Brněnské povídky

Brněnské povídky https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/503679/brnenske-povidkyhgaCJn-4zq-.PNG 3 30 9

Přidat komentář

Majto
05.03.2023 3 z 5

Je síce pravda, že táto kniha obsahuje veľa nepochopiteľných slovných útvarov. No na druhej strane je tu aj rovnaký počet vcelku vydarených diel. Možno by pomohla väčšia korektúra a menší rozsah knihy a bolo by všetko ideálne. Určite ešte čosi od autora skúsim.

Dimas
02.11.2020 3 z 5

Povídky (jakékoliv) mě příliš nebaví... Zato autor a hlavně Brno ano!


Ziriath
26.11.2019

Nepobírám to, nedává to smysl, končím v půlce.
Někteří autoři by se občas měli zastavit a zamyslet, jestli píšou knihu jen pro sebe, nebo i pro čtenáře, kteří zákonitě od povídek obvykle čekají nějakou pointu. Já v pohodě dala třeba Pěnu dní, ale ta i přes zřejmý wtf faktor měla jasný začátek a konec.
Zde snad jen jedna z povídek v té první polovině nevyšumí úplně do ztracena a není divně useknutá. Spíše to připomíná částečně neuspořádaný volný proud myšlenek, přičemž autor jako by skoro nevystrčil hlavu z jakési umělecko-akademické sociální bubliny, která je ale odtržená od reality zbytku lidí. Také samotné Brno (jsem z Brna a celou dobu zde žiju) je většinou odsunuto na okraj, vlastně by se kniha mohla odehrávat úplně kdekoliv. Když to srovnám s brněnskými povídkami Na sviňu svět od Prokeše nebo dílem Miloše Urbana (z jiných měst), chybí mi tady ty malé zajímavosti, postřehy a místní reálie, nad kterými se obyvatel toho kterého města pousměje, že to přece zná taky. Já vím, je to Brno, o čem se bavíme, ale i tady se najde specifická a tajemná atmosféra, ačkoliv pomalu mizí.

Ana72154
31.12.2018 1 z 5

Nebavilo mě to. Knihu jsem si vybrala kvůli čtenářské výzvě.

Ivana.Ka
20.04.2018 odpad!

Nechápu! Zaujal mě titulek knihy, jelikož zrovna v Brně žiji, bohužel jsem knihu po povídce a půl se znechucením odložila (horší už snad byly jen Nápady laskavého čtenáře od pana Viewegha). Myslím, že ve většině případech umím číst mezi řádky, tady se mi to buďto nepovedlo nebo je to pravdu takový odpad...havran dí: "už víckrát ne"... tohoto autora...

kuky921
22.03.2018 1 z 5

Po knize jsem šáhla kvůli čtenářské výzvě, ale kromě zajímavé obálky na ní nic úchvatného není. Přečetla jsem si pár povídek, ale nemělo to ani hlavu, ani patu. Škoda papíru. Alespoň vím, kterému autorovi se mám příště vyhnout.

leny.wood
19.03.2018 1 z 5

Odkládám jako nedočtenou. Ze začátku se mi líbila slovní spojení, ale pak přišly takové výrazy a taková přirovnání, že to nešlo. Mně vulgární vyjadřování v knížkách nevadí, pokud jsou vkusná a hodí se. Tady se nestalo ani jedno.

sab i na
25.08.2014 4 z 5

Skvělé povídky, s nostalgií jsem zavzpomínala na studentská léta v Brně.

audrey
13.04.2013 4 z 5

Pokud člověk zná ještě navíc prostředí, ve kterém se povídky odehrávají, je to výborné.