Zlatá léta

Zlatá léta https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/460875/bmid_zlata-leta-USC-460875.jpg 4 84 22

Čokoládovna série

< 2. díl >

DOBA PLNÁ POKUŠENÍ. RODINA V BOJI O ZÁCHRANU SVÉHO SNU. Stuttgart, 1926. Mladá Serafina milující dobrodružství se stěhuje k svému nevlastnímu bratrovi Victorovi do jeho přepychového sídla, jemuž nikdo neřekne jinak než „Čokoládová vila“. Neboť Rothmannovi jsou daleko za hranice města známí svými exkluzivními čokoládovými kreacemi.Celou svou duší se vrhá do víru vzrušující nové doby, a když pozná pohledného Antona, vášnivě se zamiluje. Anton má ale před zásnubami. Mezitím je existence čokoládového impéria Rothmannových ohrožena zákeřným sabotážním činem – a Serafinu dostihne temná kapitola její minulosti…... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Ikar (ČR)
Originální název:

Goldene Jahre , 2019


více info...

Přidat komentář

Noisette73
11.03.2024 1 z 5

První díl ještě šel, druhý byl ovšem opravdu hrozný, tam je všeho jiného, ale čokoláda nikde a když tak velice zběžně, to fakt čokoladovna není toto. Tam se víc dozvíte o tom jak se hraje tenis nebo vyrábí gramofonové desky či ladí klavír. A taky mám moc ráda zvídavé a upovídané děti, ale ta jejich Viktoria mi lezla na nervy. Byla všude a nikde a spíše jako takový malý špión nebo někdo absolutně netaktni, což i děti staršího věku se mohou učit. Takže příště méně Viktorie a milostných linek a více čokolády.
Doufám!

Petradvorakova2
21.02.2024 5 z 5

Těšila jsem se na druhý díl Cokoladovny a opět nezklamal. Za mě lepší než první dík. Nové postavy mě opět vlakaly do děje a byli všichni super. Už se teď těším na třetí díl


m_martina
15.10.2023 5 z 5

Jsem nadšená, pokračování Čokoládovny se mi moc líbilo, určitě víc než první část, a tak krásně se četlo. Všichni jsou tam vesměs sympatičtí, pochopitelně až na několik výjimek. Jsem opravdu zvědavá, jak to bude dál, proto jdu hned číst poslední díl.

mia.com
28.05.2023 5 z 5

I tento dil je super. Nove postavy se krasne misi s temi starymi a vznikaji nove zapletky. Na zacatku sice opet ocenuji prehled postav, ale u nekterych novych by to chtelo lepe volit popis, abychom se hned nedozvedeli, kdo je ci partner a pribuzny.

knihovniceS
01.04.2023 4 z 5

Čokoládovna - Zlatá léta
Pokračování trilogie Čokoládovna se odehrává roku 1926, děj proti prvnímu dílu plyne velmi pomalu. Poznáváme nové postavy, děti Judithy a další osoby spojené s rodinami Rothmannových a Rheinbergrových. Příběh dostává spád až v druhé polovině příběhu, kdy se to čte samo. Tentokrát to na pět hvězd není, ubírám jednu hvězdu, i tak doporučuji. Jsem zvědavá na pokračování a další osudy.

janina74
18.03.2023 5 z 5

Krásný příběh z Německa třicátých let.

ivousekk
03.03.2023 4 z 5

Dobré to bylo, ale přece jen o něco slabší než jednička. Nějak mi všechny ty problémy, které stejně nakonec skončí šťastně, přišly moc vyumělkované. Díky tomu to působilo málo reálně. Jsem zvědavá na třetí díl.

Szilvia1
23.02.2023 4 z 5

Druhý díl rodinné ságy o rodině Rothmannových byl pěkný,ale první díl byl lepší.Ještě na mně čeká třetí díl ságy.

Lenka339
15.12.2022 5 z 5

Krásné romantické čtení z dvacátých let v Německu. Moc se mi líbí slovníček pojmů a seznam postav, které jsou v knize zmíněny a přibližují historické pozadí celé knihy.

zdenaR
01.11.2022 4 z 5

Další pokračování knihy se velmi hezky četlo, děj navazoval.

Kaja1
29.07.2022 5 z 5

Bylo to pohodové čtení. Je pravda, že od prvního dílu uplynula nějaká doba, a mnohdy jsem musela hodně vzpomínat kdo, kde, s kým a proč. Ještě, že na začátku jsou hrdinové knihy popsáni. Možná, to chtělo krátké shrnutí příběhu. Musím říct, že to byla krásná doba 20. léta, tolik objevů, nové hudby, architektury, mám chuť navštívit Stuttgart. Už se těším na další díl.

marli58
25.07.2022 4 z 5

Pokračování rodinného příběhu na historickém pozadí se velmi dobře čte. Kdo trochu tápe v množství postav, tak má možnost si je připomenout na začátku knihy (jméno a ke komu patří) - super. I když válečnou dobu nemám ráda, tak jsem na třetí díl moc zvědavá.

