Vražda na Ostrově Camino

Vražda na Ostrově Camino https://www.databazeknih.cz/img/books/46_/466229/bmid_vrazda-na-ostrove-camino-6R2-466229.jpg 3 71 23

Camino Island série

< 2. díl

Na Ostrove Camino sa môže stať všeličo. Aj vražda uprostred hurikánu. Na prvý pohľad dokonalý zločin. Majiteľ kníhkupectva Bruce Cable sa pripravuje na návrat úspešnej spisovateľky Mercer Mannovej, keď hurikán Leo nečakane zmení smer a rúti sa rovno na ostrov. Floridský guvernér nariadi povinnú evakuáciu, väčšina obyvateľov preto zabezpečí svoje domy a ujde na pevninu, lenže Bruce sa rozhodne zostať. Hurikán spôsobí hotovú spúšť – zrovná so zemou domy, zničí hotely a obchody, zaplaví ulice, pripraví o život desiatku ľudí. Jednou z obetí je aj Nelson Kerr, Bruceov priateľ a autor trilerov. Čoskoro však vysvitne, že jeho smrť nezapríčinil nespútaný živel. Obeť utrpela viacero podozrivých úderov do hlavy. Kto si mohol želať Nelsonovu smrť? Miestna polícia má plné ruky práce s následkami prírodnej katastrofy a nie je schopná riešiť prípad. Bruceovi napadne, či pochybné postavy z Nelsonových románov nemajú základ v skutočnosti. V priateľovom počítači je uložený rukopis nového románu. Ktovie, či sa tam neskrýva kľúč k celému prípadu. Bruce sa pustí do pátrania na vlastnú päsť, a vtedy objaví medzi riadkami čosi, čo prekoná všetky Nelsonove zápletky.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Ikar (SK)
Originální název:

Camino Winds , 2020


více info...

Přidat komentář

janina66
23.04.2024 2 z 5

50%
Co to bylo za slátaninu? Začlo to velmi zajímavě, ale pak se děj moc protahoval. Nuda. Kdybych knihu nevyslechla audio, půjčenou v knihovně, čtenou verzi bych odložila.

pleybe
14.03.2024 2 z 5

Moje první setkání s Johnem Grishamem a musím říct, že jsem nebyla příliš unešená. Knížka má průměrný, leč nadějný rozjezd, ale záhy je to spíš propadák než nějaké zábavné čtení. Prokousat se první půlkou knihy bylo peklo a jedna velká kopa nudy. Zlepší se to až s druhou polovinou příběhu věnovanou vyšetřování vraždy, ale ani tak to není žádné terno – ten začátek to zkrátka pohřbil.


Luigi1
26.10.2023 3 z 5

Začátek byl dobrý ale stránka po stránce slabší a slabší

jarda155
22.10.2023 3 z 5

Zajímavější od poloviny knihy.Celé vyšetřování by si zasloužilo více propracovat.

Artep25
07.09.2023 3 z 5

Zklamání. Mám ráda knihy od autora,ale tohle se mu silně nepovedlo. Snad ani ,jako by to nepsal on. Má to hodně daleko od jeho brilantních detektivek z právnického prostředí.

Lenka.P7
28.05.2023 odpad!

Naprostý škvár, navíc napsaný literárním stylem evokujícím tak nejspíš písemnou práci nepříliš nadaného studenta střední školy. Třeba ty dialogy (pokud vůbec na nějaký narazíte)! S velkým přemáháním jsem přelouskala asi dvě třetiny knihy, ale dál už to nešlo. Jak se mohla tato kniha stát v USA bestsellerem, je pro mne naprostou záhadou.

