Ateliér špičatých klobouků 6

Ateliér špičatých klobouků 6 https://www.databazeknih.cz/img/books/48_/481329/bmid_atelier-spicatych-klobouku-6-ZMi-481329.png 5 78 6

Vzhůru do hlubin moře! Po utrpení během zkoušky v Hadí páteři si učednice zaslouží pořádný odpočinek. A existuje snad bezpečnější místo než Auditorium na mořském dně? K jejich překvapení jim navíc jeden ze tří Mudrců nabídne náhradní zkoušku za tu, kterou narušili Krempáci. Jenže Mudrcův test skrývá vlastní nástrahy… Zvládnou učednice prokázat sílu svých kouzel a svého odhodlání? A dokáží odkrýt záhadu minulosti? Coco totiž není jediná, kdo má své tajemství. Pronikněte s Coco do srdce světa Špičatých klobouků!... celý text

Literatura světová Komiksy Fantasy
Vydáno: , Crew
Originální název:

とんがり帽子のアトリエ 6 (Tongari bōshi no Atelier 6) , 2019


více info...

Přidat komentář

Lienilda
29.12.2023 5 z 5

Nádherně nakreslené. Autorka má úžasnou fantazii. V sérii pokračuji.

Hobitka
12.07.2023 5 z 5

Skvělé! Úžasné! Okouzlující! :D
Předchozí díly na ně byly až trochu moc akční. Tady jsme v tempu příběhu zase trochu zvolnili, a já jsem si to maximálně užila. Jsem zvědavá na pokračování... :)


kopeceli
04.05.2023 5 z 5

"Co ho překvapit tím, že mu zakřičíme do ucha?" BAF
"To nebude platit, není to kouzlo."
"Tak na něj bafneme kouzelně."

To jsou děvčata! Moje krevní skupina...
Doporučuji!!!

Atlantis
09.07.2022 4 z 5

Každé anime, a tím pádem i manga, má po pořádně akční části okamžik oddychu. Hrdinové si potřebují poskládat myšlenky, rozhodnout se, co dál, scelit skupinku. A přesně o tom je tento díl. Holky potřebují zpracovat, čeho vlastně byly svědky a připravit se na budoucnost. Nečekaná zkouška byla příjemné osvěžení. Velmi dobré, jen nečekejte akci.

Stázka007
07.07.2022 5 z 5

Velice dobrý pokrčování, těším se na další díl.

fvalek
28.12.2021 4 z 5

Konečně se dostáváme ze zkoušky Rytířova ctnost, nebo jak se vlastně jmenovala... A děj se přesouvá do Auditoria, které nabízí nové možnosti a příběhy, což je skvělé, protože minulý díl mě zase tolik nebavil. Nicméně všechno se zase dostává do starých kouzelných kolejí, a přestože je Qifrey na kaši, tak můžeme opět objevovat radost kouzelného světa. V Auditoriu se ukáže řada nových jídel, vynálezů i kouzel, což je to, co mě na Ateliéru baví. Postavy se moc nevyvíjejí, neukazuje se jejich minulost nebo nějaké nové vlastnosti, ale trošku naťukneme minulost Agathy. Navíc děvčata prokážou nové nabyté a propojené schopnosti při zkoušce, kterou si pro ně připraví mudrc. Baví mě, že čtenář zjišťuje stejné informace, které zjišťuje i Coco, která má asi tolik zkušeností s magickým světem jako my. Po malé pauze, kdy Coco nebyla nejtalentovanější v místnosti, se děj opět zaměřuje na ni a musím říct, že mi vcelku chyběla.

Nicméně k samotnému reparátu... Asi bych čekal od velkého mudrce víc a jen mě to nasměrovala ke Krempákům, kteří mě sice během zkoušky naštvali, ale aspoň mi přijdou zajímaví, a jako že něco dělají, nejen samá zábava a překvapení. Objevuje se docela dost postav, a kvůli stylu kresby úplně nejdou rozeznávat - např. velké množství těch stráží z Auditoria, zdravotníci apod. Příběh se prakticky nepohnul až na závěrečnou otázku, která se bude rozebírat příště. Došlo ale k naťuknutí minulosti u pár postav, tak se těším i na tohle. Opět musím pochválit krásně ornamentální stránku kresby, i když mi přijde, že to je tak nějak nahodilé. Některé stránky jsou obyčejnější, jiné jsou bezdůvodně lemované a okreslené vším možným, ale to není na škodu.