Čarodějova nevěsta 11

Čarodějova nevěsta 11 https://www.databazeknih.cz/img/books/42_/429041/bmid_carodejova-nevesta-11-vOH-429041.jpg 4 67 6

Čarodějova nevěsta série

< 11. díl >

Pobyt na Akademii má na Čise velký vliv a Elias se pomalu vyrovnává se změnami, které jejich nový život přináší. Na scéně se objevují noví hráči – „sedm štítů“, církev a tajuplná čarodějka Rahab cestující časem – a opona se zvedá!

Přidat komentář

Teddy2023
18.12.2023 3 z 5

(SPOILER) Prvních devět svazku jsem viděla jako anime a přišlo mi to fajn. Jedná se o trochu temné anime ve světě vil a kouzel...na motivy krásky a zvířete. Retelling - neboli příběhy inspirující se známými pohádkami - teď hrozně frčí.

Popravdě jsem tu sérii viděla už před dlouhou dobu a moc si z toho nevybavuju, ale i tak jsem učinila rozhodnutí strávit čas s touhle mangou a pokračovat devátým svazkem.

Devítka a desítka nuda, ale tento o hodně lepší. Možná kvůli novým postavám a retrospektivním prvkum, kdy se toho člověk více dozví o Eliášovi či jak ho přijímají ostatní postavy.

"Čarodejova nevěsta" Vás povede i k zamyšlení :)

Luigi1
22.07.2021 5 z 5

Dobře jsem si počet.


fvalek
25.06.2021 2 z 5

První půlka dílu s církví mě zase tak moc nezaujala, protože na to mám asi nějaký negativní prekoncept a úplně se mi nelíbí ty církevní postavy, ale zbytek dílu ohledně školy v rámci možností dobré, jen mi přijde, že se tam pořád tak nějak nic neděje. Pokud finálová zápletka měla být nějaký "akční děj", tak se to za mě úplně nepovedlo a ke konci už jsem se i nudil. Docela se sžívám s postavami z Akademie, ale jak autorka na konci sama slibuje, příště dodá více magických bytostí apod., protože čistě tohle školní dění není tak zajímavé.

Moc nevím, co si myslet o Rahab, jestli má nějaké skryté úmysly nebo se zjevila jen tak... Pokud jen tak, tak možná dost zbytečná kapitola, která Eliase tak trošku ponížila, protože to teď vypadá, že je takovou její napodobeninou a sám nemyslí. Sedm štítů nebylo vůbec představeno, jak tvrdí anotace, prostě je tam jen vyjmenovali, takže tam to taky vázlo... U prvního dílu mi nevadilo pomalé tempo a seznamování s novým prostředím, ale ve druhém díle už jsem čekal něco zajímavějšího, bohužel. Ale je to můj osobní problém, prostě nemám rád to nečarovné prostředí školy...

orangerose
26.09.2020 5 z 5

Pekne zábavný dil

hippiesak
28.07.2020 5 z 5

Tak je to dobrý :) Tento díl mě již bavil více, než minulý. Člověk se na akademii "zabydlel" a již je vše při starém, tedy manga jako vyšitá :) Těším se na další díl, protože je slíbeno více víl a magických postav. Takže listopad 2020 když půjde vše tak, jak má.

Terva
24.07.2020 4 z 5

Já jsem člověk
a ne jeden z těch chudáčků,
co vyspávají ve hřbitovní hlíně
a třesou se hrůzou
před železem a kadidlem.

Obsahuje sešity #51 - #55

Po otevření knihy (z té správné strany) jsem užasle koukal na kresbu titulního příběhu #51 nazvaného klasicky anglicky „The cowl does not make the monk. II“ (ano, opět není přeloženo). Ale zpět k obrázku. Je vyrovnaný a zajímavě nakreslený. Asi bych neopovrhnul ani barvou, ale i tak je to velmi krásný obraz. Jinak kresba klasika, tady se celkově nic nemění.

Citát: Já se neřídím příkazy někoho, koho nerespektuji.

Ovšem v ději se to mele. Příběh začíná (možná napsat: jak jinak) hádkou. Elias Ainsworth je obviněn z pěstování dýní a jistému propadu do stereo typu. Je čas podívat se pravdě do očí. Jenže dohadujte se s upírem. Ten má jen žízeň a pak se třese v hlíně na hřbitově. Ano, opravdu, jistý hororový nádech je v tom přímo cítit. Zaujala mě nová postava. Jmenuje se Rahab. Říkejme jí čarodějka nebo třeba i Mořský démone. Taková ta hubená japonská postava s brýlemi a černými vlasy. Sluší jí to. Jenže si k sobě zavolala Čísi a to nevěstí nic dobrého. Vidím průser v mlze.

Citát: Věříš, že existují lidé, kteří nosí smůlu?

Opět příběh, který si vás podmaní. Je tu sice trochu víc náhledů do minulosti, ale mnohé se tím vysvětlí a čtenář si poskládá nějaké ty dílky a pochopí. A teď zase dlouze čekat na další knihu. Snad bude brzy. Vybral jsem několik citátů a vložil je spisovatelce na její profil.

Citát: Když tě jeden bůh ztratí, jiný si tě zase najde.