Neptúnov syn

Neptúnov syn https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/334096/bmid_neptunov-syn-7wY-334096.jpg 5 1000 84

Nezvestný Percy Jackson sa vracia späť! Stratil však pamäť a nevie, kto je, odkiaľ prichádza a aké je jeho poslanie. Z hlbokého spánku sa zobudil u vlčice Lupy, ktorá ho poslala do Tábora Jupiter, rímskej obdoby Tábora polokrvných. Všetci okolo neho ho považujú za syna boha Neptúna, rímskeho boha morí. Spoločne s ďalšími členmi tábora, Frankom a Hazel, odchádza na Aljašku, aby naplnil dávne proroctvo. Podarí sa im tam oslobodiť boha smrti Thanata, ktorého uväznili obri? Aké ďalšie nebezpečenstvá čakajú Percyho, ktorému sa počas cesty začína vracať pamäť?... celý text

Žánr:
Literatura světová , Fantasy , Pro děti a mládež

Vydáno: , Fragment (SK)
Originální název:

Heroes of Olympus: Son of Neptune , 2011


více info...

Grohlinka
Grohlinka
25.02.2024 5 z 5

Tenhle díl se mi moc líbil, nové postavy jsou skvělé, mnohem zdařilejší než Piper v Proroctví, která mi nesedla a její části mě vůbec nebavily. Tady se vlastně začíná vše spojovat a to největší dobrodružství teprve začíná. Závěr knihy mě nutil otáčet stránku za stránkou, tak dobrý byl.

zirafinec
zirafinec
29.10.2023 5 z 5

Mnohem lepší než první díl, už to dohání Percyho Jacksona :)


Akléda_
Akléda_
22.08.2023 4 z 5

Po roce a půl jsem se konečně dostala k pokračování Bohů Olympu a musím říct, že to bylo o moc lepší než jednička. U té jsem měla problém s délkou, s postavami, s novým světem a s tím, že mě to celkově tolik nebavilo. Možná to u dvojky bylo lepší i z toho důvodu, že jsem věděla co čekat. Líbilo se mi to mnohem víc, bavilo mě to, bylo to vtipné a dokázala jsem se lépe zorientovat. I když teda musím říct, že mezi "novými" postavami mám pořád bordel a že plést římskou mytologii do té řecké je pro mě fakt těžké na pochopení. Díky bohu za ten slovníček na konci, ten mě zachraňoval úplně neskutečně. Pořád se mi to teda čte z nějakého záhadného důvodu docela pomalu, ale měla jsem narozdíl od jedničky tendenci v tom pokračovat a vracet se k tomu. A hlavně - je tu Percy Jackson! Jak ten mi chyběl. Jsem hrozně ráda, jak to autor všechno proplétá a rozhodně doporučuji číst Bohy Olympu až po PJ protože i když si tu sérii teď už nepamatuji úplně detailně, stejně ty odkazy zvládám chytat. Konec byl zase mega otevřený a já jsem zvědavá, kam to povede dál. Jen doufám, že se do dalšího dílu pustím dřív než za rok a půl, jinak mi bude třicet než tu sérii dočtu :D

Caro2002
Caro2002
09.02.2023 4 z 5

(SPOILER) Percy se opět vrací na scénu.
Napínavé putování bez paměti, které známe už s prvního dílu knihy zde pokračuje, tentokrát však v hlavní roli s mým oblíbeným Percym Jacksonem. Objevování Tábora Jupiter jsem si užila, nový pohled na věc ze strany Římanů se mi zalíbil.
Co se týká nových postav tak Hazel a Franka jsem si oblíbila o něco víc než Jasona a Piper.
No nemůžu se dočkat jak se jejich příběh dál rozvine.

