dobré počteníčko. Napínavé od začátku až do konce. Styl psaní mi sedl. Mohu jen doporučit.100%.

Ave243
18.04.2024 5 z 5

Skvělá detektivka, plna napětí až do konce, s precizní prací vyšetřovatelů. Nepostrádá ani špetku humoru, nechybí překvapivý závěr. Velmi doporučuji všem milovníkům kriminálních příběhů.


Karboš18
25.03.2024 5 z 5

Opět skvělá detektivka, tentokrát z českého prostředí. Hororové scény velmi napínavé!

alnahu
23.01.2024 5 z 5

Další skvělá ,napínavá detektivka od tohoto autora,zasazena do Berounska .V okolí skalní vyhlídky ve Svatém Jáně a místním klášteře jsem prožívala své dětství o to víc na mě příběh působil.Dokázala jsem se vnést do děje a jeho vyšetřování. Svérázná dvojice vyšetřovatelů kapitána Horna a kapitánky Bachové ,kteří si s těmito zapeklitými vraždami poradili i když to nebylo vůbec jednoduché i proto,že musí pátrat i v hluboké minulosti.Dobré počtení.

Leona333
21.12.2023 4 z 5

Tak jsem si našla na sklonku tohoto roku pro sebe - své čtení, nového, zajímavého autora.
Velice si na příběhu cením toho, že je psán, zasazen do našeho českého prostředí. Proto mi zřejmě slovník - komunikace vyšetřující dvojice nepřišla nikterak šroubovaná, přehnaná, či nelogická, jak se mi někdy stává u severských detektivek... Právě naopak. ; ) Všeho bylo tak akorát. Důležitého napětí, i prekérních záhad... I když se pachatel dal určit poměrně brzo, tak to na čtivosti příběhu nic neubralo.
Už mi jen zbývá, se "pořádně nadechnout" a zapátrat po další knížce od Václava Křivance.

zdenka283
19.12.2023 5 z 5

Skvělá detektivka s hororovými prvky! Při čtení naskakuje husí kůže! Doporučuju milovníkům napětí!

Janina2609
30.11.2023 5 z 5

“Mělo to zůstat navždy pohřbené."

Skvělý detektivní příběh z prostředí, které velmi dobře znám, což knize přidalo body. Autora jsem poznala především jako skladatele hudby a kytaristu a spisovatelsky příjemně překvapil. Kniha byla napínavá, příběh uvěřitelný a já se těším na jeho další knihy.

Jiparis
27.11.2023 5 z 5

Velmi dobrá česká detektivka, zajímavý námět, lehký jazyk, napětí.

Emberas
02.11.2023 5 z 5

Od začátku do konce napínavé! Postavy v této knize jsou uvěřitelné a autentické. Poutavý a originální příběh této knihy je navíc okořeněn tím, že se děj odehrává na známých místech nejen ve středních Čechách. Společně s velice realistickými postupy při vyšetřování a citlivě dávkovanými humornými pasážemi bylo čtení této knihy opravdu skvělý zážitek :))

Marika Vanova
13.10.2023 5 z 5

Zdařilá detektivka, autor mě napínal, určitě zkusím i jeho další knihy. Umím si to představit i jako televizní počin.

soukroma
02.09.2023 4 z 5

Bizarní zločiny a ještě bizarnější rozuzlení krimi vyšetřování ve skalách Berounska. Čtivé, ale málo uvěřitelné. 75%

Prateri
25.07.2023 5 z 5

Knihu jsem neodkládala, ani když se mne okolnosti snažily k tomu donutit. Děj pěkně plynul, žádné zbytečné odbočování, kriminalisté sympaťáci s humorem a přátelským pošťuchováním, jak je mezi přáteli a kolegy u nás zvykem. Možná, že u krimi to nevypadá zrovna dobře, ale řekla bych, že je to příjemná detektivka. Na další knihu pana Křivance se opět těším.