Grynče
22.07.2022

Nádhera. Těším se na třetí díl.

Ivanule
15.07.2022 5 z 5

Tak musím říct,že jsem zase čekala knihu, do které mi bude trvat se začít a že bude mít zase takové hluché pasáže,ale u této knihy to bylo opačně.Četla se velice lehce,děj krásně ubíhal a vše krásně plynulo. Těším se na pokračování, které začnu číst hned po této knize:)

Kanimůra2
22.06.2022 5 z 5

za první díl jsem dala "jen" 4 hvězdičky, protože se mi zdál až moc sladký a červený. Překvapivě druhý díl už ne. Samozřejmě až na závěr. A když na úplný závěr spisovatelka naznačila další osudy postav a to se mi moc líbilo, musela jsem dát plný počet. Uvidíme, co přinese další.

Toňula
29.05.2022 4 z 5

Stejně čtivé jako předchozí díl, možná jen trochu slodkobolný závěr, ale celkově příjemné romantické čtení.

cérka
06.03.2022 3 z 5

Tak jak jsem byla nadšená z prvního dílu, tak teď jsem zklamaná.
První díl jsem doslova zhltla a u druhého se dost natrapila.
Bože, jen ty víš jak moc mi byla Serafina protivná! A jelikož se v tomto díle téměř vše točí kolem ní, odkládala jsem knihu až moc často. Ve skrytu duše doufám, že pokračování bude mít jinou hlavní hrdinku.

Dvacátá léta milého století, Josefína Bekerová....muselo to být úžasné období.... Tady jsem se zasnila, stejně jako autorka.
Chtělo by to trochu vyvážit, jinak ze zajímavé zápletky vzniká červená knihovna.

Moňule13
01.01.2022 5 z 5

Druhý díl této rodinné ságy se mi líbil ještě o jednu hvězdičku víc než první. Osudy bratrů Karla a Antona, Judith a Victora a dalších, které známe už z předchozí knihy, pokračují, a samozřejmě přibyly i nové zajímavé postavy jako například Serafina, Elise a Lilou. Neni zde nouze ani o dramatické události. Navíc se mi moc líbilo, jak autorka vystihla atmosféru dvacátých let v Německu. Obálka je opět krásná a chválím i slovníček pojmů a seznam postav, které jsou v knize zmíněny a přibližují historické pozadí celé knihy.

85098211
10.12.2021 5 z 5

(SPOILER) Knihu jsem opět poslouchala jako audio v jazyce originálu a musím přiznat, že jsem na začátku byla lehce skeptická, protože prvním dílem této řady jsem úplně nadšená nebyla. Ale tady platí pořekadlo - které nevím, jak ho přesně přeložit? ;-) - von der Niete zur Elite, a to doslova. Kniha je totiž výborná, skvěle napsaná a mně se opravdu líbila. Odehrává se zhruba dvacet let po událostech, se kterými nás autorka obeznámila v předchozí knize. Opět se zde setkáváme s Judith a Victorem a potom také jejich dětmi Martinem (ten zůstává více v pozadí) a Viktorií. A potom je zde ještě i mladá Serafina, která se právě přistěhovala z Berlína do Stuttgartu a která (mimo jiné) pátrá po tajemství svého původu. Čtenář se zde ovšem setká i se spoustou dalších zajímavých postav, například s dvojčaty Karlem a Antonem. No a kromě toho má na rodinu Rothmannových také někdo pořádně spadeno a tento člověk nedokáže Judith odpustit to, čím mu ublížila před dlouhými lety. A začne se mstít... Dojde to dokonce až tak daleko, že založí požár čokoládovny, při které málem přijdou o život Viktoria a její kamarádka Tilda. Pachatel je ale naštěstí odhalen a také Serafinin původ se objasní ;-). Víc už ale prozrazovat nebudu a knihu tentokrát hodnotím plným počtem. A kromě toho doufám, že třetí díl - na který se už nyní moc těším :-) - celou tuto rodinnou ságu hezky uzavře...

maryzka
08.12.2021 5 z 5

Tento díl byl velmi dobrý i docela svižný děj. Je vidět, že autorka vybírala ze zlaté éry 20.let, která je označována za zlatý děj. Vybíráno je ze slavných podnikatelů, které značky zdobí do dnes. I když bych chtěla vědět, zda jsou to jejich potomci. Doufám, že další díl bude vydán brzy. Hlavně se mi na této knize líbí i vysvětlivky, které člověk někde četl , ale nevěděl co znamenají.

Autorovy další knížky

Maria Nikolai
německá, 1968
2021  83%Čokoládovna
2021  85%Zlatá léta
2023  90%Dcery naděje
2022  87%Osudová léta
2023  92%Dcery štěstí

Kniha Zlatá léta je v

Přečtených122x
Čtenářské výzvě14x
Doporučených6x
Knihotéce146x
Chystám se číst63x
Chci si koupit16x
dalších seznamech3x