Ateliér špičatých klobouků 5

Ateliér špičatých klobouků 5 https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/475100/bmid_atelier-spicatych-klobouku-5-s4G-475100.png 5 89 7

Zkoušku přerušil nečekaný útok neznámého Krempáka. Eunieho proměnila zakázaná magie a Coco, Tetia a zraněný Qifrey musí sami čelit nenávisti Romoneunských. Tváří v tvář další těžké zkoušce si mladí učedníci musí zvolit svou cestu. Budou však jejich síly stačit na bytost, která nemá fyzickou formu? A dodrží nevědoucí Coco přísná pravidla kouzelnického světa, nebo se nechá zlákat zakázanou magií, aby ochránila ty, které miluje?... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

とんがり帽子のアトリエ 5 (Tongari bōshi no Atelier 5) , 2019


více info...

Přidat komentář

Lienilda
13.12.2023 5 z 5

Budu se opakovat, ale opět naprosto nádherná a podmanivá kresba, detaily na šatech, nakreslená runová kouzla. Musím si vypůjčit další díly.

Hobitka
03.07.2023 5 z 5

Páni! Ateliér špičatých klobouků mě tak vtáhl, že jsem prvních pět svazků prolétla prakticky na jeden zátah... a u pětky jsem skončila čistě proto, že další díly doma nemám :D
Baví mě to moc. Je to milé, zábavné a přitom napínavé. Navíc se postupně dozvídáme střípky z minulosti jednotlivých postav. Těším se na pokračování.
A ta kresba? No nádhera! Místy se při čtení zastavuju a prostě si jen prohlížím jak krásné a detailní ty obrázky jsou... :)


kopeceli
04.05.2023 5 z 5

Takový roztomilý příběh děvčat a chlapce. Líbilo se mi, že se učí síle přátelství a vzájemné pomoci. Foglar pro děvčata asi by se dalo říci. To se ale těším na další díl!

Frizer
18.12.2022 4 z 5

Po 5 dílech této série a 1000 stranách musím říct, že je to opravdu krásný příběh. Je to jednoduché, a přesto podmanivé. Vizuál je překrásný, magický systém originální a zajímavý, je v něm spousta pěkných nápadů a já se těším, co bude dál. Myslím, že to může být také ideální otevření pro mladé čtenáře, aby si zamilovali manga a fantasy příběhy a pro starší čtenáře, aby si užili něco jednoduchého, ale jedinečného a krásného.

Stázka007
08.06.2022 5 z 5

Díl nezkalmal velice mě bavil. Přečetla jsem o jedním dechem a už se těším na pokračování.

Atlantis
31.05.2022 4 z 5

Ateliér je prostě vysoce návyková a příjemná manga. Klasicky nádherná kresba doplněná příběhem, který ve mně občas evokoval Fulmetal Alchemist. Hvězdičku dolů musím dát za to, že v pětce bylo na můj vkus až příliš patetických scén, kdy každý každému úpěnlivě věří a zachrání je síla přátelství.

fvalek
20.09.2021 4 z 5

Ateliér špičatých klobouků je moje guilty pleasure, které mě vždy zaručeně potěší. Příjemná atmosféra, kouzelné vyprávění a zatím stále v počátcích se rozvíjející svět mě baví a pravidelně mi učarovává.

Konkrétně u tohohle dílu je zajímavé, že se odehrává ihned po konci předchozí knihy a v rámci jednoho dne, takže přestože je rozdělený mezi tři skupiny postav, je celistvý a pěkně propojený. Riche prochází velkou změnou hodnot a odhaluje příběh ze své minulosti, který mě tedy nenechává spát, protože nechává velký prostor domyslet si, co se tam asi dělo. Tetia prokazuje odvahu, Agatha zase srdečnost, což je pro obě poměrně novinka. Coco moc prostoru nedostává, ale možná už mě příliš nebaví celá ta její aura "zázračná holčička, co všechno ví, všechno zná, vše jí magicky vyjde". Alespoň se odhaluje, co mají Krempáci v plánu, a to je plus. Zbylé postavy jsou už spíš takový support, který toho moc neodhalí, i když nám tu už pár dílů visí otázka, co má Qifrey společného s Krempáky. Velká škoda pak je, že zlaté sochy ve městě měly kratší dějovou linku než samotní tučňáko-něco. Zrovna od nich jsem čekal daleko víc. Po finálním úprku vlčiska si zase říkám, že se nám tu asi blíží malá revolta proti dosavadním pravidlům.

Celý díl se nese ve znamení nějakého vnitřního morálního boje. Ať už Riche, která se jako kouzelnice vyvíjí a hledá svou identitu, tak Coco, které se nabízí svět magie na dlani, ale za cenu její čistoty a toho, co se zdá jako správné. Hodně musím pochválit hlavně grafické zpracování, které s tímhle motivem pracuje a vytváří kontrastní kresby (definitivně nejkrásnější kresba je kontrast Coco v Ateliéru špičatých klobouků a mezi Krempáky) . Ornamentálnost je věc, na kterou jsem si už zvykl, ale nikdy mě neomrzí a nepřestane překvapovat ve své kráse. Je to opravdu krásné dílo a hodně vyšperkovaná manga.