Nebo je obojím?

Nebo je obojím? https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/488972/bmid_nebo-je-obojim-Ycg-488972.jpg 4 48 17

Immortal Hulk série

1. díl >

DĚS MÁ SVÉ JMÉNO Toho muže byste si ani nevšimli. Nemá rád pozornost. Je tichý. Klidný. A kdyby ho někdo chtěl střelit do hlavy... tak prostě zemře. Dokud se den nezmění v noc – pak znovu povstane a stává se někým jiným. Jmenuje se Banner. A tím nočním děsem je Immortal Hulk! Ale problémy je pronásledují oba. Zatímco se reportérka Jackie McGeeová snaží zjistit pravdu, Banner kráčí na osamělé pouti od města k městu, jen aby všude narážel na vraždy, tajemství a tragédie. A na co Banner narazí, to Hulk zničí! Jinde si hrdina jménem Sasquatch nemůže pomoci a cítí povinnost se do událostí zapojit. V mnoha směrech se vyrovná Bannerovi, i jeho protějšku. Sasquatch je připravený riskovat svůj život kvůli hledání člověka – jenže najde monstrum! Obsahuje sešity Immortal Hulk č. 1–5, jejichž autory jsou Al Ewing, Joe Bennett, Paul Hornschemeier, Marguerite Sauvageová, Garry Brown, Ruy José a Paul Mounts – plus materiál ze sešitu Avengers (2017) č. 684.... celý text

Literatura světová Dobrodružné Komiksy
Vydáno: , Crew
Originální název:

Or is He Both? , 2018


více info...

Přidat komentář

Marketplace
27.12.2023 3 z 5

Další komiks získaný jako příloha časopisu Pevnost. Tentokrát jeden z těch lepších. Dokonce i příběh není úplně špatný.

Terva
15.09.2023 5 z 5

Byl velký.
Silný a mohutný
jak buldozer z pekla.
A byl zelený.
Rozumíte?

Obálka mě dostala. Je fakt perfektní. A tak jsem neodolal a komiks si koupil. Po prolistování musím uznat, že kresba i barvy jsou fakt hustý. Samá zelená, kam se podíváš. I když se tvůrci v tomto svazku střídají, je kresba stálicí na nočním nebi nebo spíš nočním zábleskem zelené barvy. Obzvláště chutné jsou celostránkové kresby. Je vidět, že si tvůrci na tom nechali hodně záležet.

Citát: Bruce Banner umřít může. Jenže je tu ještě ten druhý.

Obsahově to také není špatné. Naopak je to velmi dobré. Bruce Banner cestuje od nikam do nikam. Ale snaží se v tom daném městě, kde se právě nachází, pomáhat. Tu najde vraha, tady zase nebezpečné záření, tady zachrání nemocnici a možná sám sebe. Ale to už bude zase jiný příběh. Uprostřed a na samém konci si ještě můžete užít alternativní obálky. Příjemná jednoHulka.

Citát: Jak mám vědět, že se nepřestanu měnit?


DennisMoore
11.09.2023 4 z 5

Přiznávám, že jsem nečekal, že by mě komiks s Hulkem tak bavil. Ale když on je fakt dobře napsaný a Hulka ukazuje v zajímavé, pro mě málo známé poloze mstitele - detektiva... Samozřejmě velmi, velmi naštvaného, který musí umět myslet stejně jako mlátit. Fajn.

RichardWest
11.09.2023 4 z 5

Hulk nikdy nebyl moje oblíbená postava a tak jsem se původně do jeho komiksu ani nechtěl pouštět, ale kamarád mi řekl, že tato série není tak úplně klasicky "Hulkovská" a komiks mi půjčil, takže jsem dal prvnímu číslu šanci.

Nebyl to úplně nejlepší komiks, jaký jsem četl, ale celkem se mi líbil. Dobře to buduje napětí a čte se to opravdu svižně. Kresba je naprostý mainstream, ale alespoň není nijak rušivá. Příběh je celkem fajn a postupně graduje. Pro mě odpočinkový komiks, který mě přesvědčil, abych dal sérii šanci, i když doufám, že další díly to posunou někam dál.

lassse
30.08.2023 3 z 5

Marvelovská jednohubka, která neurazí, ale pokračování už nejspíš vynechám.

Malarkey
29.08.2023 3 z 5

Je třeba přijmout fakt, že tento Hulk není klasický sympaťák s tváří Marka Ruffalla ale nemrtvá zrůda, která trhá vnitřnosti a sežere každého, o koho se otře.

Pak už to docela jde. I když i tak jsem s tím příběhem vlastně měl docela problém. Mnohdy mi totiž jednotlivé obrazy připadaly hodně statické, jedna strana třeba klade důraz na jednu emoci v jednom obličeji. Většinou v Hulkovi, jehož tvář se zde taktéž mnohdy dost opakuje.

