Most duší

Most duší https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/489710/bmid_most-dusi-wle-489710.jpeg 4 77 18

Kdekoli se objeví duchové, tam se vydá i Cassidy… anebo je to naopak? Cass má pocit, že už lovení duchů celkem zvládá. Přece jen, ona i její nejlepší kamarád, duch Jacob, úspěšně překonali nástrahy dvou strašidelných měst, která navštívili během natáčení pořadu Cassiných rodičů. Nic ji však nemohlo připravit na New Orleans, které svá strašidelná místa vystavuje přímo na odiv. Ve městě plném staré magie, duchařských atrakcí, tajuplných kobek a nespoutané hudby se Cass propadá do děsivých příběhů doslova na každém kroku. A za tím vším číhá protivník, o kterém nikdy netušila, že mu bude muset čelit: služebník samotné Smrti. Před Cassidy stojí zatím její nejnebezpečnější výzva… a před jejím přátelstvím s Jacobem také.... celý text

Přidat komentář

lenka7679
21.09.2023 5 z 5

Pěkné zakončení. Dovedu si představit, že by to autorka mohla přetavit i do podoby pro starší čtenáře. Pamatuji si, že u podobných příběhů a knížek jsem začínala číst a vtáhly mě do knižního světa. Od autorky jsme četla první díl Archivu a tam mě vůbec nezaujala. Tady mě naopak velmi překvapila.

Vjeerus
23.07.2023 4 z 5

Závěrečný díl duchařské trilogie s Cassidy Blakeovou nás zavedl do New Orleans. Kniha se opět skvěle četla, ale považuju ji za nejslabší díl, protože mi přijde tak nějak nejmíň strašidelný. Nejlepší pro mě bude stále ten předchozí.
Vzhledem k tomu, že cílová skupina jsou děti kolem 12 let, považuji příběh za velmi kvalitní. Pro mě osobně chybí větší hloubka postav a nějaký jejich vývoj. Trošku mi nesedí ta volnost, kterou mají hrdinové od dospělých, ale díky ní si čtenář může užít pořádnou dávku dobrodružství při záchraně vlastních životů.
Autorce se opět povedlo krásně popsat prostředí města, i toho za Závojem. Překrývající se roviny podtrhávají složitost historie a jsem ráda, že k tomuto kroku došlo, protože někdy je jedno místo prostě poznamenané víc, než jiné.
Docela se mi líbilo i rozřešení problému Jacoba. I když to může působit trochu smutně, za mě rozhodně lepší, než druhá možnost s vykřičníkem. Všichni dostali více méně to, co si přáli, jsou spokojení a myslím, že je příběh opravdu pěkně ukončen.


Ainyska
20.07.2023 3 z 5

Za mě je to nejslabší díl série, už se to dost opakuje a nepřichází s nějakou lepší zápletkou než ostatní knihy, ztrácí to drive. Každopádně jsem si ho užila a pokud budou další, nenechám si je ujít.

veveropysk
21.05.2023 5 z 5

Možná trochu SPOILER
Kniha se mi líbila asi nejméně z celé série (ale i tak byla knížka napínavá a hezká ). Nesedělo mi totiž, že Cassidy nevěděla, že Lara téměř zemřela kvůli horečce i když jí to Lara v prvním díle řekla.

Varjohukka
23.02.2023 4 z 5

Příjemné ukončení série.

Damonka18
09.11.2022 4 z 5

Řekla bych, že to byl nejslabší díl ze série. Konec byl slabý a ukončení taky nic moc. Co Jacob? Uvítala bych díl, kde se to více propojí s ním a Cass.

