Černá kniha sériových vrahů

Černá kniha sériových vrahů https://www.databazeknih.cz/img/books/13_/13994/cerna-kniha-seriovych-vrahu-13994.jpg 5 169 29

Autentické výpovědi vraždících monster Tato kniha je složena z životopisů sériových vrahů, počínaje Peterem Kürtenem, popraveným v červenci roku 1931, a konče Garym Ridgwayem, jenž byl v roce 2003 odsouzen na doživotí. Abychom mohli co nejlépe pochopit výjimečnou psychologii těchto sériových zločinců, jejichž motivy jsou většinou svázány s jejich sexuálními pudy, musíme zjistit, co se děje v jejich hlavách, proniknout do jejich představ a svým způsobem se "vžít do jejich kůže". Mravenčí práce Stéphana Bourgoina nám to umožní. Autor shromáždil a upravil všechna dostupná fakta a dokumenty, a na jejich základě podrobně zrekonstruoval tyto hrůzné případy. Rovněž obsahuje zápisy z vyšetřování i policejních protokolů a především autentické výpovědi samotných vrahů.... celý text

Literatura světová Literatura naučná Biografie a memoáry
Vydáno: , XYZ (ČR)
Originální název:

Le livre noire des serial killers , 2003


více info...

Přidat komentář

Aghatte
26.03.2024

Doporučuji číst nalačno a s kýblem nadosah.
To, co mě osobně šokovalo nejvíc, byl popis mučení a zabíjení dívek a žen ve válce ve Vietnamu - tedy nejen sériovými vrahy, ale i "běžným" vojákem, to lidská představivost nepojme. A dále popis praktik sekty a únosy dětí do Mexika. Zde pak oběti slouží jako "zboží" pro pracháče, a také k natáčení odporných filmů, kde je usmrcují v přímém přenosu.
Nevím, co je pravda a co fikce autora, jak jsem se zde dočetla, měl tendence si vymýšlet, ale pokud jen jeden řádek "přibarvil", je stejně hnusný a zvrácený jako pachatelé.
Myslela jsem, že už nic na světě mě nedokáže překvapit, ale tato kniha a její pojetí je asi top bizár, hnus a dno lidského pokolení.
Ty šílené rodiny, bída, špína, kde všichni jen a jen myslí na sex, kde děti spí v ložích s kunčafty svých matek, kde se zabíjejí a znásilňují zvířata, kanibalismus, nekrofilie, zoofilie, kde chybí jakákoliv úcta k čemukoliv živému.
Cítím se špinavá a poznamenaná, potrestána za to, že jsem knihu otevřela, a co více, že jsem TO VŠECHNO četla.
Amen s námi.

Eva_Skala99
04.12.2023 5 z 5

Při čtení této knihy vám bude běhat mráz po zádech, ale stojí to za to. Doporučuji!


Fenrir
12.09.2023 odpad!

Tuto knihu jsem četl v minulosti asi dvakrát, samozřejmě mě fascinovala obscénnost a zvrácenost scén a příběhů, kterým člověk, z čistého zhnusení, odmítal uvěřit. Inu, pravda se nakonec ukázala a z odborníka na sériové vrahy je sériový lhář se základkou a nedochozenou střední, který se desetiletí živil jako samozvaný expert.

Je mi z toho zle podobně, jako z knihy samotné a ačkoli mě osobně kniha svým způsobem "bavila", dá-li se to tak říct, můžu ostatním doporučit jenom jedinou věc - nečíst ji.
Jsou to bohapusté lži pisálka, který se nezdráhal přiživit se na neštěstí obětí a navíc balamutit i samotné policisty, které údajně na toto téma celá léta "školil". Kolik vrahů asi uniklo vyšetřovatelům, vyškoleným tímto notorickým lhářem?

Kdyby se vymazala jména skutečných vrahů a obětí, kniha se přejmenovala a místo formátu výpovědí byla přepsána do románové detektivní podoby, měla by svoji váhu ale toto je opravdu hyenismus a zločin na čtenářích a veřejnosti.

Zorka
31.07.2023 3 z 5

Těžko říci, které detaily z této jinak obsahově dost hrůzné knihy si autor vymyslel. Všeobecně známá fakta zřejmě ne. Kauza, která se pojí s autorovým jménem, bohužel hodnotu díla výrazně posouvá směrem dolů.

