Bella Figura: Jíst, milovat a žít po italsku

Bella Figura: Jíst, milovat a žít po italsku https://www.databazeknih.cz/img/books/38_/387372/bmid_bella-figura-jist-milovat-a-zit-po--kA1-387372.jpg 4 97 31

Pokud vás zaujaly Jíst, meditovat a milovat či Francouzky netloustnou, tato kniha vás určitě dostane. Najdete v ní vše, co Florencie nabízí – jídlo, víno, lásku, přátelství, eleganci, zdraví, spiritualitu a v neposlední řadě také nápadité recepty na skvělá italská jídla. Každému bez rozdílu přináší inspiraci, jak radostně žít. Kamin Mohammadi opustila stresující zaměstnání v Londýně. Se zlomeným srdcem, nešťastná, nespokojená sama se sebou přijíždí do Florencie, kde jí přítelkyně po dobu jednoho roku přenechala starý dům. Během 12 měsíců objevuje Kamin krásu a radosti každodenního života. Postupně se učí žít jinak a vnímat každou chvíli všemi smysly. Pořádně se zamiluje, odmiluje, aby nakonec znovu propadla lásce, zbavuje se nadbytečných kilogramů, získává ležérní nadhled a sebejistotu... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Metafora
Originální název:

Bella Figura: How to Live, Love, and Eat the Italian Way , 2018


více info...

Přidat komentář

Renike
09.11.2023 4 z 5

Florencie - Uffizi, Ponte Vecchio, David atď - na vše si ráda vzpomínám. Naposled jsem tam byla letos v březnu a ráda se tam vracím pokaždé. Kniha příjemná, autorce jsem záviděla ten roční pobyt a fandila jsem jí. A vida, žije tam i v současnosti. Obálka knihy taky hezká.

Katy_vKnihách
28.07.2023 5 z 5

Tak, takhle bych se chtěla mít. Alespoň ten jeden rok, který autorka do své knihy zahrnula. Neskutečně příjemné a optimistické čtení, které opakuji každý začátek roku. Po dočtení člověk na chvíli opravdu uvěří, že i on může zažit kousek toho "La Dolce Vita". Bravo!


moni.ka
27.03.2023 4 z 5

Příjemná oddechovka. Po knize jsem sáhla kvůli Florencii, kterou miluju. Znám ji sice jen z pohledu turistky, ne jako usedlík, ale musím říct, že na mě působí Florencie i její obyvatelé přesně takhle. Z knihy atmosféra tohoto nádherného města i toskánského venkova přímo čiší, a je popsaná velmi reálně. Oltrarno (druhý břeh Arna) a okolí náměstí S.Nicolo je přesně takové, jak autorka popisuje. Recepty na konci kapitol jsou příjemný bonus.

sarash
23.01.2023

Za mě kniha která splnila to co jsem od ní očekávala,pro toho kdo miluje Itálii naprosto věrně popsané prostředí,zvyky,jídlo a styl italského života .Kniha je úžasná oddechová četba s tím, že se rázem přenesete do nádherné Florencie.

Noisette73
09.01.2023 2 z 5

Tady je to pro mě rozporuplné, hodnotím kladně recepty v knize, to bezesporu, ale zbytek mi připadal od každého něco, chvilku nereálný, chvilku moc černý a chvilku zase sladký jako cukrkandl a nebo přemotivovaný jako sama autorka. Itálii mám ráda i když zdaleka ne tolik jako Francii,ale tady to na mě nedýchlo žádnou atmosféru ani jsem si neodpočala.

Jirinamac
07.10.2022 4 z 5

Kdo má vášeň pro Florencii a pro jídlo, tak je to asi balzám pro jeho duši, já moc ten poklid a všechno růžové zalité sluncem nemusím, ale 14 dní bych brala.

Jenny46
03.10.2022 4 z 5

Miluji Itálii a kniha mi dala co jsem očekávala, nenáročná oddechová četba...

Zuuuza
13.10.2021 4 z 5

Příjemná inspirativní kniha z krásného prostředí. Sebrat se a utéct z kolotoče velkoměsta na jih - skvělý nápad! Celou dobu čtení se mi navíc sbíhaly sliny :)

em75
02.09.2021 5 z 5

Krásný příběh, krásná kniha. Moc se mi líbily všechny popisy přírody a města, kaváren a pocitů .. bylo tam tolik krásných vět, že jsem se v duchu přesouvala do knihy. Recepty jsou vesměs jednoduché a těším se, až si z nich nějakou dobrotu ukuchtím.

karin4338
07.05.2021 5 z 5

Krásny príbeh zasadený do Florencie. Krásna myšlianka, ktorá mi utkvela: "vztahy sú "príbehy" - sú to epizody a či už sú dlhé alebo krátke, ty príbehy prežívame naplno".
Velká škoda, že ked som žila na severe Talianska ja, tak nemala som štastie na takých pohodových ľudí, ako mala Kamin.

Peyka
21.06.2020 2 z 5

"Ogni donna puo figurare al meglio se sta bene dentro la proprio pelle. Non c'entrano i vestiti ed il trucco, ma come si brilla." ("Každá žena může vypadat, jak nejlíp dokáže, když zůstane sama sebou. Nezáleží na oblečení nebo make-upu, ale na tom, co z ní vyzařuje.") Tato slova se mi vryla do paměti a měla by se jimi řídit spousta žen. Život by byl pak jednodušší. :-)

Příběh Angličanky íránského původu, která všeho nechá a přestěhuje se do Florencie. Nedávno jsem dočetla knihu Jedině Neapol (Američanka, která okusí život a lásku na jihu Itálie), která je pro mě rozhodně lépe vykreslená a zajímavější, poutavěji napsaná, úsměvnější a prostě lepší! Tady mi přijde, že se autorka jenom fláká, nic kromě sebelítosti nezná, má psát jakousi knihu, která je ve výsledku zřejmě touhle, a chová se převážně jako naivní teenagerka, která zažívá svůj první románek.