janina66
05.03.2023 5 z 5

Skvělá a velmi čtivá česká detektivka. Výborně vykresleny všechny postavy knihy. Musím kladně ohodnotit podrobný a pracný popis pátrání detektivů a jejich uvažování. To se mi na knize líbilo. Jinak námět a chování vraha i jeho matky je málo reálné a skončilo to, jak mělo.

knihomolka1197
11.02.2023 4 z 5

Dobrá detektivka, která nenudí a je čtivá... nicméně příběh málo reálný.

alibaba72
19.01.2023 5 z 5

Super kriminálka, skvěle napsaná kniha, čte se jedním dechem, akutně si potřebuji koupit první knihu pana Křivance.

Soník42
16.10.2022 5 z 5

Opět skvělá kniha, po prvotině Poslední nadechnutí. Příběh zasazen do hvozdů poblíž Berouna. Oceňuji svižný děj. Opět jsem musela odložit knihu pro velmi dobrý popis situace ( nervy pracovaly). Věřím, že se dočkáme do třetice opět super detektivky od toho autora. Moc děkuji. Budu se těšit!

jaroiva
15.06.2022 3 z 5

Poslouchala jsem audio, které se mi dost líbilo, protože hlas O. Bretta mi v něčem připomínal mladého Jana Třísku.
I příběh se mi líbil. Přestože vrah byl jasný předem, bylo to dostatečně napínavé. Dala bych klidně plný počet.
Ale u knížek bych uvítala nějaký štítek s varováním, že nejsou vhodné pro osoby s intolerancí na přihlouplý product placement. To tahle rozhodně není (a jestli to nebyla placená reklama, tím hůř).
Řadím si tedy autora do škatulky PPP (pitomý product placement) a další knize se vyhnu.

LoArmistead
03.03.2022 5 z 5

K "Dál nechoď!" jsem přistupoval s velkým očekávání, protože autorova prvotina, Poslední nadechnutí, se mi hodně líbila. A všichni víme, že velká očekávání mohu někdy přivodit zklamání. To ale rozhodně není případ této knihy. Obě knihy jsou v mnohém odlišné - konec konců jsme se přesunuli z USA do Česka. To hlavní ale zůstává - přístupná, civilní a čtivá forma, sympatická dvojice detektivů, humor v adekvátním množství (ano, i u detektivky se lze smát nahlas), nebezpečný pachatel, tajemno a postupné, metodické rozplétání případu. Oceňuji, kolik práce si autor dal s reáliemi, s nastudováním policejních a lékařských postupů. Papírová verze má tedy od mě jasný plný počet a už se těším, až si poslechnu audio verzi.

kiraa
16.02.2022 5 z 5

#audio#
Honička berounských a pražských kriminalistů po šílenci, kterej posílá oběti na onen svět pro mě obzvlášť trýznivým způsobem. Série vražd, kdy ti chudáci si nedobrovolně lítají jako holubičky. A tak i končí jedno randíčko. Pád ze skály, který se jeví zpočátku jako dobrovolnej odchod láskou zasažených “týnejdžrů”. Nicméně další skokan už na experimentátora v letu bez padáku nevypadá. Policejní tým jsou takzvaně normální lidi, žádní pochodující androidi, kteří mají místo mozku Wikipedii a ani typově nespadají do kategorie Mr. Olympia. Svižný, rychlý čtení, který se mnou brázdilo silnice. A to já jen tak vypalovačky z Blaníku za nic neměním. :)

asteion73
09.02.2022 4 z 5

Knížka se mi do ruky dostala náhodou a byla pro mě příjemným překvapením.
Typická knížka k vodě - čtivá, , svižný děj, krátké kapitoly ve formě dní vyšetřování, skvělá zápletka.
Doufám, že nám pan Křivanec ještě nějakou další knihu s dvojicí sympatického a skvěle se doplňujícího detektivního dua HornBach naservíruje.