Rolada88
28.11.2021 5 z 5

Jedním slovem masakr

lucid
05.01.2021 odpad!

Kdysi dávno jsem si ji se zájmem přečetl, proč tedy to nulové hodnocení? Protože Stéphane Bourgoin je podvodník a patologický lhář, který si vymyslel i vraždu vlastní partnerky. Jak potom věřit údajům v knize?

Kluvo
15.05.2020 5 z 5

Kniha poskytuje nicim neprikrasleny pohlad nielen do zivota a myslenia sériových vrahov ale aj do paralelneho sveta zlocinu, drog a prostitucie. Sokovalo ma nielen spravanie vrahov ale aj obeti. V case ich besnenia pustili do bytu cudzieho chlapa skontrolovat tapety, stopovali, ci sa sli fotografovat k chlapovi, s ktorym sa stretli v gay bare,... Neschopnost policie bola pre mna, odchovaneho na vseliakych CSI, ci mentalistoch tiez dost nepochopitelna. Ale treba priznat, ze DNA testy prisli az pri poslednom zo 7 spominanych seriovych vrahov a hned ho pomohli usvedcit, hoci 2x presiel detektorom lzi. Zrejme dnes nezanechat stopy je ine nez pred 30 ci dokonca 100 rokmi... No a psychologovia a vseliaki odbornici na profili vrahov od FBI tiez moc dobre nedopadli.

LilianaNox
17.12.2019 4 z 5

Slovo od slova úplně ta stejná kniha jako Černá kniha sériových vrahů z r. 2005. Jen nevím, proč se jmenuje jinak. Možná jen kvůli tomu, že toto vydání není černé... :-/

Iva B.
15.11.2019 5 z 5

Z těch příběhů mi běhal mráz po zádech!! Navíc to nejsou žádné výmysly, ale skutečnost. Navíc o všech jsem četla úplně poprvé, neměla jsem o žádném z nich ani potuchy.

Efesus
26.01.2019 5 z 5

Knih s podobnou tématikou jsem četla více a tato patří k těm nejlepším. Je zajímavé sledovat zvracenou psychiku některých jedinců. Autentická výpověď těchto „lidí“ je děsivá, zvracená, ale i zajímavá. Je pozoruhodné jak se může lišit lidské uvažování a nepochopitelné jak někdo může o tak hrůzných činech mluvit s takovou lhostejností. V knize je popsáno více rozdílných aspektů, které mohou udělat z člověka nestvůru. Pokud někoho tato tématika zajímá, doporučuji si knihu přečíst. Je zajímavým oknem do duše, těchto duševně chorých jedinců.

irskádívka
03.10.2018 4 z 5

Kniha patří k velmi dobrým, i když dnes lehce zastaralým. Popisuje některé méně známé sériové vrahy a jejich jednání a způsob myšlení. Umí zaujmout, dobře popsat myšlenkové procesy psychicky narušených jedinců, ale jak už jsem zmínila, je lehce zastaralá.
Dávám čtyři hvězdičky, protože v tématice jsem už četla lepší, zejména od Johna Douglase, Mindhunter, kde mi více vyhovuje pohled zkušeného vyšetřovatele, než jen popis vraždy a vraha, se kterým se setkávám v knize pana Bourgoina. Přesto - velmi dobrá (tedy, trochu nechutná, temná..ale dobře napsaná).

malkina11
15.08.2018 5 z 5

Normálně bych tenhle žánr vůbec nečetla...dala jsem ale na doporučení...Po první kapitole jsem si stáhla film Normal...,ale v téhle knize rozhodně není popisováno jednání, které by se blížilo normě...Vskutku hrůzostrašné, ale neskutečně strhující čtení.

calfa
05.01.2018 5 z 5

Hrůzné čtení o monstrech žijících a vraždících bez slitování, jako by pro ty tvory zabít člověka, bylo něco takového jako si zajít do kina.