Book_lover469
Book_lover469
30.12.2022 5 z 5

Opět skvělá knížka. Na Percyho Jacksona to nemá ale vůbec to nevadí. Hazel a Frank jsou zajímavé postavy které jsem si velmi oblíbila a těším se co dál. A Tábor Jupiter a Aljaška jsou zajímavá nová prostředí. Samotnému konci knihy pak snad ani není co vytknout. Zajímavé, vtipné a opět je to něco jiného. Hned se vrhám na další díl. 5/5

Elea
Elea
20.12.2022 3 z 5

I když se Percy opět objevil, přece jen to není série Percy Jackson, chybí tomu její lehkost, sebeironie a nadhled. Nové postavy jsou celkem sympatické, i když u Hazel mi dost vadí jejich 13 let. Trochu nechápu úmornou snahu autora za každou cenu spárovat co nejvíc postav.

MilanKop
MilanKop
10.12.2022 5 z 5

Velice provedené pokračování série a vrátil se i Percy. Všechno nabírá na obrátkách a vše dává větší smysl. Stránky doslova létají. Dle mne zde není co vytknout a jdu se s chutí vrhnout na třetí díl. Doporučuji všem :)

andrejci
andrejci
30.09.2022 5 z 5

K tomu se nedá nic dodat. Můj oblíbený polobůh je zpátky. Z toho důvodu jsem knížku došlova zhltla.
Percy je pořád stejný jak jsem si ho pamatovala. Úplně stejný trouba a kopyto (ale v dobrém). Děj z jeho pohledu jsem užívala nejvíc. Navíc se mi líbily nové posatavy. Hazel a Frenk za mě super. Oblíbila jsem si je víc než Jasona s Piper. Reyna taky nebyla vůbec špatná. Překvapilo mě, že uuž se s Percym potkala. Navíc se tam objevili o postavy z původní série a hezky se to propojilo.
Moc se mi líbilo, že tady jsme se víc zaměřili na Řím. Jejich pravidla, zákony, výcvik a božstvo. Hodně podobné Řecku, ale přesto jiné.
Knížka mi navíc přišla o hodně vtipnější než první díl. Hlavně teda jak Percy přišel o plyšáka.
Neuvěřitelně se těším na další díl. Potom zakončení se těším až se všichni potkají.

Ailee
Ailee
24.06.2022 3 z 5

Možná to je mnou, ale přijde mi, že to začíná ztrácet šťávu. Začátek byl dobrý, ale ten konec mi přišel tak nějak uspěchaný a bez napětí. Tam, kde to mělo gradovat, jako kdyby to přestalo autora bavit a chtěl to mít rychle za sebou. Neporazitelní a nepřemožitelní hrdinové Říma. A Řecka. Aspoň trošku nabančit měli dostat, jinak to ztrácí na uvěřitelnosti.

kačuleee29
kačuleee29
02.06.2022 5 z 5

Tenhle díl byl naprostá bomba! Užila jsem si ho více, než první díl (asi proto, že tam byl Percy ;D). Samé napětí a nové postavy i Tábor Jupiter jsem si oblíbila. Hrozně moc se těším na další díl, až se Percy zase setká s Groverem a hlavně Annabeth! Uff, jsem opravdu ráda, že to čtu, když jsou všechny díly venku :D. Rick to má všecko do puntíku úžasně zpracované.

lukaskmn1
lukaskmn1
02.02.2022 5 z 5

Naprosto geniální.

zirafinec
zirafinec
23.01.2022 5 z 5

Skvělé pokračování skvělé série. Mně osobně se líbil více, než první díl, možná je to ale tím, že jedničku jsem četla mnohem déle.

Feliska764
Feliska764
15.01.2022 3 z 5

(SPOILER) Hurá, Percy je zpátky! Sice nemá paměť, ale i tak je s ním zábava. Jak ho naštve Octavian, když mu sebere pandu :-)
Hazel a Frank mi jsou sympatičtější než Piper a Leo. Ale vážně je nutná ta etnická vyrovnanost? To máme indiánku Piper, hispánce Lea, kreolku Hazel a asiata Franka... A pak to zmiňované nucené párování, opravdu musí kyklop chodit s harpyjí?
A Percy je pro mě prostě třída, vůbec mě nezajímá, že podle Marta potřebuje Frankův smysl pro povinnost, on nakonec udělá, co je potřeba.

