Labyrint smrti

Labyrint smrti https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/470789/bmid_labyrint-smrti-qp8-470789.jpg 4 31 8

Barbar Conan série

< 3. díl >

Conan po svém odchodu z rodné Cimerie již čelil mnoha výzvám, avšak ta největší na něj teprve čeká! Nový příběh ho totiž zavede do města Utara Kuru ve vzdálené východní říši, kde se neúmyslně přihlásí k účasti ve vražedném klání v obávaném Labyrintu smrti. Conan si záhy získá přízeň obyvatel města, ale netuší, jaké nástrahy na něj čekají a co vše bude muset obětovat, aby znovu rozehnal chmurná mračna osudu a dokázal Labyrintem úspěšně projít. Následně dostane úkol vrátit právoplatnému majiteli mocný meč zvaný Cíp temné hvězdy. A právě tato zbraň se stane Conanovým největším nepřítelem.... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Comics Centrum
Originální název:

Into the Crucible


více info...

Přidat komentář

mirec88
16.01.2024 5 z 5

Ani tretí diel nového príbehu o Conanovi ma nesklamal. Dostal som presne to, čo od tohto horkokrvného svalovca očakávam. Výborný, nekompromisný príbeh a správnu dávku krvi, meča a mágie. To sú presne ingrediencie, ktoré od barbara Conana očakávam. Prvá časť príbehu je napínavý súboj kto z koho v labyrinte smrti ako napovedá aj názov a čaká nás veru kadečo, je tu priestor aj na emócie, čo je len fajn a vyvrcholenie stojí za to. Druhá časť nás zavedie do sveta mágie, kde nie je všetko tak ako Conan vidí... A je to tiež veľmi zaujímavé. Odporúčam tento super komiks.

Milonak
18.04.2022 3 z 5

Nejslabší díl celé série, příběh v labyrintu je nudný a neconanovský, trochu mně to připomnělo filmovou sérii Labyrint pro malá děcka. Závěrečná třetina o něco lepší, ale tam už je to místy zase moc snové. S odřenýma ušima 3*. Bohužel.....


Ivan Kučera
25.03.2022 4 z 5

Po scenáristovi Jasonovi Aaronovi (Skalpy) v sérii Život a smrt barbara Conana preberá opraty série Kanaďan Jim Zub (Tony Stark – Iron Man) a načína nový príbeh, takže tým pádom vlastne nejde o sériu Život a smrt barbara Conana, ehm. Po ukončení runu s „deťmi“ mi pravdupovediac vari aj vyhovuje, že zápletka okolo muža, ktorého svalnaté ruky preliali litre krvi, ale napriek tomu nie je chladnokrvný vrah, prestala byť ambiciózna a sústredila sa „len“ na Conanov boj v temnom podzemí. Tentokrát nemáme dočinenia s komiksovou zbierkou („náhodne“ prepojenou motívom „detí“), ale s uceleným, jedným príbehom. Conan sa dostáva do zeme Utara Kuru, kde vládne boh mnohých smrtí Kchali-Maj (alebo je to inak?). Ku koncu je síce nahryznutý príbeh č. 2, ten ale vychádza z príbehu č. 1, takže... Problém je, že Zub nie je Aaron. Ak by som mal hodnotiť len scenár, tak by to bolo max. za 2*. Postavy vedia, že je medzi nimi vrah a prvé, čo urobia, je, že idú spať a na stráži nechajú jedného spomedzi seba. Takže ak je ním onen vrah, pohodlne vštekých zabije v spánku. V inej chvíli to vyzerá tak, že Conan na 100% zomrie, čo ma trochu urazilo, keďže aj malé dieťa vie, že zabiť Conana je nereálne. Pripomína to filmovú potterovku Ohnivá čaša. V nej tiež bolo prítomné publikum, ktoré nevidelo do labyrintu/bludiska. Takže je otázne, načo tam vôbec bolo. V Labyrinte smrti je to vyriešené predsa len šikovnejšie, keďže obecenstvo síce nevidí do labyrintu, ale vidí aspoň pohasínajúce krištále (akonáhle niektorý zhasne, bojovník zomrel). I tak je ale pritiahnuté za vlasy, že len kvôli tomu tam sedia desiatky hodín, v podstate dní (v aréne s publikom sa odohráva len pár posledných strán). Je povedané, že v radoch bojovníkov je zradca (zradkyňa), ale následne sa ukáže, že ním je osoba, ktorá sa do labyrintu pôvodne vôbec nemala dostať resp. sa doňho dostala čistou náhodou v poslednej sekunde. Ale hodnotím aj všetko naokolo, ako je vizuál (parádne obálky, či už tie alternatívne od Tommyho Lee Edwardsa, José Villarrubiu alebo Alexandra Lozana alebo „oficiálne“ od E.M. Gista, ktorými sú oddelené jednotlivé kapitoly), prebal, lacetku, 8 strán bonusov (alternatívne obálky, návrhy strán a dokonca utsko-český slovník, čo je fakt rozkošný nápad, ale veľa slov som v ňom nenašiel) a ono ten scenár fakt nie je žiadny fenomenálny zázrak, ale paradoxne napokon práve tá akási priamočiara béčkovosť mi pripadala sympatická. A určite čo-to zohrala aj nostalgia, keďže som v 90. rokoch ako malý frčal na Conanovi od Semic-Slovartu, takže keď som teraz otáčal farebnými, atraktívnymi stranami, dýchlo na mňa detstvo. Nebolo to nepríjemné.