jana-cisarova
13.04.2023 2 z 5

Kniha mne docela zklamala. Předpokládala jsem detektivku, kterou budu doslova hltat a domýšlet si, kdo byl vrah. Na začátku se popisovalo řádění uragánu na ostrově, po kterém se našla mrtvola známého spisovatele bestselerů Nelsona Kerra. Tři jeho přátelé, knihkupec Bruce, mladý student, jeho pomocník Nick a soused Bob Cobb, zkoumali tělo zemřelého a shodli se na tom, že jeho smrt nezavinily rány do hlavy následkem běsnícího živlu, ale že to byly dobře mířené rány vraha.
Ohlásili své podezření na policii, která neměla na vyšetřování čas, každý, kdo na ostrově zůstal, měl co dělat s odklízením následků hurikánu.
Děj příběhu se pak zamotával do vlastního vyšetřování třech přátel. Vystupovaly tam další a další osoby, které by mohly zjistit něco víc o spisovateli a jeho knize, která už prý byla dokončená a měla být vydána. Někdo zřejmě si nepřál, aby kniha vyšla.
Příliš mnoho nových osob, ve kterých bylo těžké se vyznat a zapamatovat si, kdo je kdo. Knihu jsem dočetla, i když po první polovině jsem myslela, že ji odložím. Rozhoduji se mezi dvěma a třemi hvězdičkami.

konicekbily
11.03.2023 3 z 5

Švec by se měl držet svého kopyta! Autorovy knihy z právnického prostředí jsou špička, na mnohé z nich neustále vzpomínám. Tato kniha měla asi být pokusem o klasickou detektivku - ale tím si nejsem úplně jist - dala mi spoustu nových informací z reálií života ve Státech, ale i když vlastní zápletka vypadala skvěle - musím konstatovat, že se mi to tentokrát nelíbilo.

Vesmich
09.02.2023 4 z 5

Čtení byla taková jízda vláčkem na horské dráze. Nejdřív se to rozjede a sviští to pěkně svižně, najednou se to zastaví a pak už pomalu, pomaloučku hrká dál a dokonce i na cestě dolů brzdí. Čekala jsem, kdy se zase rozjede a posviští, ale ono se to couralo a couralo, až se to konečně docouralo, zastavilo a jízda skončila. Tak jsem vystoupila a nevěděla, jestli jsem přesně tohle myslela, že to bude....takové do vytracena....

rm
06.02.2023 2 z 5

Tak tohle mi dalo trochu zabrat. Takový zvlátní styl, něco jako dokument. No to mě moc nebere.

namornice
10.01.2023 2 z 5

Uff, tohle byla fuška to doposlouchat do konce. Líbilo se mi prostředí knižního průmyslu, ale děj se tak nějak táhl, hlavně druhá polovina. I když byla kniha velmi dobře načtená Alešem Procházkou, tak mi trvalo hrozně dlouho se dobrat konce a mezitím jsem přečetla jiné tři knihy. Prostě mi to nějak nesedlo. Jiné autorovy knihy si jistě přečtu a ještě mu dám druhou šanci, ale hned tak to nebude.

Monačte
23.12.2022 3 z 5

Detektivky běžně nečtu, takže nemám srovnání a mohu soudit jen z vlastních pocitů. A ty jsou překvapivě pozitivní! Možná těm detektivkám občas šanci dám! Minimálně si od Grishama přečtu ještě něco - nejspíš první příběh z ostrova Camino, protože v téhle knížce je na něj pár odkazů a zní to celkem zábavně! Ale zpátky k Vražde na ostrově Camino - některé pasáže jsou trochu rozvleklé a malinko jsem se nudila, ale ruku na srdce - v které knize to takto není? Vynahradí to základní nit, kdy knihkupec pátrá po vrahovi svého kamaráda spisovatele a sekunduje mu při tom brigádník z knihkupectví, fanda do detektivek. To doplněné o popis zajímavého prostředí floridského maloměsta, partu pošahaných spisovatelů a řádění hurikánu. Eh, takhle napsané to zní zvláštně, ale fakt je to zábava! Věřte mi!