Kniha je rozdělena na kapitoly podle měsíců v roce, což je přehledné. Některé kapitoly se mi líbily, další byly jako z deníku puberťačky. Rozhodně bych knihu nesrovnávala s Jíst, meditovat, milovat, protože Elizabeth Gilbert má naprosto odlišný styl, i pointa knihy je jiná.

Vzhledem k tomu, že žiji v Londýně a mám dlouholetý vztah s Italem, tato literatura mě zajímá. Zklamalo mě, že autorka mě pořádně nedokázala vtáhnout do života, který v Itálii žije. Prostě jsem z ní necítila to nadšení, frustraci z kulturních rozdílů, či návyků, což jiné knihy (zmíněná Jedině Neapol, nebo Pod toskánským sluncem) splnily na 100%. Ani to prostření překrásné Florencie a Toskánska nedokázal vykreslit tak, aby se člověk zamiloval. Bella figura je psaná za mě suše, stroze, prostě britsky.

Abych tuhle knihu úplně neodsoudila, recepty na konci každé kapitoly jsou super. Určitě využiju! :-) Celkový koncept Bella figura se mi líbí. Myslím si, že české ženy by měly být více otevřené možnostem, být tak trochu yes(wo)manky :) a svět jim bude ležet u nohou. ;)

Sasanka777
04.02.2020

Čtivá a vtipná kniha. Odpočinkové čtení. Doporučuji. Skvělé italské recepty :)

HoneyBunny
16.01.2020 5 z 5

,,Vaše chůze ať má styl. Správné držení těla je naprosto zásadní. Při chůzi se narovnejte, jako byste své srdce nabízeli nebi."

smudlajs
07.11.2019 4 z 5

Příjemná oddychovka z prostředí mé milované Itálie. Autorka píše celkem poutavě, takže se kniha četla sama. Pokud chcete nenáročnou a příjemnou četbu, tak mohu vřele doporučit.

Arianne
25.05.2019 4 z 5

Pěkný inspirativní příběh plný slunce a olivového oleje. Itálii miluju, styl psaní je uvolněný, čte se příjemně. Hezké nenáročné čtení.

polynka1234
23.05.2019 3 z 5

Při čtení knihy jsem porovnávala s jist, meditovat a milovat. Tahle kniha je slabší a přijde mi, že se tam kammin jen tak flaka. Obsah slibuje wau efekt, ale při docteni každé té kapitoly jsem byla zklamaná- slibovaný obsah kapitoly byl jen okrajovy, zejména v kapitole - jak už nikdy nemuset chodit do posilovny- celou kapitolu ani zmínka, žádné směřování, plánování, nic, až poslední věty "výročí bylo začátkem listopadu, ale tyhle procházky městem za pomníky připomínajícími povodeň byly takovým mým malým uctením památky poslední přírodní katastrofy ve městě. A navíc to byl způsob, jak jsem se postarala o to, abych už nikdy nemusela do posilovny. " Víceméně kniha je to milá, i obohatí, jen jsem si od obsahu slibovala víc a myslím si, že kdyby se v tom autorka víc starala, mohla být kniha daleko prinosnejsi

perpe2a
09.05.2019 5 z 5

Krásný ženský román, jehož děj se odehrává v Toskánsku. Příběh angličanky, která se usadí v této neskutečně nádherné krajině, kde jsou kapitoly ukončeny i několika recepty pravé italské kuchyně. Moc se mi to líbilo, byla to příjemná, milá, oddechová kniha, která vás vtáhla do italské atmosféry. Občas jsem při čtení opravdu vnímala chutě italských pokrmů tak, až mi skoro tekly sliny :-) a má mysl se toulala italskými uličkami a zákoutími. Krásné, krásně vykreslené...a ANO, stojí rozhodně za přečtení.

mariva
25.03.2019 4 z 5

Docela příjemná četba, Florencie je úžasná a každému, kdo má možnost v ní delší dobu žít, můžu jen závidět. Podobné knihy jsou dnes časté, někdy mám pocit, že každá cizinka, která prožije delší dobu v jiné zemi (ať už je to Francie nebo Itálie), o tom musí napsat knížku. Možná, kdybych tuto možnost měla, bych to udělala taky, protože poznat hlouběji život místních lidí a ochutnat jejich úžasná jídla, to se nám, běžným turistům, nepodaří. Ale ve Florencii jsem si pohladila rypáček divočáka, takže se tam třeba ještě vrátím.

Artep25
23.02.2019 4 z 5

Mně se líbila .Super oddechovka ,která ve vás vyvolá touhu navštívit Florencii a ochutnat všechna ta super italská jídla .

Marla
05.02.2019 5 z 5

Milá, optimistická a čtivá knížka. Každý, kdo zápasí se stresem, kily navíc, vztahy, prací a vůbec sám se sebou, se tady může inspirovat. Ani by člověk nevěřil, co dokážou obyčejné procházky, obyčejné, s chutí snědené jídlo a olivový olej...