Beltrix
Beltrix
10.08.2021 4 z 5

Hurá! Percy je zpět. Tenhle díl mě bavil víc než ten předchozí, protože Percy je prostě skvělý. Ani Hazel a Frank nejsou špatní, ale nefunguje to tak dobře jako původní série, kde byl pouze Percy ten výjimečný a Annabeth s Groverem sice neměli extraúžasné schopnosti, ale dovedli si poradit jinak. Tady jsou superúžasní se supersmutnými životními příběhy všichni, a ztrácí to tak svou výjimečnost. Zatímco Percyho první výprava byla velmi svižná, tady působila skoro pomalu, především kvůli často zmiňovaným pauzám na jídlo a spánek, které sice chápu, ale rušily tempo příběhu. No a konec, respektive porážka nepřátel mi přišla příliš snadná, což je ale problémem skoro všech Riordanových knížek. Nepřátelé jsou popisováni jako takřka neporazitelní, ale nakonec je cesta k nim mnohem obtížnější než jejich samotná porážka. Z vedlejších postav musím zmínit Octaviána, který by se bezpochyby velmi přátelil s Dolores Umbridge, ale je opravdu dobře napsaný. A užila jsem si i Arése/Marse, kterému byl dán větší prostor.

voody99
voody99
07.07.2021 5 z 5

Je to díl od dílů stále lepší a lepší i když to nečtu poprvé.
Užívám jsi na maximum každou kapitolu ať v podání Percyho, Hazel nebo Franka. ♡♡

Lucka20
Lucka20
07.04.2021 5 z 5

Nemůžu si pomoct, ale zatím vše co jsem od tohoto spisovatele přečetla, jsem hltala jak malá holka.
První díl ukazoval co se dělo s Jasonem a táborem polokrevných, tento díl popisuje Percyho cestu za navrácení paměti.
Za mě určitě super, doporučuji. To co se člověk dozví o řecké a římské mytologii je také bezva.

kacaav
kacaav
23.12.2020 5 z 5

POZOR TATO RECENZE MŮŽE OBSAHOVAT SPOILERY!!!
Ani ve snu by mě nenapadlo že jsou dvě strany, Řím a Řecko, taky mám možnost nakouknout do tábora Jupiter (římského tábora polokrevných) ale štve mě to že Percy přijde o paměť. Taky
mi připadá dobré to že jsou tam nové postavy (Frank a Házel).Taky mi připadalo vtipné to jak Thanatos používá moderní zařízení.

DK197
DK197
06.12.2020 5 z 5

E-KNIHA: Bála jsem se exkurze do Říma, ale líbilo se mi to. Domnívám se, oba tábory mají pozitivní i negativní stránky a to je na tom skvělé. Líbí se mi všichni hrdinové. A také střídání vypravěče, což z předchozí série neznáme. Výprava skvělá, plná překvapení. Mám jen dvě drobné výtky - buď v tomto díle zapomněla naše trojice pořádně odpočívat, nebo už to tolik coby dospívající polobohové nepotřebují. A zdá se mi to, nebo má většina postav jedno společné? Pocity méněcennosti. Trošku ohrané. Jinak dobré jako vždy. Možná lepší, než předchozí série.

hana4834
hana4834
04.12.2020 5 z 5

Dobrá kniha, lepší jak jednička. Ústřední pár Hazel + Frank mi přijde lepší než v jedničce Piper + Jason.

StarPopcorn
StarPopcorn
23.10.2020 4 z 5

(SPOILER) Dobrá kniha, i když horší než jednička. Ústřední pár Hazel + Frank mi přijde lepší než v jedničce Piper + Jason.
Percy je zpátky a v plné parádě.
Bohové se mi nepletli, naopak. Mars je sice chytřejší než Áres, ale Clarissin otec je prostě nej. Poslední výtka: Tyson a Ella??? Fakt docela divný, přijde mi to jako takové nucené párování, jak psala tady kedlis