Slavík ze Stepney

Slavík ze Stepney https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/437037/bmid_slavik-ze-stepney-9nk-437037.png 5 19 7

Čtyřka z Baker Street série

< 3. díl >

Londýn je pod sněhem a naši hrdinové jsou v pěkné brynde. Jejich slavný učitel jim dal za úkol dohlížet na mladého lorda zamilovaného do hezké kabaretní zpevačky a naši detektivní nováčci se záhy ocitnou tvárí v tvár podsvětí East Endu… Zpočátku rutinní úkol se promění v noční muru. Naši hrdinové budou mít v patách děsivého Bloody Percyho a budou muset prokázat velkou dávku odvahy i vynalézavosti, aby si zachránili kuži – i kuži svých dvou chráněncu!... celý text

Literatura světová Komiksy Pro děti a mládež
Vydáno: , Josef Vybíral
Originální název:

Le rossignol de Stepney , 2011


více info...

Přidat komentář

Ivan Kučera
07.12.2023 4 z 5

So Štvorkou z Baker Street som sa nestretol dva roky a trochu mi začala chýbať, tak som si počas Black Friday zaobstaral všetko po dvojke. Trojka, Slavík ze Stepney, je klasickou dobrodružnou detektívnou jazdou z prostredie jedinečného Londýna, kde naši štyria obľúbení hrdinovia vyšetrujú zločin. Séria si i v tretej časti udržuje svoj stabilný nadštandard a to ako scenáristický, tak kresličský, za čo prirodzene môže najmä to, že ju od začiatku píšu a kreslia tí istí ľudia. Samozrejme sa vytvára istý pocit monotónnosti a opakovania, ale to je typické pre podobné série a vyčítať im to je asi ako vyčítať vtákovi, že stále lieta. Koho to baví, ten to kupuje (a bude kupovať) a koho nie... tak nie. Tentokrát je to predsa len čiastočne iné vďaka snežnému prostrediu, ktoré je v sérii novinkou; zasnežené anglické ulice vyzerajú charizmaticky. Mne sa proste to prostredie páči, staré Anglicko, aristokratické rodiny verzus totálna chudoba, podsvetie neváhajúce pre svoj dobrý život vraždiť, skorumpovaná polícia žijúca si svojimi vlastnými vnútornými pravidlami, ulice a trhoviská plné ľudí...

adevr
12.10.2023 5 z 5

Hezky nakresleno, a dobrý příběh.


jarynek
01.05.2021 5 z 5

Po druhém díle, který mne moc nebavil, jsem si zde spravil chuť. Dobrodružné a napínavé vyprávění, kde je úloha mladých hrdinů, spolu s jejich schopnostmi, lépe vystižena a dokonce i SH zde má zajímavou úlohu, tak typickou pro něj. A dokonce i profesor M zde v cilffhangeru vystrkuje drápky.

sackettboy
03.01.2021 5 z 5

Po dvojke zaujímavejšia téma, ale taktiež si to bude musieť nájsť svojho fanúšika u detského čitateľa. Pre dospeláka obstojný príbeh, ktorý neprekvapí, ale ani nesklame.

bazyk21
15.12.2020 5 z 5

zajímavý příběh, nádherná ilustrace

Norri
07.11.2020 5 z 5

Třetí díl se po politickém dobrodružství vrací ke starému dobrému londýnskému podsvětí. Naše partička malých detektivů z East Endu dostává od Sherlocka Holmese nový úkol, který se však nečekaně zkomplikuje a zamotá. Scénář je opět perfektní a dobře vybalancovaný mezi klukovským dobrodružstvím a detektivkou. Dobře funguje i chemie mezi hlavními hrdiny, kteří se mezi sebou neustále vzájemně dobírají, ale když na to přijde, tak se na sebe mohou spolehnout. Kresba je stále hodně barevná a hravá, ale k tomuto stylu příběhu to prostě sedne. Moc pěkně jsou zde také rozfázované honičky a souboje.

GoodGames
21.09.2020 5 z 5

Zatiaľ najlepší diel série! Pestré prostredia, viac akcie, zákerný protivník a dostatok priestoru tu tentokrát dostane aj Sherlock Holmes a doktor Watson. Inteligentná dobrodružno-detektívna zábava.