Biomanželka

Biomanželka https://www.databazeknih.cz/img/books/45_/45145/bmid_biomanzelka-XBL-45145.png 3 1090 228

Biomanželka/Biomanžel série

1. díl >

Biomanželka/Biomanžel série

1. díl

Nový humoristický román od Michala Viewegha je volně inspirován životem Michala Viewegha a jeho rodiny. "Od začátku jsem přesvědčena, že Mojmírovo manželství s Hedvikou je moderní soft verzí pradávného příběhu o Modrovousovi, který vraždí své ženy. Jistě jej znáte: nezkušená kráska se provdá za chlípné bohaté monstrum, které jí naoko poskytuje svobodu, ale ve skutečnosti zabíjí její přirozenou krásu, talent a nespoutanost," říká dula, vypravěčka nové knihy Michala Viewegha Biomanželka. Dula je zprvu jen průvodkyní manželčiným těhotenstvím a porodem. Svou rodičku však neopouští ani poté, takže následujících sedm let s Hedvikou a jejím manželem bydlí - to je výchozí situace humoristického románu nejpopulárnějšího českého spisovatele. "Zdánlivě humoristického," upřesňuje autor. "A nemohu bohužel popřít, že je to román částečně autobiografický." Kniha vychází 27. 9. 2010... celý text

p.stranska
p.stranska
04.02.2024 3 z 5

Narozdíl od většiny tady, já se pobavila. S nepřehlédnutelnou ironií autor popisuje to, co se děje ve většině dlouhodobých vztahů... ženy si život a vše, co s ním souvisí, představují naprosto odlišně od mužů. Muži nerozumí ženám, ženy nerozumí mužům, přesto spolu dokážou žít a mnohdy jeden druhého i milovat. Ano, kniha není žádné veledilo, ale tak nízké hodnocení si podle mě nezaslouží.

ddkk
ddkk
26.01.2024 2 z 5

Další z exkurzů do života MV. Docela chápu jeho rozčarování nad původně úžasnou manželkou, která, docílivší hmotných statků, proměnila se v eko-bio-ženu a již svého narcistického manžela tak nějak nepotřebovala. Nicméně, jako literatura mne autorův životní omyl zas tak moc nenadchl a vydržela jsem do konce jen proto, že jsem aktuálně neměla při domácích pracech nic jiného k poslechu.
Takže tak.
Jo, mimochodem, biožena byla původně knihovnicí, takže se to nečekaně hodí i do ČV.


potok
potok
09.01.2024 2 z 5

Takové jedno green-deal manželství

bazdobrknih
bazdobrknih
04.01.2024 1 z 5

Koupeno z druhe ruky...a treti predano rychle dal. Dilo ponekud slabší a jaksi bolestinske. Ostatni knihy pana Michala jsou lepsi. Tohle zkratka nesedlo...

freejazz
freejazz
11.08.2023 4 z 5

krivé zrkadlo nastavené něcistom a pestovateľom všetkých ezotupostí, ktorými je doslova zaprasená celá česká spoločnosť. mať doma niečo také, tak sa sťahujem na mesiac, nie, na Mesiac:)
ale dobrý fór - pestovanie ezokultúry ako základný životný program unudenej manželky dobre zarábajúceho muža.

SSTknihy
SSTknihy
19.04.2023 2 z 5

O fous lepší než následné pokračování Biomanžel, rozhodně méně ufňukané, ale i tak se celým příběhem line bolestínsky uražené ego a snaha vypořádat se rádoby vtipnou formou se zhrzenými ideály a se ztrátou představy o dokonalé manželce. Nebavil mě ani styl vyprávění, ani příběh, ani postavy. Omlouvám se všem příznivcům, ale nic dalšího od pana Viewegha už fakt číst nebudu.

Lele61
Lele61
17.04.2023 1 z 5

Bohužel úplně nejslabší román od Viewegha. Zdaleka nedosahuje kvalit jeho ostatní tvorby. Tato kniha mě prostě vůbec neoslovila.

Zelený.úval
Zelený.úval
17.04.2023 3 z 5

Kniha se kupodivu dobře četla, ale jinak moc nevím, co si o ní mám myslet. Někdy mi bylo Mojmíra až líto a v některých situacích se zase spíš kloním k Hedvice.

norrasun
norrasun
24.03.2023 5 z 5

No. Každému v životě se něco děje, jen ne všichni to umíme takhle pěkně knižně zúročit jako tuhle pan spisovatel. Já jsem se solidně pobavila, s hodnocením u mě panuje shoda s DominouCZ včetně těch mykóz. Třešničkou pro mě byly v knize zmíněné mé milované Hnusle, kde opilý Mistr porůznu vegetoval. Takže s klidem dávám pět vaginálních čípků..

Lilu_
Lilu_
14.03.2023 3 z 5

četení nešlo moc rychle ale v zásadě to nebyla špatná kniiha, ovšem chápu, že ne pro každého...

Aranel15
Aranel15
05.03.2023 1 z 5

Styl humoru nebyl úplně mým šálkem kávy a pořád si myslím, že kdyby se Hedvika po mateřské normálně vrátila do práce, nevymýšlela by blbosti

IvikaS
IvikaS
03.01.2023 3 z 5

Kniha názorně ukazuje, že mnoho problémů vznikne když se lidé mají příliš dobře. Jsou zdraví a bohatí a nemusí každý den ráno vstávat do práce tak co jim zbývá jiného než se babrat v nesmyslech.