poiu
18.04.2017 5 z 5

„Vysmívaly se mi tím, že si osobovaly právo jednat podle svého. Přesvědčovalo mě to o tom, že společnost je tak praštěná, jak jsem si myslel. Bylo to něco, co se mě přímo dotýkalo. Ty holky se cítily v bezpečí ve společnosti, ve které jsem já neznamenal vůbec nic.“
[Ed Kemper in Sérioví vrazi, str. 453]

jk94
20.03.2017 5 z 5

připadám si strašně divně, když to čtu ve vlaku

Raven11
18.02.2017 5 z 5

Uff, na jednu stranu fascinující, na druhou odporná knížka. Mysl těchto jedinců je špinavá a zvrácená, ale také určitým způsobem unikátní. Nejvíc mě mrazí z toho, jak můžou bez výčitek mluvit o hrůzách, které spáchali. Myslím že každý normální člověk, co knihu přečetl, ji asi jen tak z hlavy vymazat nedokáže. Já se z toho cítím docela poskvrněná.

minirock
16.11.2016 5 z 5

V každém z nás je kus anděla a kus ďábla, jde jen o to, kdo se z nás dřív vyklube. U pánů, o kterých je tato kniha, je to poměrně jasné. I když to, čeho se dopustili, je pro normálního člověka téměř neuvěřitelné, číst o jejich činech je fascinující. Ono zabít člověka v afektu nebo v sebeobraně se dá snad ještě pochopit ale zabíjet lidi pro vlastní potěšení, rozřezat je a jíst, tak tam už je něco hodně špatně. Co mě zaujalo, že pro některé to byl nakonec takový druh "sportu", ukázat že jsou lepší než policie. A v mnoha případech jejich odhalení trvalo opravdu dlouho i když byli mezi podezřelými. Nejhroznější na tom nakonec je, že i ti nejbestiálnější vrahové většinou působí dojmem hodných strýčků ze sousedství ...

kittlerka
03.09.2016 5 z 5

Pravděpodobně je to nejzajímavější knížka, kterou jsem zatím četla a upřímně nevím, co si myslet. Autentické výpovědi vrahů jsou někdy opravdu brutální a občas jsem si ani nemohla připustit, že by se něco takového opravdu dělo. I přesto jaké hrůzy se v knize dočítáte tu knihu neodložíte a čtete pořád dál..

fis.rena
30.06.2016 5 z 5

Bestiální,kruté,bezcitné a bezesporu velice zajímavé čtení. Nejvíce mě zaujal Kanibal z Milwaukee.

yenda1
11.06.2016 5 z 5

Člověk mne vždy zajímal. Úžasný tvor opravdu. Na poličce mám knihu o Michelangelovi, géniovi z největších, která sousedí právě s touto knihou, s oním důkazem že vedle mistrovských děl, ze kterých jdeme do kolen, jsme také schopni činů neuvěřitelné brutality, projevů čirého zla z něhož jdeme do kolen z úplně jiných důvodů.
Nesmírně sugestivní, nekompromisně naservírovaná porce četby, ze které opravdu čiší cosi až jiného světa. Při výpovědi vrahů samotných, při jejich detailním popisu svého činu krok za krokem, včetně všeho toho křiku, tupých ran kladivy, výstřely, škrcení, odřezávání částí těl a jejich následného pojídání, pachu krve a chrčení obětí, onanováním nad mrtvolami.....No ani se mi nechce pokračovat. Je to čtení při kterém tuhne krev žilách. Poznamenala mne. Od té doby nemůžu přijít na chuť všem těm "brutálním" detektivkám. Pro mě je to všechno pouze takový slabý odvar, hříčka, chabý pokus o hrůzu ve srovnání s reálnými případy. Reálnými proto, že nejsou z jiného, ale z tohoto světa, ve kterém žijí jak géniové, jejichž díla překlenou věky, tak tvorové, kteří v sobě probudili bestii, která prahne po krvi a nehodlá se omezovat

Štítky knihy

vraždy sérioví vrazi

Autorovy další knížky

Stéphane Bourgoin
francouzská, 1953
2005  91%Černá kniha sériových vrahů
1994  86%Bestiální vrazi
1994  88%Bostonský škrtič

Kniha Černá kniha sériových vrahů je v

Právě čtených2x
Přečtených226x
Čtenářské výzvě18x
Doporučených11x
Knihotéce174x
Chystám se číst172x
Chci si koupit91x
dalších seznamech4x