memphisz
05.02.2022 4 z 5

Labyrint smrti a meč duše! Pastva pro oko i potěcha pro fanoušky dobrodružných příběhů. První polovina knihy vypráví o vražedném labyrintu, který v daleké východní zemi postavili jako obětiště bohu smrti. Druhá o meči ukavaném snad v samotném pekle a toužícím po duších lidí. Conan se s obojím bude muset vypořádat po svém, tj. s pomocí svalů a zuřivého boje. Je to přesně takový Conan, jak si ho představuji - fantasy meče a sandálů (a někdy i magie).

gaspoda
29.01.2022 3 z 5

Pfff 2/3 knihy naprostá pruda tak slaboduchej scenář mě vyloženě sr*l. Silácký kecy typu "jeho síla zocelená v žáru bitev nebo žádné výzvě nikdy nemohl odolat" prostě na každé stránce to tam bije do očí. A mě to už nebaví furt dokola v každém vydaní stále to stejné. to neexistuje trocha svěží invence. Nejde se vůbec vcítit či bát o hrdinu protože je jasný že je v podstatě neporazitelnej. No a zadní obal to zabijí dokonale věkové doporučení 14+. Existuje vydání Conana 16 18 vejš??? No a ten slovníček fuck sem chtěl knihu zahodit kdy sem to chtěl mít už za sebou a vy šašíte(luštíte-taky mám svůj slovník) s frázemi "odporný cizinec nebo ticho ženy".
Poslední třenina knihy se konečně nastartuje a dostávam to co chci(někdo zapojil Fantazii) kdy bojuje sám se sebou. No a samotnej artefakt kde se přesouváme na pole sword and magic Ale trochu pozdě.

Norri
11.12.2021 5 z 5

Začátek je čistá testosteronová řezničina a konec je zase masakr v režii černé magie. Ale hlavně je to jeden souvislý příběh. Crom za to buď pochválen! Navíc to má pěknou kresbu a úžasné obálky Erika Gista. Já jsem spokojený.

DennisMoore
09.12.2021 5 z 5

První čtyři sešity je to, řekl bych, standardní Conan, kterého nenapsal R. E. Howard. Čili slušný příběh, jemuž nechybí prakticky žádný důležitý atribut, odsýpající a zábavný, ale nic moc víc. Jenže to, co na titulní Labyrint smrti navazuje v dalších dvou sešitech, už je mnohem zajímavější. Je to víc než jen tečka za jedním dobrodružstvím, protože se to (samozřejmě v rámci conanovských mantinelů) dotkne i barbarovy psychologie, ukáže docela překvapivé situace a nám čtenářům to dá důvod těšit se na příští knihu.

het2
02.12.2021 4 z 5

Příběh je opět rozdělen do dvou knih, takže na úplný konec si ještě musíme počkat. Nicméně dějový oblouk týkající se Labyrintu smrti je ukončený (první čtyři sešity z celkových šesti, které v knize jsou), takže není problém ho zhodnotit. Kresba je opět parádní a příběh je v pohodě, dokonce je tam pokus o jakýsi "přesah" a nějaké to morální dilema. Celkově je to nepochybně o fous lepší než první dvě knihy ("Život a smrt barbara Conana") a na cestu do Kitáje se celkem těším... 3,5*

Štítky knihy

Conan

Autorovy další knížky

Jim Zub
kanadská
2022  82%Nebo je obojím?
2021  79%Labyrint smrti
2022  77%Kitaj
2021  80%Železný starkofág
2022  75%Ultronův program

Kniha Labyrint smrti je v

Přečtených32x
Doporučených1x
Knihotéce25x
Chci si koupit2x