Bez tváře

Bez tváře https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/512026/bmid_bez-tvare-y3Y-512026.png 4 165 54

Inspektorka Rosalind Krayová přežila brutální napadení nožem, při kterém zemřel její manžel. Po čase se vrací do práce, kde jí přidělí vyšetřování případu sériového vraha. Jenže tento pachatel je jiný: nejenže připravuje své oběti o život, on si chce přivlastnit i jejich identitu. A ačkoli vraždy působí nahodile, zabiják si své oběti přepečlivě vybírá. Krayová bojuje se svým nadřízeným i s vlastními démony, což ji vnitřně ničí. Pomalu však získává schopnost přemýšlet jako pachatel a její postřehy přinesou několik děsivých odhalení, která zásadně změní pohled na vyšetřovaný případ. Pak ale stačí jediný přešlap a vše se jí začne sypat pod rukama. Podaří se jí přesto najít vraha a přežít? Protože pravda je blíž, než si dovede představit… Bez tváře je první knihou z nové detektivní série, která potěší čtenáře Angely Marsonsové či Patricie Gibneyové.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Thrillery
Vydáno: ekniha , Kalibr
Originální název:

Faceless , 2018


více info...

Přidat komentář

onyx84
24.04.2024 5 z 5

No teda,to sem ani nečekal,že mě to tak chytne...nechutný vraždy, fajnová hlavní postava...jen sem se bál, že motiv všeho toho řádění je takovej divokej a nakonec v poslední kapitole vše dovysvětleno...super...hned jdu na další díl...

JezinkaJ
14.03.2024 4 z 5

Moje seznámení s inspektorkou Krayovou proběhlo celkem dobře. Trošku otravné pro mě bylo neustálé řešení jizev, ale příběh sám se dobře otevíral, děj byl napínavý, takže jsem to autorovi celkem snadno prominula a nakonec se mi krimi moc líbila.
Je to opravdu hodně dobře napsaný i když celkem drsný, příběh. Inspektorka má samozřejmě sympatického mladého parťáka a soudní patalog taky není k zahození. Její momentální osobní život je naprd, jsem zvědavá, jak se to vyvine. Dobře rozdané karty pro další díly a vývoj postav.
Škoda, že nemá psa. :)


šipek
07.12.2023 5 z 5

Za mě začátek nové série dopadl na jedničku. Již mám připravené pokračování. Jen tak dál pane Ashmane.

ydnac
05.11.2023 3 z 5

DNES JSEM SI VZAL V PRÁCI VOLNO VŽDYŤ VÍTE, JAK TO CHODÍ : NĚCO ZAŘÍDIT, NĚKOHO ZABÍT.

Rosalind se po smrti manžela a útoku na ní samotnou vrací do práce.
Vrací se vyšetřovat vraždy.
Nový případ je brutální.
Vrah svou oběť znetvořil a to co následovalo, bylo opravdu šokující...
Vrah má nečekaný talent!
Má svůj motiv a chce svou pomstu.

Kniha je napínavá a dobře se čte, ale s ohledem na mé oblíbené autory (Carter, Robotham, Fieldsova...) dávám tři hvězdy, ale knihu bych klidně doporučila :-)

Nymfadora.T.
09.10.2023 4 z 5

Moc pěkné, souhlasím se vším, co spolučtenáři napsali a těším se na pokračování.

konicekbily
06.09.2023 5 z 5

Vítám nového autora a novou policejní hrdinku z domoviny slavné Agathy. Úvodní díl řady se autorovy podařil, v zápletce skloubil nedávnou minulost hlavní hrdinky se současností a vše objasnil, na prvotinu je to velice dobré čtení. S mým dalším hodnocením nebudu mít problém: otevírám druhý díl série - tak autore drž se, ať si to nepokazíš!

Emma27
12.08.2023 4 z 5

Napínavý příběh.

ivoiro
12.06.2023 5 z 5

Další autorka, o které jsem nevěděl. Líbilo se mi to a další díly si nenechám ujít.

Jirinamac
12.05.2023 4 z 5

Není to můj žánr čtení, ale docela mě to bavilo. Pachatel je známý a střídají se jeho pocity s pocity a pátráním vyšetřovatelky Roz.

