Boj se tmy

Boj se tmy https://www.databazeknih.cz/img/books/29_/298564/mid_boj-se-tmy-xuJ-298564.jpg 4 78 28

Brigid Quinn série

< 2. díl >

Bývalá agentka FBI Brigid Quinnová zažila psychopatů víc než dost. Chce nechat vše za sebou a vybudovat si v Tucsonu nový život s manželem, přáteli a klidnou prací soukromého očka. Po smrti švagrové se ujme sedmnáctileté neteře, která však začne projevovat nezdravý zájem o pitvání různorodé zvířeny. Brigid mezitím slíbí místnímu páru pomoc s vyšetřováním smrti jejich syna – ani to nakonec není tak snadné. Její dům přestává být útočištěm a všude jako by číhaly nové hrozby. Brigid neví, jestli může vůbec někomu věřit. Nebo je to jen tím, že se ďábel nastěhoval blíž?... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: , MOBA (Moravská bastei)
Originální název:

Fear the Darkness , 2014


více info...

Přidat komentář

ivzu77
28.02.2022 4 z 5

Druhý díl mne opět bavil, bylo to čtivé, zápletka dobrá. Agentka ve výslužbě Brigit Quinnová nemá klid ani ve svých 60ti letech a je soukromou vyšetřovatelkou. Případ utopeného hocha, její neteř, káva v kostele, halucinace, kamarádka a její manžel ležák....

baji42
12.12.2021 4 z 5

Docela čtivá knížka, i když je to celé trochu naivní a dá se předpokládat, jak se bude příběh vyvíjet. Nic překvapivého, ale přečíst se to dá.


Johny_H.
06.11.2021 5 z 5

Tak druhý díl měl o něco pomalejší rozjezd nic méně vyvrcholení příběhu a samotný závěr byl naprostá pecka a mohu jen doporučit.

LusSyNDA
25.04.2021 4 z 5

Pěkné. Není to sice dechberoucí příběh, který by vás nenechal spát, ale zápletka a rozuzlení celého příběhu se mi líbilo.

Abia
28.02.2021 3 z 5

Kniha to není špatná. Jen jsem už četla lepší detektivky Tady jsem díky nepřehlédnutelnému navádění pochopila poměrně brzy, kdo to bude. Ale četlo se to dobře, chtěla jsem vědět, jak to dopadne a to bylo fajn.

SilvieSisinka
06.12.2020 4 z 5

Zápletka se pěkně zapletla . Kniha se pěkně čte.

DominaCZ
06.09.2020 3 z 5

"...šaty odhalovaly její PLNÉ křivky-vážila asi 50 kilo."
Tak to pak jo :))))))

"Budou ji soudit jako dospělou." V 17, když není zletilá?!!
SPOILER:
Strčí do huby první pilulku a začnou se dít divný věci. Napijou se v kostele kafe a lidi padaj k zemi otrávení. To mě na ní štvalo. Že je to stará borka, co jedním chmatem skolí veterána mladýho, jak pořád nezapomněla podotýkat, ale věčně NENACHÁZÍ SPOJITOST. 400 stran se matle v myšlenkách ČÍM TO ASI JE? BYLO TO TAK? NEVÍM...
Rozbijou se v autě, on rozlámanej rypák, ale jasný, vůbec ji z toho neobviňuje, poldové taky pohoda, VIDĚLA JSTE HADA? TAM ŽÁDNEJ NIKDE ALE NENÍ, NEVADÍ, NASCHLE.
Ale ani to ji nepřiměje jít za lékařem a říct mu, že má vidiny, až se z toho vybourali...
Ona si narve tlamu a tělo lékama, ale nenapadne ji, že šílet a být divná asi patrně bude po nich a ne z nějaké podělané sušené kůže ropuchy twl...prostě debil na to, že jde o špičku ve svým oboru, jak to furt všem cpe a jak furt vzpomíná, že se svíjela jako sexice v báru před mafiánama a dělala mezi něma atd...

Takže nesympoš.
Ale knížka byla po dlouhé době čtivá a nutila mě, proto škoda tak "normálního low" rozuzlení, který bylo nadosah a příliš okatý.

oleg
10.08.2020 4 z 5

Druhá knížka byla také dobrá ale místy bych to zkrátila,četla se pěkně.

Marciem
21.07.2020 5 z 5

Hlavní hrdinka Brigid Quinnová v tomhle dílu trochu zlidštěla. Myslím tím, že se objevují nějaké zdravotní potíže, trochu i psychické a to jí dělá opravdovou. Nemám ráda superlidi, kterým táhne na sedmdesát a přitom fyzicky zvládají kousky dvacetiletých. Takhle je to v pořádku. Děj se rozbíhá pomaleji, což vůbec nevadí, protože pak graduje a závěr ......... skvělé!!