Miláček484
20.12.2022 3 z 5

Já Grishama čtu ráda, líbí se mi jeho knihy. Tato mě bavila, zajímavá zápletka, možná, druhá půlka tak trochu slabší, ale přečetla jsem s dobrým pocitem a Grishamovi to odpustím a ráda si přečtu další knihu.

tulip131
19.11.2022 4 z 5

Poutavě napsaná vražda, odehrávající na zajímavém místě, různorodou komunitou. Za všechno vždy mohou peníze a léta probíhající podvod se životem.

jefff
09.09.2022 1 z 5

Tak tohle bylo za mě hodně špatné. Vůbec poprvé jsem se pustil do knihy Johna Grishama, ale Vražda na Ostrově Camino je něco hrozného. První část docela zajímavá, jenže všechny postavy z docela atraktivního prostředí literárního světa během momentu zmizí a v dalším ději se neobjeví. Hurikán nevyužit, spíš ho spisovatel přeskočil a tak potenciálně zajímavé kulisy tu vlastně využity vůbec nejsou. Druhá polovina knihy je jakési vyšetřování, které je opravdu hodně nepřesvědčivé a příběhem strašně nezajímavé. A cca posledních dvacet, třicet stran je vyložená vata. Za tímhle si prostě spisovatel Grishamova kalibru nemohl stát. Asi ho tlačilo vydavatelství, aby něco vypustil.

luksky
11.08.2022 2 z 5

Souhlasím tady z ostatníma. Začátek knihy byl super, těšil jsem se jak se to rozjede, ale ejhle, začlo se to kombinovat a uplně mě to přestalo bavit, dočetl jsem, ale se zklamáním.

Bája89
27.07.2022 3 z 5

(+ SPOILER) Odposlechnuto jako audiokniha ve velmi zdařilém podání Aleše Procházky a také první literární setkání s Grishamem. Začátek knihy byl skvělý, byla jsem příjemně překvapená a nadšená. Příběh se začal ubírat velmi zajímavým směrem. Ale pak se něco pokazilo a děj se začal vléct, zamotávat a zbytečně překombinovávat.
Trochu jsem čekala, že vrahem bude někdo z ostrova. A nemohla jsem se dočkat toho klubka napjatých vztahů, lží a klamů. A ono nic. Zároveň mě dost mrzelo, že se v příběhu více neobjevily ony autorky erotických románů. Dámy měly slušně našlápnuto na to, aby v příběhu sehrály větší roli. Jednu chvíli jsem měla dokonce podezření, že právě jedna z nich by mohla být vrahem. Škoda. Po této zkušenosti se budu Grishamovi asi vyhýbat obloukem.

martinaandulka
04.06.2022 3 z 5

Začátek knihy byl slibný, mělo to napětí, četlo se mi plynule,po skončení hurikánu a zjištění vraždy se to táhlo a nedokázala jsem se začíst, za mě druhá půlka byla nezáživná,i rozuzlení takové nějaké a závěr zvláštní.... .

Katuska88
02.05.2022 4 z 5

Možná je to u mne způsobeno tím, že je to můj první Grisham, ale mne se kniha opravdu líbila, i přesto, že se jedná o "druhý díl". Pochopení děje a postav to vůbec nevadilo. Nestandardní způsob vyšetřování mne bavil. Já si naopak ráda naplánuji další setkání s autorem.

elcapitano
29.04.2022 2 z 5

(SPOILER) Už jsem četl spoustu Grishamovek, ale asi už autora "pustím k vodě". Tohle byla ale slátanina. Ze začátku celkem zajímavé prostředí uzavřené komunity, slibující logické hledání vraha. Musím podotknout, že včetně detailního představení asi tuctu postav a postaviček jen proto, abychom je mohli vzápětí opustit a v knize už se neobjeví (viz třeba dvojice stárnoucích spisovatelek erotických románů). Dále hurikán a ostrov je odříznut od světa, vražda, .. . Paráda. ale co to.. jakoby knihu dopsal někdo jiný nebo to byl slepenec dvou knih, .. původní postavy se prakticky vytrácí a nastupuje nějaká chladná aféra se seniory, kterou snad ani nemá cenu rozebírat.
Slyšeno jako audiokniha a ač Aleš Procházka odvedl profesionální výkon, tak prostě výsledek odpovídá textu.