Romalu
Romalu
07.07.2022 1 z 5

Nic proti panu Vieweghovi, ale já moc nerozumím tomu, jak může být nejčtenějším spisovatelem v Česku. Humor mi moc nesedí, ke stylu vyjadřování hlavního hrdiny cítím nesympatie.

Aleh
Aleh
06.07.2022 3 z 5

Nesouhlasím s tím, že je tato kniha prezentována jako humoristický román. Jsem zvyklá u Michala Viewegha na to, že své čtenáře pouští do svého soukromí až příliš často, ale na můj vkus popisuje některé události a vyjadřuje se k různým situacím. které by nám čtenářům mohly být možná jen okrajově sděleny nebo i zcela utajeny. je to samozřejmě otázka vkusu samotného autora i nás čtenářů. Rozhodně, ale tento příběh nebude patřit k těm, které bych si s chutí znovu po čase přečetla. Je mi to líto, ale je to tak.

DominaCZ
DominaCZ
24.06.2022 4 z 5

No, hele... Překvapivě to je čtivý.
Co se týče děje...ať už se to real Vieweghovi dělo nebo ne, přeju mu to.
Vy ho litujete, já za tu nabubřelost ne. Fascinuje mě, jak se tam popisuje jako úžasně všemi žádaný milionář, kterýho chtěly a se kterým šly VSECHNY.
NO ... zkoukněte si jak vypadal v tý době 2000 a chuť nás asi přejde, že? :)

Ona sice je posedlá, ale jinak nic zlého nedělá. Může být rád že se jen hrabe v hlíně, vaří čaje, prachy utrácí max za čínský léčitele kteří mnohdy vyřeší víc než naši obvoďáci a "odborníci" a dává děckám zdravé jídlo.
Mohlo snad být hůř a tímhle nikomu neublíží ne?? Ať je rád že mu lapí doma a její starostí je péče o všechny a všechno okolo!!!
Jediný problém je ta stará bába co má po padesátce ještě furt menses no, ta by jela jak saks.
Takže on je fňukna a dobře mu tak.

Jediný co mě zarazilo byly věčný vaginální mykózy tý ženy...to by žena žijící eko bio koupající se při Luně v heřmánku stravujici se tak fantasticky mít neměla ne??

Takže tak. Dobře ti tak troubo, konečně víme jak na tebe!!!

Jo a jinak ta jeho žena Veronika je skutečně zakladatelka Mateřského centra a dělá do ezo kydů jako cyklická žena atd: "...potlačováním temných stránek osobnosti, které pomocí různých technik měníme na podporující a tvořivé.
Zaměřujeme se na rovnováhu mezi tělem, myslí a duší v souladu s jejich ženským cyklem a ženským aspektem."
Děcka tam jsou taky pojmenovaný jako jeho dcery takže ano, on to bude JEHO REAL!!
Nádhera:)

Eliška B
Eliška B
10.06.2022 odpad!

Jedna z nejslabších knih, co jsem kdy četla, humor trapný, kniha mi přišla jako zakomplexovaná nevyrovnanost s tím, že to má někdo jinak, než já.

sarahmoon
sarahmoon
30.05.2022 3 z 5

Audiokniha - Bavila mě, v některých věcech jsem se našla, zasmála se sama sobě. Dalo mi to jiný pohled... Sem tam se na okamžik našlo i pochopení Modrovouse.

SPOILER! - To sice není, ale pokazilo mi to knihu.

Moje první setkání s autorem v knižní podobě. Líbilo se mi napsání knihy z pohledu třetí osoby. Celou dobu jsem si říkala - super, jak skvěle si nakonec sedli došli k pochopení, že o tom byl schopen vydat knihu, ve které si dokázal dělat srandu sám ze sebe. A ono to bylo naopak.

Jo hodl jsem prostě idealistka, a chtěla bych mít všechno sluničkové. Kniha bez osobního života autora by byla lepší :o) škoda, že jim to nedopadlo...

marca_m
marca_m
28.03.2022 3 z 5

Lehce bulvárně laděná kniha, kde se autor poněkud drsně vypořádává s životním směřováním své manželky. S ohledem na pozdější rozpad manželství a mediální praní špinavého prádla je to celkem mrazivé čtení. Kniha se celá nese v duchu nadsázky a možná až přehnaného líčení, nicméně na mnoha situacích jsem si uvědomila, jak realisticky vlastně působí a kolik žen dnes propadlo různým ezo, bio, ženským kultům a takhle šíleně skutečně žije.

knihovna1
knihovna1
25.03.2022 4 z 5

Mně se knizka líbila. Čtivě napsáno. Mám pro pana Viewegha slabost.

SoukromyNosanek
SoukromyNosanek
07.03.2022 odpad!

Dostal jsem tuhle knížku od starý, že prý by mi mohly být autorovy názory blízký. Dočetl jsem a běžel jí koupit pugét a bonboniéru. Hlavně abych jí ukázal, že takovej k***t fakt nejsem.