Sůl do rány

Sůl do rány https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/370494/mid_sul-do-rany-quv-370494.jpg 4 46 18

Brigid Quinn série

< 3. díl

Brigid Quinnová, bývalá agentka FBI, už se šťastně usadila v Tucsonu a svou rodinu na Floridě moc často nenavštěvuje. Jenže její někdejší parťačka od policie Laura Colemanová - žena, jíž zachránila život a která zase zachránila život Brigid, nyní na Floridě žije. Když tedy Laura zavolá kvůli případu, jenž se nevyvíjí dobře, Brigid neváhá nastoupit do letadla. Laura přerušila službu u FBI a dobrovolně pracuje pro právnickou skupinu, která se snaží dokázat nevinu člověka, jehož čeká trest smrti za vyvraždění rodiny. Laura je pevně přesvědčená, že nic neudělal, ale Brigid si tak jistá není - ovšem datum popravy se neúprosně blíží, takže musí jednat rychle, chtějí-li najít důkazy, které by ho mohly zachránit, než bude pozdě…... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: ekniha , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

A Twist of the Knife , 2017


více info...

Přidat komentář

ivzu77
05.03.2022 4 z 5

Knihu můžete číst samostatně, ale všechny tři na sebe plynule navazují a život Brigit Quinnové se nějak vyvíjí a uzavírá. Jsem ráda, že jsem si sérii dala najednou. V této se mi líbila zápletka a čtení mne bavilo.

Johny_H.
25.11.2021 5 z 5

Tak toto byla opravdu velmi zajímavá kniha. Celou dobu jsem trnul jak to dopadne a nic nebylo navíc tak jak to má být. Za mně osobně mohu doporučit


LusSyNDA
31.05.2021 4 z 5

Moc zajímavá a pěkně zapletená zápletka případu o muži odsouzenem k trestu smrti. To se mi opravdu hodne libilo. Postava Brigid Quinnové mi taktéž přirostla k srdci. Jediné co bych v knize klidně vynechala a podle mě to vubec nebylo potřeba, je linka o tátovi Brigid v nemocnici. Zbytečné kapitoly z nemocnice, které příběhu nic navíc nepřidají.

SilvieSisinka
09.12.2020 5 z 5

Pro mě napínavé čtenícko. Zamotana zápletka.

LutherKing
13.11.2020 3 z 5

Opět jsem objevil dobrou autorku.

oleg
01.09.2020 3 z 5

Dočetla jsem ale zkrátila bych ji na polovinu,čtení o tátovi v nemocnici mě vůbec nebavilo,ke konci se to rozjelo,ale jinak nic moc,první kniha mě bavila ale toto opravdu ne.

harena
22.10.2019 4 z 5

Třetí a zřejmě poslední díl série, kde hlavní hrdinka je "pěkně drsná baba", bývalá agentka FBI ve výslužbě. Kniha je psána lehce, napětí pomalu vystupňováno a nechybí tu opět trocha humoru a sarkastické poznámky Brigit. Ta se rozhodne pomoci své někdejší parťačce prokázat nevinu člověka, který je odsouzen k smrti za vyvraždění své rodiny. Pátrání je trošku zkomplikované tím, že Brigit se chce také věnovat svému otci, který umírá v nemocnici. První díl byl určitě nejlepší, ale i tento je dobře čtivý.

tacek01
07.08.2019 4 z 5

Nečetla jsem předcházející díly, takže pokud byla nutná souvislost, nepoznala jsem ji. Čtivá kniha, dobře strávený čas.

Dela111
04.07.2019 4 z 5

Tento zatím poslední díl série se odehrává na Floridě, kam Brigit přijíždí navštívit nemocného otce a současně pomoct bývalé kolegyni dokázat nevinu člověka odsouzeného k trestu smrti.
Hlavní dějová linka je celkem bohatá, je to závod s časem, protože vězeň je v cele smrti a příkaz k popravě byl vydaný. Ve vedlejší dějové lince se řeší komplikované rodinné vztahy Quinnů. A že je co řešit, dostat takovou rodinu do práce psycholog, tetelil by se blahem kolik práce a na jak dlouho bude mít... ;-)
I přes zajímavý námět, nápaditý děj a překvapivé rozuzlení, mně připadal tento díl nejslabší. Za přečtení ale stojí.