Adris
16.10.2022 5 z 5

Třetí díl duchařské série pro děti, kde se hlavní hrdinové pokusí znovu obelstít smrt.
V předchozích knihách jsme s postavami navštívili Skotsko, Francii a nyní nás zavedou do New Orleans v USA, což je líheň nadpřirozena. Vúdú, tarot, upíři a strašidelná místa. A Cassidy, která umí vnímat oba světy - reálný a ten další.
Příběh se četl hladce, jednoduše. Autorka to prostě umí, což už čtenáři Addie Larue musí vědět;). Je to sice dětská fantasy, ale pěkná a napínavá. Můžu doporučit:).

orangerose
23.08.2022 5 z 5

Mně se tento díl líbil, je akční, vtipný, strašidelný, jestli bude další pokračování s Cassidy Blakeovou s Jacobem tak budu těšit :)

magdalene7
19.08.2022 5 z 5

Strašně milá série, i když spíš pro mladší čtenáře. Přatelství mezi Cassidy a Jacobem je krásné a myslím, že to ocení lidé všeho věku :)

Veju007
15.08.2022 5 z 5

Naprosto grandiózní finále v mém milovaném New Orleans. Zmínky o voodoo, Marie Laveau, Sekerníkovi, madame LaLaurie, seance, nádherné popisy Francouzské čtvrti a všudypřítomného jazzu. Ach, tenhle díl byl prostě dokonalý.

Cassidy Blakeová si ani v New Orleans neoddychne a za Závojem ji čeká další zapeklitý nepřítel, tentokrát možná ten nejhorší. Na plno se vrací postava Lary, kterou jsme poznali v Edinburghu v Městě duchů a nechybí ani nejlepší kamarád, duch Jacob. A samozřejmostí jsou také narážky na Harry Pottera, které jsou ve všech třech dílech a je to díky tomu o to víc boží!

Celou sérii jsem si maximálně užila, každá měla své kouzlo a já jen můžu doufat, že nám autorka nadělí ještě nějaké pokračování.

spencer
12.07.2022 4 z 5

I když je to nejspíš můj nejméně oblíbený díl z této série, moc jsem si ho užila!

Tentokrát se společně s Cassidy vydáváme do New Orleans, což je město, kde se to strašidelnými místy jen hemží. Nyní ale narazí na toho největšího protivníka ze všech, samotnou Smrt.

Most duší byl stejně zábavný a napínavý jako všechny předešlé díly. Cassidy Blakeová je skvělou protagonistkou, kterou si snadno zamilujete. Přestože jsem o Jacobovi a jeho úmyslech zpočátku pochybovala, teď vím, že chce pro Cass jen to nejlepší. Cassie zárověň obdivuju, protože si vůbec nedokážu představit, že bych takhle měla neustále kolem sebe ducha, který mi čte myšlenky. Myslím, že by se brzy jeden z nás zbláznil. Nebo spíš oba. Návrat Lary mě taktéž potěšil. Sice mi trochu nesedí to, jak se jí podařilo dostat do New Orleans, ale chápu, že se to muselo nějak vymyslet.

Autorčin styl psaní si mě opět získal a líbily se mi odkazy na Sekerníka a madam LaLaurie. Ty byly zajímavě podány tak, že zaujmou, ale zároveň nevystraší mladší čtenáře. Pokud by se někdy Victoria Schwab rozhodla s touto sérií pokračovat, budu jen ráda. Vůbec by mi nevadilo nakouknout do života Cass za nějakých pár let, kdy bude třeba v pubertě :)

4,5/5*

Shaxx
09.07.2022 4 z 5

Série o Cassidy Black je taková příjemná, lehce strašidelná oddechovka (z mého pohledu, protože je to určeno především mladším čtenářům). Na Schwab obdivuju, jaký literární chameleon je. Přečetla jsem od ní už pár knih a vždy to byl úplně jiný zážitek, nedalo by se říct, že by zamrzla v jedné poloze psaní a to je moc fajn. Nevím, zda je třetí díl zároveň dílem finálním, protože prostor pro pokračování by tady byl, ale pokud tomu tak je, tak mám hřejivý pocit z dokončení série.
Každý díl byl skvělý v tom, že se odehrával v prostředí, které mělo svou výjimečnou atmosféru.
Pochmurný Edinburgh, magická Paříž a teď i New Orleans...úplně jsem před očima měla seriál American Horror Story, sérii Coven, odehrávající se v New Orleans... charaktery jako je madam LaLaurie, Laveau...milé připomenutí :)