Určitě je to ale zajímavý posun postavy Hulka někam jinam, než na co jsem zvyklý. Jen nemám komiksy z Marvelu tak namáklé, abych posoudil, zdali ty alternativní světy alternativních postav mají smysl nebo ne. Až to ve větším jednou otevřou ve filmech, tak si myslím, že divák se v tom filmovém Marvel světě totálně ztratí. Už teď to začíná být těžce na hraně.

Deimos
23.02.2023 4 z 5

Dárek k narozeninám mi udělal radost. Nová série s Hulkem, pardon s Nemrtvím Hulkem je jiná, zajímavá a poutává. Dává nám okusit trochu jiný příběh, než by jsme čekali. Je to také komiks s překvapením v podobě několika hostovaček a poměrně pěknou kresbou. Zpestřením je sešit, který kombinuje několik stylů kreseb. Určitě si koupím pokračování a mohu doporučit. (80%)

Atlantis
07.02.2023 5 z 5

Hulk a inteligentní komiks? Na první pohled oxymoron, který prostě nemůže fungovat, ale Immortal Hulk je zatraceně dobré čtivo. Celou knihu prostupuje zvláštní atmosféra, která dává tušit, že tady půjde o víc. Moc se mi líbí narážky na staré komiksy s Hulkem a obecně jsem se zatraceně dobře bavil.

Lenka.Vílka
21.01.2023 5 z 5

Velmi hezký a povedený start nové série!

O ději se mi bude asi psát špatně, protože je hodně epizodní. Každá část je trochu jiná, ale potom na konci začne dávát smysl, a já způsob vyprávění ocenila ještě víc.

A vůbec mi nevadí, že nevím, jak se Hulk vrátil. Asi by mi k tomu pomohlo Tajné impérium, které mám doma, ale to ještě neuzrálo. Takže stačil jenom takový rychlý přehled, který na začátku knihy je. A bylo to ok :)

Bavil mě příběh, užila jsem si kresbu. Protože místy je to docela drsný vyprávění, aby to rozbil příjemně lehký humor. Kresba je taky dost temnější, až na ty momenty, kdy je strašně hravá. Tohle mě moc bavilo.

Můj první jenom Hulk komiks. Jsem spokojená  :)

_Tess_
03.10.2022 4 z 5

Hulk mě ve filmech nijak neoslovil, ale jeho komiksovému zpracování jsem nemohla odolat. A bylo to dobře, jelikož se mi dostalo příjemně čtivého komiksu. Za mě jde o hodně temný a vážný kousek, hlavně kvůli Brucovým pokusům o to ukončit svůj život, nebo třeba scéně při přepadnutí benzínky. Tyhle a spoustu dalších věcí dělá z Immortal Hulka spíše vážnější čtení. Mně osobně to nijak nevadilo a užívala jsem si právě surovost, díky které mi Banner přirostl k srdíčku. Nemohu nic vytknout ani perfektní temné kresbě. Za mě naprostá spokojenost a mohu jen doporučit.

Ivan Kučera
21.04.2022 4 z 5

Tak toto ma bavilo! Tie 4* síce nie sú úplne čisté, ale 3 by boli málo. Banner je mŕtvy. Tým pádom je mŕtvy aj Hulk. Alebo nie? Alebo nie. Banner ako tulák v utajení putuje krajinou, nikto ho nepozná a primotáva sa do problémov, v ktorých musí oťaže prebrať Hulk, ak chce Banner prežiť. A on prežiť chce. Spočiatku to vyzerá ako nesúvislá komiksová „zbierka poviedok“, ale čím bližšie sme k finále, tým viac zisťujeme, že scenárista Al Ewing to s nami myslí dobre a má to viac prešpekulované, než sa na začiatku zdalo. Skvelé je, že príbehy sú pomerne komorné a v rámci možností civilné. Paradoxne, súboje s monštrami sú z celého komiksu napokon tým najmenej zaujímavým (našťastie je ich málo).

hroubek
13.04.2022 4 z 5

Z mého pohledu odvedl scénárista Al Ewing dobrou práci. Ono se to sice nezdá, ale psát příběhy se zeleným silákem není taková sranda, jak se na první pohled zdá. Ve starších komiksech byl Hulk hloupý a chtěl jenom ničit. Ewing se vydal směrem, kdy je Hulk mnohem chytřejší a je svým způsobem důstojnějším protipólem pro Bruce. Navíc Ewing moc dobře pochopil, že nemusí sázet na velkolepé akční scény a bitky, ale může dělat věci komorněji a zajímavějším způsobem. A tohle se mi hodně líbilo. Dialogy jsou dobré, bavil mě epizodický příběh a vedlejší postavy a celkově jsem si to užil. Co se týče kresby, tak Joe Bennet předvádí krásný mainstreamový standart. Kresba je přehledná a líbivá. Bennet si občas pohraje s nějakou stránkou nebo hezkým detailem. Nejzajímavější je v tomto ohledu třetí sešit, kde se mění kresba podle toho, jaká postava zrovna vypraví. Tohle mě hodně zaujalo a přišlo mi to, jak fajn nápad. V neposlední řadě musím pochválit obálky, které jsou perfektní a vytvořila je velká legenda - Alex Ross. Mezi největší klady rozhodně patří příběh a jeho vystavění. Četl jsem několik komiksů s Hulkem a dost často, tam bylo až moc dialogů a celkově se jen čekalo, kdy bude moc náš zelený silák někoho zmlátit a dokázat, že je nejsilnější ze všech. Zde se na to jde trochu jinak a to mě bavilo. Největším nedostatkem komiksu je to, že místy působí až moc "obyčejně". Chybí zde momenty, u kterých bych si řekl to pomyslné "wau". A pokud čtenáři budou čekat akční jízdu, tak budou zklamaný. Duo Ewing a Bennet odvedlo dobrou práci, ale nebude to bavit každého. Já jsem ve výsledku spokojený. Dostal jsem kvalitní komiks, který po scenáristické stránce šlape více, než dobře a má dobrou mainstreamovou kresbu. Cením si toho, že se scénárista vydal trochu jiným směrem a jsem upřímně zvědaví, jak bude příběh pokračovat. Pokud přistoupíte na hru tvůrců, tak si tento komiks můžete užít.