soukroma
18.12.2018 5 z 5

I třetí kniha v pořadí je velice čtivá, se zcela odlišným příběhem od těch dvou předchozích (mj. jsme na Floridě, ve vlhkém vedru, nikoli na suché poušti) - napínavá, zajímavá, na konci trochu moc bláznivá, ale přesto jako detektivka dobrá. Nejvíc ale oceňuji Brigid, která se mi tu jevila mnohem mladší než v předchozích dílech, byla plná energie, skvěle jí to myslelo a přitom se toho na ni nahrnulo najednou až moc. Rodinné peripetie by samy o sobě stačily na samostatný příběh. Brigid a její myšlenky a trefné postřehy povyšují tuhle knihu nad slušný průměr současných detektivek.

seiwaa
09.11.2018 4 z 5

Knížka je zhruba od 2. třetiny velmi čtivá a poutavá. Mohu doporučit všem, kteří jsou fanoušky krimi / detektivní literatury. Určitě si od autorky přečtu i jiné tituly.

ArwenAragorn
19.10.2018 4 z 5

Kniha se nedá srovnávat s Běsni a zuř, která byla podle mě dokonalá (autorčina prvotina). Nějak se mi nedařilo nechat se zatáhnout do děje, konec mi pak připadal zbytečně natahovaný a málo napínavý, také pasáže s otcem v nemocnici mi připadaly zbytečné.

orinka3
05.10.2018 3 z 5

Nenadchlo mě to. Možná i kvůli tomu, jak dopadl odsouzenec k smrti, možná proto, že mě nebavilo číst o tátovi ve špitále a celkově se mi to zdálo tak jaksi uměle natahované.

kneslova
16.08.2018 5 z 5

Za mne vynikající, skvěle jsem se bavila a ještě jsem nutně chtěla vědět, jak to vlastně bylo. Mám velice ráda Brigid, ta dáma mě baví, prostě super

Hella
15.07.2018 3 z 5

Bohužel nic extra, průměrná kniha, která se ani trochu nemůže rovnat s úžasnou autorčinou prvotinou Běsni a zuř.

Šárka5875
05.06.2018 4 z 5

Sůl do rány je již třetí knihou, kterou jsem od autorky četla a musím říct, že si mě opět získala. Její příběhy jsou sice psány pomalejším tempem, plynou pozvolně, nicméně autorčin styl mi sedí a hlavní postavu Brigid, svéráznou bývalou agentku FBI, jsem si oblíbila. Je to dáma od rány, která i ve svém věku oplývá vynikající kondičkou a stále budí respekt. Její hlášky nemají chybu a jsou skvělým kořením napínavého děje. Ano, děj je opravdu hodně napínavý, vždyť jde o život možná nevinného člověka. V příběhu nechybí zvraty a dojde i na dojemné pasáže a šokující odhalení.

Já osobně knihu doporučuji. Bavila jsem se, byla jsem napnutá, nenudila jsem se, prostě Becky Masterman má u mě další palec nahoru.

intelektuálka
27.05.2018 5 z 5

Další zajímavá postava v oblasti thrilleru - Birgid - bývalá agentka.
Když jí zavolá na pomoc bývalá parťačka, která se snaží dokázat nevinu muže, odsouzeného k trestu smrti kvůli vyvraždění rodiny, neváhá...
Muž tvrdí, že nevraždil - ale jeho milenka mu alibi nepotvrdí...

Nastává boj s časem - je nevinen ? Podaří se najít vraha ?
Tahle kniha má hodně postav a závěr překvapivý...

Doporučím.

P.ary
09.03.2018 5 z 5

Knihu doporučím každému, kdo má rád thrillery s detektivní zápletkou. Vše působilo velmi věrohodně, ať už se jednalo o postavy či příběh samotný. Takže za mě palec nahoru, já jsem rozhodně spokojena.

Autorovy další knížky

2015  78%Běsni a zuř
2017  83%Boj se tmy
2018  79%Sůl do rány

Kniha Sůl do rány je v

Přečtených53x
Čtenářské výzvě3x
Doporučených1x
Knihotéce80x
Chystám se číst23x
Chci si koupit11x
dalších seznamech1x