čef
07.05.2023 4 z 5

Provokující vrah tady už byl mnohokráte, jakož i věty tak co to tady máme a více se dozvíme po pitvě. Ovšem v kombinaci s převlékáním za ženu a pronásledováním detektivů se přeci jen nějakých novinek dočkáme, i když těžko uvěřitelných. Ovšem na první ligu kniha nemá, čte se však dobře a mně to tak stačí.

mi-380
15.04.2023 3 z 5

Další policistka s těžkým traumatem. Psychologa bere jako obtěžující zlo, hektolitry alkoholu samozřejmě jako nutné dobro. U četby mě udržel osvěžující popis byrokratických překážek v pátrání - místo práce v terénu nekonečná školení, místo maximálního nasazení pracovní doba od - do. Jenže brzy se vracíme do hlubokých kolejí dávno už vyježděných tradičními těžkými vahami thrillerových postupů: zvrácený sériový vrah, záhadné sklepení, bizarní vraždění, nepochopení nadřízených, sama v nebezpečném území, zásah na poslední chvíli. Závěrečné dílky skládanky celkový dojem mírně vylepšují, ale další případy s Rosalind Krayovou už řešit nebudu.
60 % (zatím 119 hodnocení s průměrem 87 %).

Česneksmedem
10.04.2023 5 z 5

Kdo si nechce hubu spálit, musí mlčet, nebo chválit. V tomto případě chválit nebude vůbec problém, protože to bylo velice dobré čtivo. Růženka je tedy trošičku problematické stvoření, ale každý jsme nějaký. No a ten pošahaný jedinec tomu dodával. Bylo zajímavé sledovat jeho myšlenkové pochody. Fakt dost dobrý.

alexis818
21.03.2023 5 z 5

To je moc hezký a napínavý příběh,myslím si že to zase půjde o další příběhy kterou si půjdu hledat.

kacaaba
18.03.2023 5 z 5

Napínavá detektivka, četla se dobře, zajímavá zápletka. Určitě se těším na další díl.

EmillyT
09.03.2023 4 z 5

První setkání s vyšetřovatelkou Roz hodnotím velice kladně. Kniha je velmi napínavá, psaná podobným stylem jako jsou série s Jossie Quinn (Lisa Regan), Lottie Parkerovou (Patricia Gibney) nebo Kim Stoneovo (Angela Marson), jen závěr mi přišel poměrně snadno předvídatelný. Střídání vyprávění vyšetřovatelky a vraha je docela zajímavý nápad. Oceňuji krátké kapitoly, příběh tak lépe ubíhá.

Jamalu
07.03.2023 5 z 5

Vřele doporučuji všem co máme rádi Angelu M. Určitě se nebudete nudit.

kikina28
22.02.2023 5 z 5

Autora jsem neznala, přišla jsem k němu vlastně náhodou a rozhodně nelituji. Psáno z pohledu vyšetřovatelky a pachatele, jak oba přemýšlí a co vymýšlí. Krátké kapitoly mi vyhovují, když už je člověk unavený, aspoň ví, kde skončil. Rozhodně si přečtu celou sérii s vyšetřovatelkou Roz.

Titas9001
21.02.2023 5 z 5

První setkání s autorem a naprostá spokojenost. Baví mě pasáže z pohledu pachatele i vyšetřovatele. Roz dostala neskutečně naloženo a některé scény opravdu berou za srdce. Osamělý a životem poznamenaný člověk, který se úporně snaží skrývat svou bolest. Příběh hodně morbidní, ale zakazuji si přemýšlet nad tím, co je vůbec možné ! Dva dny intenzivní četby - co bych chtěla více ? Druhý díl je ve čtečce......

monishek
23.01.2023 4 z 5

Zajimavy pribeh a určitě i ctivy. Nicméně ten zaver byl pro me moc přehnaný, takovy až Chuck Norris. Ale jinak pribeh pekne odsypal, napeti nechybělo a i počet stran byl akorat. Celkove bych ohodnotila jako lepsi prumer. Stoji za precteni.

jeny-v
12.01.2023 4 z 5

Zvláštní a temný detektivní příběh, který je precizně zpracován. V prvním případu nové série se v časových obdobích a kapitolách prolínají myšlenky, chování, zvyky vraždícího monstra se složitým přístupem vyšetřovatelky Krayové. Morbidní vražda Madeline, které vrah odřízl tvář, a následně nalezený mrtvý mladý muž v temné uličce Blackpoolu – ty dva případy v podstatě nic nespojuje, ale Roz to nevzdává. Zarputile bojuje nejen s bolestnou minulostí, ale i se svým šéfem Jacksonem. Do pátrání vstupuje posila v podobě dvojice Duncan Tavener a Lucy Frostová - oba sympaťáci, škoda jen, že bez dlouhého trvání.
S odstupem času zkusím další z „Případů …..“