sgjoli
03.07.2022 4 z 5

Přiznám se, že Tunel kostí mne bavil o chlup víc než Most duší. Ale je to možná dané tím, že jsem prostě četla dva díly rychle po sobě a byla jsem třeba už moc přesycená. Ale to nic nemění na tom, že ta základní premisa téhle série mne prostě stále baví.
Tentokrát Cassidy řeší zatím největší svůj problém a prochází svojí nejtěžší zkouškou, čelí zatím dosud nejtěžšímu a nejsilnějšímu nepříteli. A do toho se musí snažit, aby nepřišla nejen o sebe, ale také o své dva nejbližší přátele.
I zde se potkáte s příjemně svižným stylem psaní, s příjemně tajemným nepřítelem, ale je to tentokrát o trochu vážnější než předchozí dva díly. Aspoň takový to na mne dělalo dojem. Což ale samozřejmě není myšleno jako nějaký zápor.
Zároveň jsem zvědavá, zda autorka přijde s nějakým dalším pokračováním a jakou zápletku si vymyslí tentokrát, aby to bylo pořád stejně napínavé, svižné, akční a čtenář se do toho dobře položil jako u těch prvních tří dílů, ale zároveň aby autorka nevykrádala sebe samu. Uvidíme.
Každopádně tenhle titul pro mne za 4 slabší hvězdy, spíš už ke 3,5. Ale pořád fajn. A pokud vás tahle série dosud bavila, tak vás bude nejspíš bavit i tento díl.

knihomolka27
13.06.2022 3 z 5

(SPOILER) Já za sebe nemůžu dát lepší hodnocení. Přiznávám, že pro mladší čtenáře to bude určitě nadprůměr, ale pro mě to je prostě.....Já vlastně nevím jak to úplně popsat....pro mě je tahle série totálně nezapamatovatelná. Z postav mám celkem ráda tak jednu dvě a další mě bud jenom štvou a nebo si je ani nepamatuju. Příběhy jsou takové nijaké bez většího tahu na bránu, vztahy fungují jenom někde a jinde jde jenom o omílání toho samého pořád dokola. Záporáci nebo duchové jsou povětšinou bez větší osobnosti...nejkladněji knihu vidím v jejím cestovatelském potenciálu. I když v tomto díle se ta atmosféra města taky pořád opakuje skoro až do zblbnutí, jako kdyby autorka zkopírovala první dvě věci o Orleansu z googlu a to jazz a průvody. Navíc to, že jsou si knihy pořád - už potřetí - tak moc podobné tomu taky nepřidává.
...
Co víc dodat. Knížku jsem před chvílí přečetla, ale v mé hlavě se neusadilo příliš dojmů. Všechno mi tam přišlo takové nijaké, a pravděpodobně za dva dny už nebudu vědět o čem ta knížka vlastně byla. Jediné co mě celkem zajímá je jak vyřeší ten vztah Jacoba a Cassidy....ale vzhledem k tomu, že je to všechno taková pohádka pro dospívající, tak to vidím zase na nějaký přestřelený happy end - a taky mi vadí, že se děj všech knih pořád opakuje jakoby v kruzích, ale neposouvá se to nikam zásadně dál, což by ve třetím dílu už mohlo - pokud tedy autorka neplánuje, že těch dílů bude tak 20.

...
Každopádně co se týče postav -
Veškeré nové postavy v jakékoli knize z této série - jsou povětšinou jednorázové postavy bez povětšinou zajímavějšího charakteru, jejiž charakteristika se vejde do karikaturní šablony smrknuté do dvou vět. Neříkám, že to tak patří pro všechny...ale pro průvodce, kameramany nebo štáb určitě. Bohužel ani se stávajícími postavami to není žádná hitparáda, Cassidy je pro mě taková nijaká a né moc dobře uchopitelná postava, která se dokáže chovat pěkně hloupě a je dost předvídatelná. Lara je z nich všech nejzajímavější - líbí se mi její zarputilost a vážnost, ale asi bych jí víc ocenila v jiné knize. No a Jacob .... ten mi k srdci nepřirost asi ani jednou a ani nepřiroste, počínaje jeho naprosto hloupou smrtí a chováním malého kluka, konče neskutečnou otravností. Upřímně je mi jedno co s tím klukem bude, prostě k němu nemám žádnej vztah, a myslím si, že vzhledem k tomu, že už je stajne mrtvej tak, že by měl jít prostě dál....vím, je to krutý, ale je to tak. Po všech těch charakterních, vyspělých, tajemných a zajímavých mužských postavách se kterými jsem měla v knížkách tu čest....je prostě pro mě Jacob v tomhle směru takový krok zpátky, a nedokáže si mě svým chováním získat.
...
Celou sérii tedy zatím hodnotím takto:
Objektivně jakžto čtenář, který ví....že existují daleko horší knihy, a přiklání se k názoru, že je to spíše pro mladší, a že knih v tomto žánru moc není - tak v tom případě dávám sérii hodnocení 5,5 z 10 hvězdiček.