Jakubadavid
10.04.2020 5 z 5

Styl psani se mi zalíbil už při čtení 1.dílu. Děj pěkně plyne, zapletka se zapleta! Agentka je sice někdy až moc silna a vše zvládá i vzhledem k vyššímu věku nadstandartne, ale proč ne. Za mě velice příjemné čtení. Určitě se pustim do dalsiho dílu. A navíc je tam teplo, narozdil od severských krimi. ( které miluji)

harena
03.09.2019 5 z 5

Skvělá detektivka s prvky thrilleru s již postarší, ale stále fyzicky velmi zdatnou dámou, bývalou agentkou FBI je stejně napínavá, jako první díl. Ubylo trochu honičky za vrahem, což vůbec nevadilo, ale neubylo sarkastických poznámek Brigit, ani jízlivého humoru. Zpočátku trochu pomalejší rozjezd, ale pak velké napětí do poslední stránky. Velmi dobrá, originální detektivka.

Dela111
02.07.2019 4 z 5

Boj se tmy je velmi kvalitní detektivka s thrillerovými prvky, patří k těm lepším.
Hlavní hrdinku jsem si oblíbila už v prvním díle, Brigid mě baví. Je to chytrá dáma, bývalá agentka FBI, na svůj věk rázná a se správným přístupem k životu. Tentokrát to Brigid trvá než jí to secvakne a pustí se za správným pachatelem. Ovšem potom už jde rovnou po něm a cesta to bude přímo o život!
V první polovině knihy se místy děj trochu vlekl, druhá polovina byla už parádní počtení na jeden zátah.

maličkán
12.01.2019 4 z 5

Od knihy dle hodnocení jsem čekala daleko víc. Stále jsem očekávala, co přijde a ono nic. Žádný velký napětí se nekonalo. Dost mě to zklamalo.

Gibis
12.01.2019 5 z 5

Brigid Quinnová mě hodně bavila už v prvním díle Běsni a zuř a ani Boj se tmy mě nezklamalo. Za mě výborný thriller s překvapivým koncem a sérii řadím mezi srdcovky.

orinka3
12.09.2018 4 z 5

Konečně povedená detektivka. Výborná hlavní postava, i ty vedlejší. Perfektní styl psaní, nic rozvleklého, oceňuji sarkasmy v textu. Podezření zprvu padlo na pachatele, který byl ale až příliš nápadný. Pak jsem začala tušit, že vrahem je "zahradník". Moc dobře se to četlo, konečně spisovatelka, které jde práce od ruky a má dobré nápady.

Vladísek
07.05.2018 4 z 5

První knížka o Brigid Quinnové, kterou jsem přečetla a musím hodnotit jedině kladně. Příběh se mi líbil a je pravda, že zhruba od poloviny knihy jsem začala nabývat dojmu, že nic asi nebude tak, jak je nám naznačováno. Myslím, že tato detektivka určitě za přečtení stojí.

ArwenAragorn
12.03.2018 5 z 5

Nejdřív jsem chtěla dát čtyři*, protože děj se místy trošku vlekl, ale kvůli hodně podařenému a pro mě neočekávanému závěru jednu přidám.
Kniha však v žádném případě nedosahuje kvalit thrilleru Běsni a zuř, který mě vyloženě nadchl a kde jsem se se sympatickou Brigid seznámila.

mišák1262
17.10.2017 4 z 5

detektivka psaná velmi dobře konec mě docela překvapil vubec sem nepostřehla ani malinkatý náznak že to vlastně bude ta osobo co jsem si myslela celou dobu.....

simika
05.09.2017 3 z 5

Druhý příběh Brigid nebyl tak čtivý jako ten první. Zvykli jsme si na to, že Brigid, ač ne nejmladší, je stále ve formě a ve střehu. A v tomhle příběhu jakoby ztratila svoje instinkty a ostrovtip. Nicméně stále to je dobře napsaná detektivka :-)

maxihrosik
30.08.2017 5 z 5

Napínavý příběh s dobrou detektivní zápletkou a sympatickou hlavní hrdinkou. Brigid je inteligentní, racionálně uvažující, houževnatá šedesátnice se spoustou životních zkušeností, která umí s nadhledem i občasným humorem čelit všem nástrahám. To, že někdy nepřiměřeně reaguje nebo o sobě pochybuje, jí dodává lidskosti a uvěřitelnosti.

Autorovy další knížky

2015  78%Běsni a zuř
2017  83%Boj se tmy
2018  79%Sůl do rány

Kniha Boj se tmy je v

Právě čtených1x
Přečtených89x
Čtenářské výzvě5x
Doporučených2x
Knihotéce86x
Chystám se číst35x
Chci si koupit4x