Čarovná moc rostlin: Mé zážitky s léčivými bylinami a kouzelnými rostlinami

Čarovná moc rostlin: Mé zážitky s léčivými bylinami a kouzelnými rostlinami https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/482431/bmid_carovna-moc-rostlin-me-zazitky-s-le-xBQ-482431.png 5 17 6

Rostliny nejsou jen zdrojem výživy a kyslíku. Jsou to jedinečné osobnosti. Dotýkají se našeho vnitřního světa, naší duše a obdarovávají nás inspirací a sny. Každý člověk má své „rostlinné spojence“ – to znají přírodní národy a znali to i naši evropští prapředci. Kostival a tříštivá zlomenina klíční kosti, rulík jako zkouška věrnosti - to jsou jen některé z pozoruhodných zážitků a příhod s rostlinami, které Wolf-Dieter Storl poutavě líčí v této knize. Zprostředkovává tak čtenářům svůj osobitý vztah ke světu bylin - a může inspirovat k vlastnímu živému propojení s rostlinami i každého z nás.... celý text

Esoterika, astrologie, okultismus Literatura naučná Příroda, zvířata
Vydáno: , Kořeny
Originální název:

Mit Pflanzen verbunden , 2005


více info...

Přidat komentář

Martina1725
13.01.2024 5 z 5

Hezká kniha s příběhy i informacemi o bylinkách. Určitě si od něj přečtu víc.

rennata
03.05.2021 5 z 5

Moja prvá kniha od Storla a som z nej nadšená. Je plná úžasných príbehov o úžasných účinkoch rôznych rastlín. Autor spomína množstvo zaujímavostí od názvoslovia používaného v rôznych kútoch sveta (a názvy samotné niekedy veľa prezrádzajú), cez používanie v dávnej minulosti, duchovné súvislosti až po rôzne humorné, napínavé i strašné príbehy vrátane jeho vlastných, vďaka ktorým si čitateľ i lepšie zapamätá, na čo sa mu ktorá rastlina môže zísť.


Dorrinka
22.11.2017 5 z 5

Můj muž přezdívá W.D. Storla "druidský psycho-děda", což bych asi normálně brala jako urážku mého milovaného guru, ale vnímám to pragmaticky - manžel pochopil, že když čtu něco s "psycho-dědou" na přebalu, nevnímám (a to ještě několik hodin po odložení knihy). Řídí se podle toho.
Tato kniha opět skvělá! Autor se v ní hlouběji zabývá devíti rostlinami, které mají speciální význam pro něj osobně, o kterých může mnohé říct nejen co se týče jejich významu a využití napříč dějinami a kulturami, ale i co se týče jejich vlivu na jeho osobní životní cestu.Tím pádem je to možná spíše kniha pro ty, kteří už jej znají, mají rádi jeho styl a ztotožňují se s jeho přístupem. Pro studium bylin jako takové bych doporučila spíše jiná jeho díla (hlavně Bylinářské tradice a Pradávnou medicínu).

KetrinZel
24.01.2016 4 z 5

Také mi tato kniha nakopla k návratu ke svému bývalému koníčku - bylinaření.

jezinka19
09.10.2015 5 z 5

K předchozímu komentáři se toho nedá moc připsat...právě knihu čtu a je to zatím moje první kniha od tohoto šamana :o) a jsem nadšena...

MikySkjaera
13.08.2015 5 z 5

Čarovná moc rostlin je v pořadí již třetí knihou, kterou jsem od Wolfa Dietera Storla četl. Čekal jsem asi půl roku, než byla v knihovně konečně volná a pak jsem ji přelouskl ve třech dnech. Jak už sám název napovídá, Wolf Dieter Storl se v této knize opět věnuje svému oblíbenému tématu, a to bylinám. Tentokrát je výpověď knihy poněkud osobnější, protože autor mluví o bylinách, které jsou jeho srdci zvláště blízké a které po šamansku považuje za své rostlinné spojence. Útlá knížka popisuje vlastně pouze 9 různých bylin, ale každá z nich je zde spojena s nějakým Storlovým osobním příběhem či zkušeností. Dočteme se tu například o kostivalu, kterým si autor vyléčil zlomeninu klíční kosti, o řebříčku, který skoro zázračně zhojil do hloubky rozřízlou dlaň Storlovy tetičky, o pelyňku s jehož pomocí vyhnal autor zlé duchy z velkého kongresového sálu, o štětce lesní, která mu pomohla porazit boreliózu, o magických zkušenostech s rulíkem zlomocným, apod.
Nejen o bylinách, ale i o autorovi samotném se tedy z knihy dozvíte lecos. Krom jiného je zde například popsáno, jak se Storl vlastně setkal se svým přítelem a učitelem čejenským medicinmanem Tall Bullem, o kterém se zmiňuje snad v každé své knize. Pokud jste si stejně jako já mysleli, že Wolf Dieter Storl vyhledal Tall Bulla s touhou učit se u něho, budete asi překvapeni, bylo to přesně naopak. Medicinman se totiž doslechl, že se Storl vyzná v divokých rostlinách, které přišli do Ameriky s bílými osídlenci a chtěl se od něj přiučit. Následující rok a půl strávili oba bylinkáři ve stepi a lesích a učili se jeden od druhého. Storl se od Čejena především naučil přistupovat k rostlinám jako k živým bytostem, které touží po tom nám pomáhat a komunikovat s námi. Autor v knize uvádí několik případů, kdy potřebná rostlina přišla k nemocnému do snu, nebo mu rovnou vyrostla na zahrádce. Někomu to může znít samozřejmě bláznivě, ale Storl je vzdělaný člověk, antropolog s rozsáhlými znalostmi botaniky a etnografie a i ten, kdo na duchy nevěří, ale o zmiňované obory se zajímá, si v jeho knihách přijde na své.
Mě osobně kniha, jak se říká "nakopla" a s novou dychtivostí teď opět sleduju rostliny, které venku potkávám. Vyhlédl jsem si už například místečka, kam půjdu na podzim vykopat kořen štětky lesní a rozhodl jsem se natrhat si a nasušit trochu heřmánku terčovitého na vykuřování. Knihu všem vřele doporučuji.