Ale jako subjektivní pozorovatel dávám celé sérii jen 4,5 hvězdičky - a spadá mi do nic neříkajícího průměru. A to hlavně proto, že pro mě je série prostě celkově tak trochu bez emocí, pracuje sice s celkem zajímavými nápady, ale nedokáže je úplně plně využít. Motiv cestování je fajn, ale za chvíli se celkem omrzí, to platíé i o postavách a šablonovitých dějích knížek. Taky si myslím, že by si čtenáři zasloužili více postupného odkrývání minulosti a odpovědí na otázky....a v neposlední řadě prostě knížku doladit tak, aby se po chvíli nepodobala spacímu vagonu bez větší atmosféry. Kdyby byla kniha více hororová, pro starší, psychologičtější a propracovanější...tak by to za mě bylo lepší.

Ellinek
11.05.2022 5 z 5

Já tuhle sérii miluju. Nemám jí co vytknout. Postavy jsou úžasné, Jacob je pořád dokonalý a pořád se bojím, jak se to s ním nakonec vyvine, Chmourek je patrně jediná kočka, kterou bych taky chtěla, a celé to strašidelné dobrodružství je zkrátka úžasné. :D Akorát mi přijde, že se tady možná autorka sekla, protože mám dojem, že ve druhém díle Lara zmiňovala, co se jí stalo a jak vnímá přechod mezi Závojem. Aspoň já si teda vybavuju, že mluvila o horečce a že to málem nezvládla, takže každý její přechod je vlastně horko. A tady to Cassidy nevěděla a chtěla to zjistit. Ale možná to byly jenom Lařiny úvahy a já si to špatně pamatuju, kdo ví. I tak to ale tenhle malý detail ničemu neubírá a je to jízda od začátku do konce. Jediné negativum je, že teď budu dlouho čekat na další díl, protože ještě není ani napsaný. Fňuk! :D

MamaKnihomolka
02.05.2022 5 z 5

třetí díl série s cassidy blake a jejím kamarádem (duchem) jacobem.
do knihy jsem se pustila hned, co mi přišla v balíčku. moc jsem se na další díl těšila a ač je to vlastně fantasy spíš pro mladší čtenáře, hrozně mi styl psaní a celá série sedla.
a ta obálka, tu prostě musím zmínit. krásné detaily, uvnitř mapa a příjemná vazba.
•••
tentokrát se s cass, jacobem a jejími rodiči podíváme do tajuplného new orleans, kde navštěvují nespočet hřbitovů a vyhořelých budov s tajemnou a děsivou historií.
•••
musím říct, že tento díl je asi nejakčnější. stále se něco děje a to od začátku až do konce, od kterého jsem se prostě nemohla odtrhnout.
také postavami autorka nešetřila. je jich tu mnohem víc, než v předchozích dílech.
•••
ač nejsem velký čtenář ya, tato série si mě získala a já ji doporučuji všem, kteří právě ya milují, ale také mají rádi záhady, duchy, historii a trochu humoru, protože jacobovi poznámky stojí za to.

Krchnaida
25.04.2022 4 z 5

Těšila jsem se na další díl. :-) Je to milá oddechová duchařina.

Anett525
24.04.2022 5 z 5

Skvělé, úžasné a okouzlující jako dvě předešlé knihy. Milý, tajemný a napínavý příběh,který nezklame. Moc jsem si čtení užila. Miluju tuhle duchařskou bandu. :)