Atlasův paradox

Atlasův paradox https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/518422/bmid_atlasuv-paradox-IjB-518422.jpg 3 32 10

Atlasova šestka série

< 2. díl

Atlasův paradox je dlouho očekávaným pokračováním bestselleru New York Times z pera Olivie Blakeové, Atlasovy šestky – nepochybně s ještě větší dávkou touhy, zrady, chaosu a nožů v zádech. Šesti mágům se naskytla životní příležitost. Pět je nyní členy Společnosti. Mají na výběr ze dvou cest. Všichni musí zvolit stranu. Spojenectví projdou zkouškou, srdce budou zlomena, a Alexandrijská společnost odhalí svou pravou tvář: že je tajnou společností s mocí změnit svět, a vede ji člověk, jehož plán na změnu známého světa je už v chodu.... celý text

Literatura světová Romány Fantasy
Vydáno: , Laser-books (Laser)
Originální název:

The Atlas Paradox , 2022


více info...

Přidat komentář

MrBlueberry
23.03.2024 1 z 5

Atlasov paradox! Tak je to tu a dal som tomu ďalšiu šancu. Po prvej knihe som zvažoval, či sa do toho vôbec púšťať. Teraz už viem, že to chyba bola...

Nič sa tam nedeje a je to zbytočné. Až teraz mi došlo, že Olivia je ďalší autor, čo to robí len pre business. Čo najviac vydaní a nech to končí tak, že si musíš kúpiť ďalšiu dnihu.

Všetko čo sa deje v tejto sérii sa dá zhrnúť do krátkej brožúry a ani by to nebolo tak zaujímavé. Leštiť dookola blato - nakoniec sa bude trochu lesknúť, no...
Veľmi mi to pripomína B-čkovú Netflixovku.

Iva095
15.03.2024 4 z 5

Líbil se mi první díl a líbil se mi i tento.
Je to sice úplně jiné fantasy než na co jsem zvyklá, ale vůbec mi to nevadilo.
Nejvíce jsem si oblíbila Tristana a Nica a Parisa mi lezla na nervy úplně stejně jako v předchozím dílu.
Kniha se skvěle četla, jen je škoda. že to ho tam nebylo moc o té Společnosti.
Konec byl zase otevřený tak jsem zvědavá na další díl, který by měl být i závěrečný.


tyrkysoveknihy
20.01.2024 3 z 5

3 - 3,5

Tak musím říct, že Atlasův paradox mi dal docela zabrat. U první knížky jsem se cítila jako na hodině filosofie, která mě nějakým záhadným způsobem neskutečně bavila a u druhé jsem měla pocit, že bych si potřebovala půjčit mozek teoretického fyzika? Zatímco u prvního dílu mi stačilo, že knihu táhnou komplikované postavy, kterým jsem naprosto propadla, a vztahy mezi nimi, tak u tohoto dílu mi to nějak nestačilo a vlastně zatím pořádně nevím, co si myslet a jak knihu hodnotit. Už první díl místy působil hodně abstraktně, což dělalo to filosofování protkané s fyzikou (čas, červí díry apod), ale tady jsem byla často hodně ztracená. Je to opravdu hutné čtení, na které je třeba se hodně soustředit, a snadno vám zamotá mozek. Jsem ještě schopná vnímat, že je ta knížka vlastně geniálním příkladem dark academia záležitosti pro dospělé (kritika systému! bádání!), ale přála bych si, aby to autorka napsala víc tak jako pro blbečky jako já, kterým fyzika nikdy nešla a celkově jsou spíš humanitně než vědecky zaměření.

Mimochodem stále jsem měla ráda ony postavy a neskutečně mě bavila dvojice Nico & Tristan. Jejich rozhovory stály za to a jejich dějová linka mi připomněla premisu filmu Hráči se smrtí/Flatliners (PS: první je z roku 1990. remake z 2017. V novějším hraje tam třeba Elliot Page, Diego Luna, Nina Dobrev ještě jsem ho neviděla).

Možná to bylo momentální nastavení. Možná jsem od března 2022 zblbla. Možná je ta dvojka fakt tak jiná a ještě více abstraktnější. Asi 30% jsem četla v angličtině, pak jsem přešla na překlad. Nezměnilo to nic.

Za výtisk knihy k recenzi děkuji nakladatelství Laser společnosti Euromedia Group.

Nikola13
30.12.2023 3 z 5

3,5*
Na to, jak jsem z prvního dílu byla unešená, tak z tohoto jsem rozčarovaná. Nějak naivně jsem si myslela, že Atlasova šestka je pouze dualogie a tedy touto knížkou vše skončí. Po půlce knihy, kdy se spousta věcí strašně táhla, mi došlo, že toto bude prostřední a tedy výplňový díl, což mě docela zklamalo.
Některé části byly opravdu čtivé a svižné, ale většina knihy mi dala docela zabrat. Myslím, že kdyby to autorka klidně o 100 stránek zkrátila, ději by to prospělo a ušetřilo nás to částí, kde se nic neděje.
I přesto mě zajímá, jak to celé dopadne a dalšímu dílu dám šanci, jen doufám, že už bude poslední. :D