GoodGames
11.04.2022 4 z 5

Prvý diel série Immortal Hulk sa vážne vydaril a komiks mi spravil podobnú radosť ako Venom 1: Rex. Som zvedavý, aká bude úroveň v ďalších dieloch, či to náhodou nebude klesať, no prvý diel je kvalitný a výrazne hororový. Hulk tu vzbudzuje poriadny rešpekt.

Jajiinka
10.04.2022 4 z 5

Tento díl je začátkem série o Hulkovi a je poměrně zajímavý. Autor Al Ewing stvořil velmi přímočarý hororový příběh, který využívá noční povahu Hulka, aby postavě připsal temný prvek.

Občas byl ovšem příběh plytčí, tudíž ne vždy udržel moji pozornost, a musela jsem se opravdu soustředit a občas vracet, abych si rozpomněla. Konstantou celého příběhu je Hulk bloudící po nocích s reportérkou v patách. Rozhodně ale musím uznat, že autor nabral zajímavý směr a hororový styl Hulkovi velmi sluší. Kresba je taktéž velmi povedená a rozvržení oken a jejich barva koresponduje s celkovým vzhledem komiksu.

Celkové vyobrazení tohoto Hulka bylo .....
__________ Celou recenzi najdete v záložce Recenze / RECENZE NA PRVNÍ DÍL SÉRIE IMMORTAL HULK ___________

RaptoR
08.04.2022 4 z 5

Immortal Hulk se dočkal nominace na cenu Willa Eisnera za nejlepší komiksovou sérii na pokračování. Sice nevyhrál, ale to nás trápit nemusí. Je to sakramentsky dobré čtení, s příslibem věcí a hrůz přesahujících vše co jsme si doposud mysleli o komiksovém panu Hydovi. Více v recenzích.

Nevimm
21.03.2022 3 z 5

Tak snad se to pořádně rozjede.

fvalek
20.03.2022 5 z 5

Musím přiznat, že Hulka jsem se vážně bál, protože filmová podoba je velmi vojenská a nejde tam prakticky o nic jiného než souboj Hulka s armádou, no a i některé předchozí komiksy šly hodně do té armády a výzkumu. Nicméně výsledek mě mile překvapil a nevěřil bych, jak dokáže být Hulk mysteriózní a nadpřirozený.

Velká škoda je, že zase nemáme příliš předcházejících komiksů, které by vysvětlily, jak jsme se dostali až sem. Alespoň to Tajné impérium a tak podobně. Nicméně Hulk je zpátky, nějaký základní přehled nejdůležitějších událostí (smrtí) tam je shrnut a můžeme jít na to. Odloučení z týmovek a od Avengers Hulkovi sedí a jeho zběsilá cesta po Americe, která se nenese v duchu ničení, ale v pátrání po následcích gama záření, je zajímavá a velmi chytlavá. Vyprávění z pohledu pro mě osobně ale nic moc a spíš bych ocenil více Brucových myšlenek a motivací. Ale to vcelku nahrazují exkurzy do minulosti skrze Waltera. Další taková slušná náhrada je, že přestože tenhle komiks není nijak destruktivní, tak se nebojí zabíjení a drsáren, což je plus. je ovšem k nevíře, že by se Avengers a jiní Hulkovi známí příliš nezajímali a nechali ho takhle pobíhat, zatímco novináři mají pré a evidentně i více vervy Hulka vypátrat. No, uvidíme, co bude dál, ale hezký start série. :)

Štítky knihy

komiksy superhrdinové superschopnosti Marvel

Autoři knihy

Al Ewing
britská, 1977
Jim Zub
kanadská
Mark Waid
americká, 1962

Kniha Nebo je obojím? je v

Přečtených56x
Čtenářské výzvě4x
Doporučených2x
Knihotéce34x
Chystám se číst9x
Chci si koupit5x
dalších seznamech3x