Válka upírů

Válka upírů https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432264/bmid_valka-upiru-8Y8-432264.jpg 4 21 6

Avengers série

< 3. díl >

Transylvánie je v plamenech! Mezi upíry vypukla občanská válka a Avengers vyráží po stopě Draculy. Jen neví, jestli bude Pán prokletých jejich spojencem, nebo protivníkem. A do toho ještě tajemství úplně první Iron Fist, plány ruských superhrdinů a mrtvý hrdina na straně padouchů!

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

War of the Vampires , 2019


více info...

Přidat komentář

Kate18
15.06.2021 5 z 5

V první části se stejně jako minule seznámíme s historií jednoho hrdiny, teď je to Iron Fist. Příběh ze světa mimo zemi, kde vládne bojové umění a drak Shou-Lao.
Pak už se vrhneme rovnou do nejznámějšího místa spojeného s upíry, přímo do Transylvánie, kde bojují upírské sekty o nadvládu nad Draculovým hradem v Karpatech. Avengers mají naštěstí nového pomocníka, který má s upíry bohatou zkušenost, je to sám Dhampír Blade. V hlavní roli ale dál hodně zůstává Ghost Rider a do boje s upíry se připojí i jeden nečekaný společník.

KubaHanzelin
01.03.2021 4 z 5

Zatím nejlepší kousek z celé série.
Důvod? Blade, spousta akce a upíři jako záporáci!
Dlouho jsem žil v domnění, že Blade je jen film, až po x letech jsem zjistil, že má původ u Marvelu, přesto mě jeho příchod na scénu mile překvapil a doufám, že se bude jednat i častější výskyt.
Samotný příběh je dost jednoduchý a nic vás nepřekvapí, ale slabší příběh nahrazuje parádní nálož akce s příjemným originem Iron Fista..
No, Válka říši se blíží:)


fvalek
01.11.2020 4 z 5

Wow, jednoduše wow... třetí díl, oproti druhému, nadělal pěknou paseku v pozitivním slova smyslu. Pozadí upírů je teda absolutně nevysvětlené a chudé, ale samotná akce je perfektní. Existence Avengers, Squadron Supreme, Namorovy skupiny, Zimní hlídky a upírské skupiny, z nichž se tedy objeví jen tři, je naprosto úžasná a jejich souboje naplňují jak potřebu akce, tak politické zázemí. A upřímně, to, jak skončila Zimní hlídka, je pecka.

Sice je to trošku přeplněné akcí na úkor většího příběhu, ale proti druhému nudnému dílu to je vysvobození. Ještě, že někteří hlavní hrdinové mají i své sólovky, jinak by jejich vývoj pěkně stál a bohužel u zbylých postav se nedá říct, že by nějak vyčnívaly, jako by příběh ani nebyl o Avengers. Blade mě taky zrovna neokouzlil a na slavného lovce upírů vlastně nic nepředvedl, lepší byl snad příběh o Iron Fist, protože jak jsem už psal, pravěcí Avengers mě zajímají trošku víc než aktuální dění a snad jejich příběh bude pokračovat nějakou pořádnou zápletkou.

Na to, že příště má vyjít válka říší, tak neproběhla moc dobrá příprava, i když to částečně doplňuje Thor, ale jsem zvědavý, jak se jim příběhy podaří skloubit. Navíc tu jsou stále ostatní konkurenční týmy, což je pecka. :)

Adasin
30.10.2020 3 z 5

Že by to bylo jako u spousty seriálů, tedy skvělý nabušený pilot (začátek) a zbytek už jen přinejlepším nadprůměr? Doufám že ne, že se to zase vrátí na úroveň skvělého prvního dílu. Tedy hlavně po stránce dějové a stránce postav (ty jsou tady v podstatě jenom na okrasu), kresba je pořád skvělá a moc hezky se na ni kouká. I přes jednoduchoučký děj sloužící jen k akci plné krve a ohně mě třetí díl bavil trochu víc než druhý, minimálně část věnující se první Iron Fist byla lepší než první Ghost Rider. A celkově mi to uteklo hrozně rychle, možná až moc rychle, požitek ze čtení skoro žádný. Tedy: jako zábavná jednohubka ano, ale jestli další díly budou taky takové, nebudu v hodnocení už tak mírná 6/10

Lenka.Vílka
09.09.2020 4 z 5

Úplně přesně nevím, co si myslet... :(

Celý díl je přesně o tom, co říká název knihy. A nic jiného tam skutečně není. Moc se mi líbila linka Robbieho a je jasný, že příště se toho probere víc. Jenže tím to končí. Samý bum bum a pokračování toho hlavního příště. Největší mínus knihy. Na můj vkus se strašně dlouho plácáli v tom, aby to bylo epický (včetně kresby, na kterou si nemohu stěžovat, luxusní), že pozapomněli na děj. Cítím se ochuzena, protože se ve třetím díle pouze nahazuje do čtyřky :(

Co se mi ale líbí (jako vždy) je ta historická část. První Iron Fist (nebo Fistka?), byla super, čili se klasický úvod série opět povedl.

Ale když se na to podívám střízlivýma očima, bylo to slabý. Dobrý, ale slabý. Válka upírů není sonda do životů postav ani filosofické okénko. Je to na odreagování, nic víc nečekejte...

Voliarty
03.08.2020 3 z 5

Neviem, či som nemal náladu, alebo kde je ten upíry pes zakopaný, ale opäť som nebol plne nadšený.

Kde môže byť chyba? Asi, že som miesto vojny medzi rôznymi klanmi upírov dostal jednu skupinku upírov vraždiacu iných upírov, ktorú sa Avengers snažia zastaviť. Taktiež mám pocit, že jednotlivý Avengeri mali menej priestoru, ako v predchádzajúcich dieloch. A kam zmizla Wasp a čo sa stalo s Morbiusom? Iron Fist 1 000 000 p.n.l. ma nebavila až tak, ako Ghost Rider 1 000 000 p.n.l., i keď stále ide o fajn jednozošitové príbehy a teším sa na ďalšie z daného obdobia.

Ale sú tu aj pozitívne prvky, ktoré by bolo dobre spomenúť. Blade je super charakter a jeho zapojenie do Avengerov bol dobrý nápad. Taktiež Captain Marvel mi prišla sympatickejšia ako v minulých dieloch, až sa sám tomu čudujem. A taktiež som rád, že Aaron do hry vracia Zimnú stráž. Je super, že na svetové problémy reaguje aj iný, drsnejší a bezcitnejší, tím. Dúfam, že toto ,,zrážanie tímov" sa bude diať aj v ďalších dieloch.

Čo viac dodať. Má to svoje mínusy, ale nie je ich toľko, aby to bola tragédia. A sú tam aj plusy, ktoré dané mínusy vyrovnávajú. Uvidíme, ako to bude ďalej.