Ekniha.
20.12.2023 4 z 5

Musím povedať že keď som siahla po tejto knižke úplne som nevedela do coho idem.. čo očakávať o čo vlastne pôjde..
Už po pár stránkach sa tam že ale začali diať veci a tu nastal bod zlomu.. myslela som ze môžem zacat čítať 2. diel aj keď som nečítala prvý?! mega omyl.. Takze Atlasova šestka nesmie chýbať a ideme od začiatku

Na začiatku som mala menší problém s postavami ..veľa postáv na raz.. nejak si ich spojiť ale to sa rýchlo zmenilo

Poznáte Dark akadémiu? Alebo čítali ste? Normálne nechápem prečo nieje táto kniha vidieť viac

Všetko su sny.. pričarované prizraky.. kto si koho pricaruje je jeden kolotoč ..
Dobre sledujte a aj tak budete prekvapený.. čo kde kedy..
Animácie, ilúzie.. nie su magické su mágiou samotnou

Tristan, Dalton Atlas Libby, Callum budete chcieť vedieť viac..
Je celkom zložité tu niečo viac napísať aby som neprezradila niečo dôležité, ideálne ísť do tohto úplne na slepo.. ja som mala pocit že som v strede diania avengerov

Ale jedno je iste kto je tu ten “zly a kto dobrý..? Myseľ vás ovládne

PS: milujem tuto knihu už len kvôli ilustráciám.. moja prvá a proste krása

Veju007
17.12.2023 2 z 5

Tak mám za sebou druhý díl Atlasovy šestky - Atlasův paradox.

Šesti magům byla v první díle nabídnuta jedinečná příležitost stát se členy Alexandrijské společnosti. A pět z nich nyní členy skutečně je. Co je se šestým členem? A co má Atlas v plánu?

Hmmprotože už jsem věděla, do čeho jdu, nejsem vlastně zklamaná. Knížka totiž pokračuje na stejně vlně, jako první díl, takže už na straně 23 jsem si připadala hloupá. Autorka se soustředí především na vývoj postav, ale většinou mi přišlo, že hlavní myšlenky chybí, jako bych přišla až k půlce rozhovoru.

Je to velmi filozofické dílo, nechybí kvantová fyzika, cestování časem nebo teorie mnohovesmírů. To mi částečně připomínalo seriál Loki. Ale prostě pokud nejste raketoví inženýři, je docela možné, že dialogy/monology postav spíše nepochopíte.
Nechci vás ovšem podceňovat a pokud knížce rozumíte, tak vám gratuluju.

Až někdy vyjde třetí díl, spíše se do něj nepustím, protože vlastně ani nemám úplně potřebu v této sérii pokračovat.

221B
17.12.2023 1 z 5

Nečetla jsem první díl a po přečtení této knihy nebudu číst další díl. Postavy se potácejí od ničeho k ničemu a vedou rozhovory, které nedávají smysl.
Trochu jako dospělí Ijáčci, ale bez té roztomilosti.

lena.o.knihach
05.12.2023 3 z 5

Musím se vám přiznat, že vůbec nevím, co si o pokračování Atlasovy šestky myslet. Přibližně jsem věděla, na co se mám připravit. Není to žádný akcemi nabitý příběh, ani nejste moc napnutí nebo vám neběhá mráz po zádech. Je to pomalé vyprávění o světě a společnosti, diskutování o nekonečném vesmíru a magii. Možná to na první pohled může vypadat nezáživně, ale já ještě nezmínila to nejdůležitější.

Olivie Blake se zaměřuje hlavně na postavy (a že to jsou teda charaktery!), na které jsem se už víc těšit nemohla. Protože tu je víc hlavních postav, určitě si někoho z nich oblíbíte. K mým favoritům se ve druhé knize dokonce přidali i ti, které jsem v té předchozí moc nemusela. Autorka každou postavu dokáže neskutečně realisticky vykreslit, připadají vám pak skuteční.

Bohužel, druhý díl si mě tolik nezískal. Nevadí mi, když je děj pomalý, ale v tomhle případě byl spíše nudný a to mě mrzí, protože ty postavy miluju. Jak už jsme u sérií zvyklí, druhé díly bývají vycpávkové a přesně takový je i Atlasův paradox.

#spoluprace @knizniklub @knihkupectvi_luxor @laser_nakladatelstvi

DreamerX9
23.11.2023 4 z 5

Atlasův Paradox krásně naplnil Klišé 2 dílu klasický vycpávkový díl. Líbilo se mi že autorka více přiblížila magii kterou v prvním díle poněkud jen naťukla hodně mě baví svět a baví mě i samotné schopnosti které jsou vysvětleny i na základě vědeckých faktů Nicméně děj knihy byl poněkud chudý nic extra se nedělo když teda nepočítáme konec který autorka nechala napínavě otevřený nicméně předvídatelný v dalším díle budu určitě pokračovat

nikola3989
21.11.2023 2 z 5

Slabší než první díl s opět otevřeným koncem. Celou knihu se nic moc nedělo, jediné zajímavé snad bylo vyprávění vedlejších postav. A upřímně nevím, jestli sáhnu po dalším pokračování.

Autorovy další knížky

Olivie Blake (p)
americká
2022  67%Atlasova šestka
2023  65%Atlasův paradox
2023  86%Mechanika lásky
2024  0%Vládci smrti

Kniha Atlasův paradox je v

Právě čtených2x
Přečtených42x
Čtenářské výzvě7x
Knihotéce87x
Chystám se číst58x
Chci si koupit35x
dalších seznamech2x