Co sežral žralok

Co sežral žralok https://www.databazeknih.cz/img/books/44_/445562/bmid_co-sezral-zralok-Y9e-445562.jpg 4 10 5

Co sežral žralok je vtipná a hravá multimediální kniha s důležitým poselstvím. Tvoří ji humorný příběh o nenasytné parybě plný říkanek, písniček, nápaditých ilustrací v komiksovém stylu a hlavně poutavých informací doplněných o zajímavé úkoly a tipy. Písničky jsou nejen ve formě notového zápisu s akordy, ale mají vlastní QR kódy, díky kterým si můžete jejich nahrávky pustit z internetu. Všem dětem předškolního a mladšího školního věku kromě zábavy osvětlí, jak zacházet s odpady a ještě lépe – jak a proč jim předcházet.... celý text

Přidat komentář

simca9342
26.07.2023 5 z 5

Přečtená loni.
Co sežral žralok?
Všechno možné,  ale opravdu. od plastů přes sklo,
nedivím se , že mu bylo mdlo.
Doktor chobotnice včas pomohl, je mu líp, příště bude snad jen vodu pít.
Na knize se mi líbilo , že byla skoro celá ve verších,
také je přece někdy používám ve svých recenzích.
Mě první setkání s multimediální knihou,
nebojte, brzy vezmu druhou :)

Knihomolka506
11.03.2022 5 z 5

Žralok, tvor nejen hravý a dravý,
jak můžeme vidět také hodně žravý.
Sklo, plast , stůl nebo židle,
je schopný do sebe obrátit i vidle.
Osminožec s houkačkou a v bílém plášti ke zde,
Obává se, že jinak než operativně to nepůjde.
Dopadne to však dobře,
Pamatuj : moc "jidla" škodí obře.


Tarey
26.01.2022 5 z 5

Jsem naprosto uchvácená konceptem a nápadem. Čtu ji téměř tříletému synovi, textu a ději pohádky rozumí dobře, písničky se mu líbí. Faktické věci např. o výrobě ropy mu zkracuji a podávám v jednodušší podobě. Prcek je nadšený třídič odpadu a milovník moře a vody obecně, takže ho kniha opravdu velmi zaujala a nadšeně při čtení “vykládá” své zkušenosti.

Nebudu hodnotit to, že korektura neodvedla nejlepší práci, písničky se mi netrefily do vkusu a výtvarné zpracování mě nenadchlo. To je můj problém, ne autorky.

Každopádně celkový nápad, pojetí, propojení s písničkami, pohádkový námět i ekologický přesah jsou tak geniální, že si 5* zaslouží a rozhodně bych ji doporučila i pro ty nejmenší posluchače, kteří vědí, že se odpad třídí.

muchomurka
10.04.2021 4 z 5

Čekala jsem něco trošku jiného, co se také týká odpadů, ale jiného. Zklamaná nejsem. Líbí se mi tento počin, který dětem přibližuje nutnost třídění a ochrany přírody. Co mi trochu chybí, tak důraz na předcházení vzniku odpadů, ale i takto je to dobré.
Písničky jsem nečekala a nejsou špatné, rýmovaná přímá řeč mě překvapila. Bylo to ozvláštnění, ale občas takové na sílu a na úkor srozumitelnost na první dobrou. Ale jinak nemám co vytknout, ilustrace také pěkné.

Litocha
14.10.2020 3 z 5

Myšlenka moc pěkná – propojení písniček (které se přes QR kód dají vyhledat a poslechnout), naučného obsahu na ekologické téma, příběhu a ilustrací. Bohužel ale příběh trošku drhnul a snaha za každou cenu zveršovat přímé řeči působila poněkud strojeně.
Oceňuji množství informací z odpadového hospodářství - jaký kontejner na co, co tam patří a nepatří, efektivita recyklace, tipy na praktické využití obalů... Je tady vidět snaha dětem přiblížit fakta, takže se třeba množství odpadu přepočítává na slony, plejtváky a železniční vagóny. Na některých místech je ale vyjadřování pořád zbytečně složité (třeba výrazy jako rapidně nebo kontaminovat).
Jinak je knížka na pohled hezká, s velkými písmeny myslícími i na nepříliš pokročilé čtenáře (nevím ovšem, jak budou přijímat změnu písma v naučných pasážích).